Kaj je žeton (cryptovolume) - opis, izrazi in povratne informacije

Kripto izmenjave so se pojavile pred kratkim, vendar so v samo nekaj letih uspele pridobiti popularnost po vsem svetu. Trenutno se kapitalizacija 10 najboljših kriptografov ocenjuje na desetine milijard dolarjev, zato si vsak dan prizadeva za vstop v to industrijo. Najlažji način, da se pridružite svetu kriptografije, je nakup vstopnic. Ampak, da bi to storili pravilno in, kar je najpomembnejše, je donosno, je treba razumeti, da je tak žeton (cryptovolume), in kako deluje celoten sistem. V nasprotnem primeru obstaja veliko tveganje, da preprosto izgubimo denar. Preden govorimo o tem, kaj se razlikuje od žetona, je treba razpravljati o opisu zgodovine dogodka, saj bo brez njega težko razumeti mesto te tehnologije v sodobnem svetu.


Nekaj ​​o zgodovini kriptologije

Glavni mehanizem, v katerem delujejo vse kriptografije na svetu, je blokada. To je inovativen izum, katerega zamisel se je pojavila v glavah najboljših razvijalcev sveta v devetdesetih letih, vendar jo je uspela kakovostno in učinkovito uresničiti šele leta 2009. Prva uspešna implementacija tehnologije blokade je zasluga japonskega razvijalca Satoshi Nakamoto. Pravzaprav identiteta te osebe ni znana in večina ljudi v kriptomeri se nagiba k različici, da ni samo en razvijalec, ampak psevdonim, ki skriva skupino profesionalnih programerjev.
Ne glede na primer, leta 2009 je Satoshi Nakamoto predstavil prvo decentralizirano anonimno platformo zaTransakcije, imenovane "Bitcoin".

Kako deluje Bitcoin?

Bistvo tega sistema je, da so vse transakcije znotraj njega zapisane v veliko verigo blokov, ki se imenuje BlockChein. Vsak uporabnik omrežja shrani to verigo na svojem računalniku in ima dostop do informacij o vseh transakcijah. Tako verodostojnost prenosa in varnost sistema hkrati spremljata milijoni računalnikov po vsem svetu. To zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti.


Anonimnost v omrežju se doseže zaradi dejstva, da nihče ne more ugotoviti, kdo je lastnik tega ali tistega računa. Če želite registrirati denarnico, ne potrebujete osebnih podatkov, kot je banka. Vse je popolnoma anonimno. Vprašanje pa je, kako lahko uporabniki izvedejo transakcije, če njihov denar nadzorujejo banke in elektronski plačilni sistemi? Zdaj lahko govorite o tem, kaj je žeton (cryptovolume) in kakšna je njegova vloga v tem sistemu.

Zakaj potrebujem žetone?

V Bitcoin omrežju, tako kot v drugih kripto borzah, ne uporabljamo običajnega denarja - dolarjev, rubljev ali evrov, ampak domače valute. To imenuje žetone. Na račun žetonov sistem kriptoanalize pridobi absolutno neodvisnost od oblasti, lokalnih zakonov in drugih nadzornih organov. Nihče ne more izdajati žetonov, razen samega sistema. So v njem in jih ni mogoče sklepati v materialni svet. Žetoni plačujejo samo znotraj omrežja.

Kakšna je vrednost žetonov?

Ko govorimo o tem, da je tak znak (cryptovolume), najprej treba opozoriti, da v nobenem od jokov žetoni niso popolnoma zavarovani. To pomeni, da so dragoceni le, če jih je nekdo pripravljen kupiti. Toda kdo jih bo potreboval, če ne bo nič vreden?
Vrednost certifikata je odvisna od povpraševanja po njem na trgu, povpraševanje pa je odvisno od zmogljivosti omrežja. Tako je najbolj temeljito tehnično in najbolj priljubljeno omrežje najdražjih žetonov. Kripto valuta ima veliko število aplikacij, število startupov na podlagi blokade z vsakim dnem narašča v geometrijskem napredovanju. Če sistem postane povpraševanje, se cena (kriptologija) poveča, stopnja se začne povečevati. To je njihova vrednost. Kot živ primer lahko uporabimo žeton drugega reda, saj je trenutni kripto-valutni sistem priljubljen - "Efirium". Do leta 2016 se je ta sistem uporabljal predvsem za domače finančne transakcije. Cena žetona je bila okoli 10 $ in se ni zvišala veliko nad to številko.
Leta 2016 je obstajalo trdo jedro omrežja. Postala je veliko naprednejša. Zdaj se je "Efirium" uporabljal za podpisovanje pametnih pogodb, vodenje kampanj z množenjem, organiziranje blokov startupov in še veliko več. Tako je omrežje postalo priljubljeno in potrebuje žetone za delo z njim. Ni težko uganiti, da je cena žetona desetkrat presegla. Do danes jepribližno 300 dolarjev.

