ODG: kako odpreti datoteko

Ta člen opisuje razširitev ODG. Kako odpreti datoteke te vrste in tudi za kakšne namene so ustvarjene, vam bomo povedali naslednje. To je grafika OpenDocument. Razvijalec je OASIS.

Opis

Najprej razpravljamo, kakšna je vloga datotek ODG. Than odpreti take materiale, bomo preučili v naslednjih oddelkih. To je vektorska grafična datoteka, ki ima obliko OASIS OpenDocument. Slika je podana z uporabo krivulj, točk in linij. Rezultat se shrani z oznako XML. Običajno se datoteke, ki imajo razširitev ODG, uporabljajo za prenos in shranjevanje risb, slik in logotipov. Takšne materiale lahko ustvarite s programi, ki so vključeni v brezplačne pisarniške pakete.


Osnovna rešitev

Torej se soočate z datoteko ODG. Kako ga odpreti, bomo zdaj razmislili. Pomagali bomo rešitvi Apache OpenOffice. Imamo brezplačen paket različnih pisarniških aplikacij. OpenDocument podpira odprt format. OpenOffice se lahko uporablja na mnogih platformah. Projekt temelji na kodi StarOffice. Paket vključuje vektorski urejevalnik z imenom Draw, ki nam bo pomagal pri reševanju naloge. Projekt je sestavljen iz več komponent. Vsi so integrirani v eno jedro. Tako je zagotovljena njihova dobra združljivost.

Druge možnosti

Nadaljujte pogovor o formatu ODG. Program LibreOffice Draw nam pomaga, da ga odpremo. To orodje je brezplačno. LibreOffice je programska oprema, ki omogoča rokovanje z grafiko,predstavitve, baze podatkov, preglednice, besedila. Paket je na voljo v več jezikih. Uporablja se lahko za različne namene. Paket vključuje različne programe. Orodje za risanje omogoča ustvarjanje in urejanje diagramov poteka, logotipov in ilustracij. Orodje se ne pretvarja, da je popolna zamenjava za grafični urejevalnik. Primernejši je za izdelavo risb za različne dokumente - diagrame, diagrame in risbe. Draw podpira različne formate, vključno z ODG.


Naslednja komponenta je aplikacija Impress, ki ureja in ustvarja predstavitve, spletne strani, diaprojekcije. Tudi komponenta Write je vključena v paket. Omogoča vam ustvarjanje in urejanje risb in besedil v dokumentih, spletnih straneh in poročilih. Vmesnik tega urejevalnika besedil je podoben prvi različici MS Worda. Poleg tega ima program naslednje funkcije: tabele, risbe, sprotne opombe, povezave, indeksi, makro zapisi. V ta namen lahko uporabite tudi orodje StarOffice Draw. Tukaj smo opisali format datotek ODG. Kako odpreti materiale s to razširitvijo in kakšne so njihove lastnosti, veste zdaj.

Sorodne publikacije