Kako preklicati dejanje v Photoshopu CS6: Tri preproste načine

Pogosto pri delu s katerim koli programom in celo na katerem koli strežniku lahko dejanje prekličete. Dejstvo je, da obstajajo neizogibne napake ali tipografske napake, kot tudi naključni pritiski na tipke, zato obstaja možnost, da se vrne vse, kar je bilo. V tem članku bomo govorili o tem, kako preklicati dejanje v Photoshopu CS6. Pogosto novinci, ki so naredili nekaj narobe, verjamejo, da se ničesar ne da popraviti. Ampak to ni tako. Poglejmo, katere korake lahko naredite, če želite pri delu s programom narediti "rollback". Zaradi jasnosti je v članku prikazane ilustracije.


Osnovne informacije o delu v programu Photoshop

"Photoshop" - zelo zapleten grafični program ima veliko funkcij za ustvarjanje različnih posebnih učinkov. Vsako fotografijo lahko spremenite v neprepoznavno ali ustvarite čudovit kolaž. Ampak, da je vse, kar se je izkazalo lepo in videti brezhibno, morate slediti določenemu zaporedju dejanj.
Tudi strokovnjak lahko naredi napako, poleg tega pa nenehno preučuje, eksperimenti, primerja. Zato v podobnem programu brez funkcije odpovedi ne more storiti. Za razliko od istih programov je v meniju skrita puščica, kar pomeni odpoved. Poleg tega obstaja funkcija povrnitve več nedavnih dejanj. To bo malo bolj podrobno. Zdaj pa na kratko preučimo vse možnosti, kako preklicati dejanje v Photoshopu CS6:
 • prek horizontalnega menija;
 • z uporabo vročih tipk;
 • skozi okno »Zgodovina«.
 • Očitno ti trijeMožnosti so povsem zadostne, vendar so najbolj udobne in povpraševanja zadnja dva.

  Kateri so razlogi za preklic ukrepa?

  Obstaja veliko razlogov, zakaj lahko prekličete dejanje. Na fotografiji ste na primer naredili napis z orodjem Brush, vendar se je izkazalo, da je nerodno. In sprašujete se, kako preklicati dejanje v Photoshopu CS6. Seveda lahko uporabite orodje Eraser, toda istočasno se izbriše vsebina celotne aktivne plasti.


  To pomeni, da imate aktivno plast "Photo_1" s cvetno sliko. In na njegovem ozadju si naredil napis "Od 8. marca!". Tako z uporabo virtualnega radirke tvegate, da boste izbrisali ne le besedilo, temveč tudi ozadje. Da bi se temu izognili, je najbolje, da dejanje prekličete.
  Še ena situacija: delo s plastmi, čarovnik je ugotovil, da fotografija ni zelo uspešna. Za vrnitev na sliko morate takoj razveljaviti več dejanj, pred tem pa je vse dobro izšlo. Lahko enostavno in hitro naredite tudi ta postopek. Zgoraj smo na kratko prešteli kako preklicati zadnjo akcijo v Photoshopu CS6, kot tudi nekaj naenkrat. Zdaj je smiselno začeti podrobno študijo postopka odpovedi.

  Preklicanje iz menija Urejanje

  Odprite aplikacijo Photoshop. Prenesite želeno sliko in nanj uporabite nekaj dejanj, na primer: obarvajte in nanesite drugo barvo s čopičem. Če želite preklicati dejanje z zadnjim čopičem, se pomaknite na vrh zaslona, ​​kjer se nahaja vodoravni meni. Izberite drugi element "Uredi". Bodite pozorni na tri najboljše ekipe:
 • "Prekliči".
 • "Korak naprej."
 • "Korak nazaj".
 • Te ekipe niso naključno izumljene. Vrnimo se nazaj na primer s piskom s čopičem. Naredili ste napako, ali vam ni bilo všeč, ko ste risali prvo črko. Moramo iti nazaj. Imate dve možnosti: kliknite Prekliči ali Korak nazaj. Če pa že narišete dve črki, vendar morate izbrisati oba, morate dvakrat klikniti "Prekliči". Če menite, da je ukaz neuporaben, pritisnite "Korak naprej" in besedilo se bo vrnilo.
  Da bi bolje razumeli, kako preklicati dejanje v CS6 Photoshopu z uporabo menijskih ukazov, vam priporočamo, da vadite. Poleg tega lahko po želji v meniju pripravite bližnjice desno od ukaznih imen. To pomeni, da če pritisnete Ctrl + Z na tipkovnici, boste takoj vrnili sliko v prejšnje stanje.

  Preklic prek okna »Zgodovina«

  In zdaj bomo raziskali bolj zapleten proces - kako preklicati nekaj dejanj v Photoshop CS6. To storite tako, da odprete okno Zgodovina (ponavadi ima ločen zavihek z okni Layers and Properties). Če ni, potem v meniju Window poiščite element "History".
  V njem je navedeno zaporedje dejanj in imena operacij. Označiti morate spodnje operacije, ki so odvečne, ali selektivno vstaviti dama na nepotrebne ukaze in klikniti na "Trash" na dnu okna in se strinjati z odstranitvijo. Upamo, da boste razumeli kako preklicati dejanje v Photoshopu CS6. Nič ni zapletenega in kar je najpomembnejše - lahko izberetenajprimernejši način.

  Sorodne publikacije