Sporočilo »Priprava Windows. Ne izklapljajte računalnika. "Nenehno visi. Sistem se ne nalaga. Kaj storiti?

Očitno je, da vsak uporabnik Windows, ki ugasne ali ponovno zažene računalnik, pogosto vidi sporočilo "Priprava operacijskega sistema Windows." Ne izklopite računalnika. " To je običajno bodisi z začetno nastavitvijo sistema bodisi z namestitvijo pomembnih posodobitev. Vendar pa obstajajo situacije, v katerih sporočilo ne izgine iz zaslona za dolgo časa, in terminal se ne izklopi ali se sistem ne zažene ob ponovnem zagonu. S tem, kako je, kako se znebiti tega problema, preberite.

Priprava operacijskega sistema Windows

Sistema ne bomo namestili zdaj. Očitno je sporočilo "Priprava Windows. Ne izklopite računalnika “je predvsem posledica okvare trdega diska, ko so datoteke operacijskega sistema kopirane vanje, in jih ni mogoče zagnati za začetno nastavitev. Najprej morate preveriti disk ali pa ga spremeniti.


Druga stvar je namestitev posodobitev. Dejansko, po prenosu kritično pomembnih paketov sporočila "Priprava Windows." Ne izklopite računalnika "pomeni, da ga sistem integrira in konfigurira. Toda zamrznitev ali odlašanje teh procesov se lahko zdi povsem nepričakovano.

Zaslon dolgo visi "Priprava Windows. Ne izklopite računalnika. " Vzroki zamrznitve

Kaj je lahko vzrok za takšno obnašanje operacijskega sistema? Očitno nihče ne more natančno poimenovati vzroka.Toda v večini primerov se lahko domneva, da je taka napaka povezana s storitvami, oddelki, iskanjem in namestitvijo prenesenih paketov.


Z drugimi besedami, v centru za posodobitve so napake. Njegove komponente so poškodovane, nato pa storitev deluje nepravilno, nekaj se je res zgodilo s trdim diskom. Znebite se situacije, ko je sporočilo "Priprava Windows. Ne izklopite računalnika »predolgo visi in sistem ne zagotavlja znakov življenja, ni mogoče ponovno zagnati običajno (sporočilo se lahko ponovno zažene po ponovnem zagonu). Zato bomo morali uporabiti radikalne metode.

Kako rešiti problem z najlažjo metodo?

Prva predlagana rešitev je uporaba varnega zagona. Za sisteme pod deseto različico na samem začetku prenosa morate uporabiti standardni vnos v razširjenem meniju s pritiskom na tipko F8, nato pa izberete zadnjo uspešno konfiguracijo. Če to ne pomaga, in ko je sporočilo "Priprava Windows. Ne izklopite računalnika »za dolgo časa, da izgine iz zaslona, ​​medtem ko delate s posodobitvami, lahko prisilite sistem, da ponovno zažene sistem večkrat, da se začne samodejno obnavljanje.
Če se to ne zgodi, bo optimalna možnost zagnana v varnem načinu, potem pa se boste morali vrniti nazaj s pomočjo standardne particije za obnovitev na nadzorni plošči ali z zagonom ukazne konzole z linijo rstrui.exe s poznejšo izbiro točke povrnitve. .
Opomba: Windows 10Različni sklopi lahko vstopajo v varen način prek diagnostičnega menija ali pri zagonu z izmenljivih medijev.

Onemogočanje centra za posodobitve

Torej predpostavimo, da je sistem v varnem načinu še vedno naložen. Najprej morate deaktivirati storitev "posodobitev". V operacijskem sistemu pod deseto spremembo, da bi potovanje lahko neposredno v ustreznem oddelku "Nadzorna plošča". V operacijskem sistemu Windows 10 se ta postopek izvaja samo prek oddelka storitve. Na ta razdelek se bomo zanašali, ker je ta rešitev univerzalna za vse sisteme Windows.
Najprej se morate prijaviti v urejevalnik s pomočjo ukazne mize run in ukaz services.msc, tam najti "Center za posodobitve", prek PCM-ja ali dvokliknite okno za urejanje parametrov, zaustavite storitev, nastavite vrsto začetka na prekinitev povezave, kaj storiti, ponovno zaženite sistem.

Brisanje posodobitev

Vendar pa se na primer ustrezno sporočilo v operacijskem sistemu Windows 10 (»Priprava Windows: Ne izklopi računalnika«) ponovno pojavi samo zaradi dejstva, da je bila nadgradnja že prenesena, vendar sistem nenehno poskuša prilagoditi svoje nastavitve. Da bi popravili stanje, jih je treba popolnoma odstraniti.
V ta namen prenesemo sistem v istem varnem načinu, pojdemo na razdelek programov in komponent, izberemo pogled particije na nameščene posodobitve in odstranimo najnovejše prenesene pakete. Ker je odgovorna za delovanje Centra za posodobitve, je storitev izključena,ročno iskanje, z izjemo posodobitev brez nesreč, nima smisla. Po zaključku odstranitve bomo ponovno zagnali računalnik. Idealno bi bilo, da se sistem zažene v normalnem načinu.

Drugi možni razlogi in popravki

Zdaj na kratko o tem, zakaj je sporočilo "Priprava operacijskega sistema Windows." Ne izklapljajte računalnika ", lahko se pojavi v ciklih, ko ga ponovno zaženete. Morda je situacija povezana z virusnimi vplivi. Če zagon ni mogoč tudi v varnem načinu, morate preveriti računalnik za nekaj diskovnega programa, kot je Kaspersky Rescue Disk, določiti skeniranje vseh zagonskih zapisov, skritih objektov in obstoječih particij.
V primeru poškodbe trdega diska morate začeti z izmenljivim medijem in preveriti, ali so na trdem disku napake z uporabo lastnosti popravila poškodovanih sektorjev. Če varen prenos deluje vsaj enkrat, je mogoče obnoviti disk z uporabo programa HDD Regenerator. Upanje za ugoden rezultat seveda ni dovolj, vendar je vredno poskusiti. Ocene o tej aplikaciji so precej dvoumne, zato ni priporočljivo uporabiti orodja, ki so obvezna za uporabo. Zdaj veste, kaj storiti, če vidite "Priprava oken. Ne izklopite računalnika."

Sorodne publikacije