Pogoji za pridobitev žetonov

Zdaj, ko je postalo jasno, da lahko tak žeton (cryptovolume), govorite o tem, kako jih dobiti. Kot smo že omenili, je najlažje dobiti žetone nakup na borzi ali preko izmenjevalca. Vendar pa pogoji takega nakupa ne bodo vedno donosni, zlasti ko gre za najbolj priljubljene kriptografske posle. S tem morate biti zelo previdni, analizirati rastni razpored, razmere na trgu. Danes je to velik posel, v katerem novice brez znanja verjetno ne bodo mogli ničesar zaslužiti.
Vendar pa obstajajo tudi drugi načini za pridobitev žetonov. Ena izmed najbolj priljubljenih je rudarstvo. Bistvo lastnine je, da oseba usmerja moč svojega računalnika v podporo omrežja. Ker je kriptografski sistem decentraliziran, je njegovo delovanje zagotovljeno z delom milijonov računalnikov po vsem svetu. Rudarji so vključeni v ustvarjanje transakcijskih blokov in njihovo vključitev v verigo. Šele po vključitvi v verigo se šteje, da je transakcija končana. Tega postopka ni tako enostavno izvesti, ker zahteva reševanje kriptografskih algoritmov izjemne kompleksnosti. Običajen računalnik s tem ne bo kos, saj preprosto ne bo imel dovolj zmogljivosti. Za rudarjenje žetonov obstajajo velike kmetije, kjer deluje najmočnejša oprema. Pri ustvarjanju bloka omrežje nagrajuje žetone labirinta. Tako se izkopavajo.

ICO

Mnogi profesionalni razvijalci razmišljajo o tem, kako ustvariti lastno trenutno kripto-izmenjavo.Če to stori, se nova kriptografska valuta začne razvijati, vendar še vedno nima velikega števila vlagateljev. Kljub temu je denar potreben razvijalcem, saj brez tega velikega sistema ne bo ustvarjen. Razvijalci vodijo ICO (Začetna ponudba kovancev), ki v ruskem jeziku pomeni "primarno dodeljevanje žetonov", da bi zbrali nekaj sredstev za začetek razvoja nove kripto-izmenjave. To pomeni, da razvijalci naredijo predstavitev, ki vlagateljem pokaže, kako natančno bo sistem deloval. Obstajajo nove izmenjave Cripto, distribucija vstopnic poteka po najnižji ceni. Po tem vlagatelji ocenjujejo možnosti in se odločijo, ali bodo kupili žeton za to podjetje ali ne. Če je projekt res obetaven, investitorji kupijo določeno število vstopnic, ki so trenutno brez vrednosti.
Tako imajo razvijalci denar za razvoj in v prihodnosti, če bo projekt uspešen, bodo žetoni začeli postajati oporniki. Vlagatelji ustvarjajo dobiček, saj so jih na samem začetku razvoja uspeli kupiti po najnižji ceni.

Razlika med žetoni in kriptografijo

Razumeti je treba, da v praksi obstaja razlika med žetonom in kripto valuto. Vsak kripto-valutni sistem deluje na blokado, vendar ima ta tehnologija toliko aplikacij, da se funkcije ključa lahko močno razlikujejo med seboj. Kripto-valuta se imenuje sredstvo neposrednega plačila. Ti, na primer, pripadajo Bitcoinu ali Etherium Classic. Te valute imajo običajno podobne funkcijeelektronski denar. Poleg tega obstajajo še drugi žetoni, ki opravljajo precej različne funkcije. Na primer, "Efirium" je namenjen za sklenitev pametne pogodbe, "Adec" za oglaševanje, EOS za podporo Blockcard-startups. Žetoni teh sistemov se uporabljajo na povsem drugačen način kot običajni denar. To je glavna stvar, razlika je žeton iz kripto valute.

Recenzije

Sodobni finančni analitiki se na splošno strinjajo, da bo Criptovaly v bližnji prihodnosti spremenil svet denarja. Do danes je njihova kapitalizacija ocenjena na več deset milijard dolarjev, in ljudje, ki so jih že uporabili v praksi, razumejo, kako priročna in varna je. Vendar pa pozitivne ocene in napovedi finančnih analitikov ne vedno upravičujejo sami sebe, tako da preden kupite žetone sistema, morate maksimalno preučiti in oceniti vsa tveganja. V nasprotnem primeru obstaja možnost, da preprosto izgubite denar.

Sorodne publikacije