kaj je povezava in kako se uporablja?

V sodobnem omrežju lahko zelo pogosto najdemo sleng izraz "link". Uporablja se lahko v katerem koli kontekstu, na primer "dati povezavo" ali "povezovalni bit". Dejstvo, da bo ta povezava in bo obravnavana v članku.

Izvor besede in njena opredelitev

Beseda izhaja iz angleške povezave - "link", "connect". V najenostavnejšem primeru pomeni redno povezavo, ki vsebuje naslov spletnega mesta ali odseka spletne strani. Natančnejša opredelitev povezave na internetno hiperpovezavo.


Doda se lahko skoraj vsakemu elementu spletnega mesta. Gumbi, stikala, slike, besede v besedilu - vse to lahko vsebuje hiperpovezave. Dejstvo, da se element nanaša na drug objekt, se lahko presoja na podlagi tega, kako ga je kazalec miške nad njim. Če se je spremenil v roko s kazalcem, potem je povezava. Seveda je ta videz privzeto uporabljen. Vendar pa lahko nekatera spletna mesta po lastni presoji spremenijo. Ta pristop se le redko uporablja in je bil pomemben že na začetku razvoja, ko so mnogi obvladali samo html zmožnosti in dodali več in več okraskov svojemu spletnemu mestu.

Kaj je povezava?

Značilno je, da povezava ni le odrezek kode, temveč brskalniški, dobro strukturiran nabor ukazov, ključnih besed in naslovov. Privzeta povezava izgleda takole: http://www.site.ru/catalog/index.html. V tem primeru je prvi del protokol dostopa. Tu je http, ki pomeni način prenosa hiperteksta. TaProtokol je bistven za izmenjavo podatkov med brskalnikom in strežnikom. Njegova razširitev - https - pomeni, da je povezava na njej zaščitena s šifriranjem.


Tip protokola ftp se lahko uporablja tudi za prenos podatkov na strežnik. On je bil ustvarjen za ta namen. Uporablja se predvsem za nalaganje datotek na oddaljeni strežnik. Povezava bi lahko izgledala takole: ftp://www.site.ru/catalog/index.html. Po ftp: //pride ime spletnega mesta. Na primer, mail.ru, google.ru. Oddelek spodaj je spletno mesto, ki lahko v bistvu predstavlja imenik v realnem času na strežniku. Zadnja točka je lahko določen naslov strani. V tem primeru index.html. To je na njej in dajo vse potrebne kode za prikaz, ki je razumljiv brskalniku. Na mnogih mestih lahko povezave avtomatsko generirajo povezave s sistemi za upravljanje vsebin. Zato zadnji del morda ni prikazan.

Kaj je povezava na enem mestu

Povezave ali povezave so lahko notranje. Uporabljajo se na primer za krmarjenje po odsekih. Običajno je ta povezava relativna in morda nima dela s protokolom in imenom. Na primer: /catalog/index.html. To pomeni, da mora brskalnik poiskati datoteko index.html v imeniku kataloga, korenski mapi mesta. Če je meni spletnega mesta, v katerem se nahajajo odseki, na voljo notranje povezave.

Kaj so poštne povezave?

Poštna povezava je namenjena samodejnemu odpiranju posebnega programa za sporočila, ko kliknete nanj. Po zagonu bo naslov, ki je naveden v povezavi, zamenjan v polju "vejica".V večini primerov izgleda kot: [email protected] To je dejansko samo e-poštni naslov. Pretvarjanje povezav, storitev se generirajo samodejno, pri tem pa se doda beseda "mailto:".
Ali je to mogoče storiti ročno v html strani: & lt; & lt; strong & gt; a href = "mailto: [email protected]" & gt; Tu lahko dodate kateri koli staveka& gt ;. Tako se izkaže, da bo poštna povezava postavljena pod izraz. To je več za estetiko. Na primer, na vašo spletno stran lahko napišete »Pošlji mi pismo« in vstavite svoj e-poštni naslov pod to besedilo.

Sklepna ugotovitev

Članek je menil, da je ta povezava in več primerov podanih. Vendar se povezava pogosto uporablja tudi na drugih področjih, povezanih z internetom. Vključuje lahko tudi mreženje, ki mu daje vrednost obstoja spojine. Na primer: "povezava je", kar pomeni, da je povezava na voljo. Zato je to bolj slengovska beseda, zato je bolj primerno uporabiti izraz "izgnanstvo".

Sorodne publikacije