Kako obnoviti podatke v Androidu: dejanje, varnostno kopiranje, ponastavitev

Živimo v dobi elektronskih medijev. Vse naše fotografije, glasba in pomembni dokumenti imajo zdaj elektronsko obliko in so shranjeni v predpomnilniku. Po eni strani je zelo priročno, na drugi strani - en napačen klik in vse datoteke izginejo v trenutku. Dobra novica je, da se podatki še vedno lahko izterjajo, slabo je - morali boste porabiti čas in živce, če ne želite porabiti denarja in se obrniti na strokovnjaka. Kompleksnost obnovitve datotek je odvisna od tega, kje so bili - v pomnilniku telefona ali na kartici SD. Poskusimo ugotoviti, kako obnoviti podatke na Android na različne načine.

Priprava

Potrebne datoteke lahko izbrišete na kakršenkoli naključen način, na primer, če ne mislite, ponastavite na tovarniške nastavitve ali izbrišete datoteke upravitelja. Druga možnost je, da ponovno priključite pripomoček.


Ne glede na to, kako se je pojavila težava, glavna stvar - vedno se spomnite osnovnega pravila: če ste pomotoma zapustili datoteke, poskusite uporabiti napravo čim manj pred obnovitvijo podatkov v Android. Dejstvo je, da če so na pogonu drugi pogoni, stari ne bodo več delovali.

Če je kartica SD izbrisana

Torej, če izguba podatkov prihaja iz flash kartice, vrnitev izgubljenega ne bo preveč dela. Vse kar potrebujete je prisotnost računalnika in dejansko SD kartica. Prva stvar, ki jo morate storiti, je prenos posebnega programa, ki ima veliko na internetu. Toda bolje, če je takobo brezplačen pripomoček, kot sta Recuva ali TestDisk. Ostaja samo, da vstavite pomnilniško kartico v računalnik in jo skenirate skozi nameščen program. Če je vse opravljeno pravilno, je treba podatke obnoviti. Ne pozabite shraniti shranjenih datotek po obnovitvi podatkov v Android.


Ali je življenje po trdi ponastavitvi?

Pogosto uporabniki, ne da bi našli drug izhod, ponastavijo telefon na tovarniške nastavitve. V tem primeru ostane SD kartica nedotaknjena, kar pomeni, da so vse datoteke na pomnilniški kartici shranjene, vendar je pomnilnik telefona popolnoma izbrisan. Za tiste, ki se sprašujejo, kako obnoviti ponastavitev podatkov na Android po trdem resetiranju, je odgovor preprost: pomagala bodo vsa orodja tretjih oseb. Težava je, da program za obnovitev datotek morda ne podpira določenega modela telefona. Zato je smiselno začeti brezplačno preizkušanje. Seznam programov, ki lahko obnovijo izbrisane podatke v Androidu na telefonu in tabličnem računalniku:
 • EaseUS MobiSaver;
 • Android Data Recovery;
 • Wondershare Dr.Fone;
 • Izterjava;
 • 7 - Obnavljanje podatkov.
 • Načelo uporabe podatkov je približno enako. Če natančno upoštevate vsa navodila, se lahko z njo spoprime tudi oseba, ki nima nobenega znanja programiranja.

  Kako dobiti podatke o pomnilniku telefona z računalnikom?

  Ker je brisanje podatkov v bistvu napaka samega uporabnika, seveda vaš problem ne bo rešil noben zavarovalni ali garancijski servis. Morali boste sami poiskati in potegniti venLekcija dogodka za prihodnost in shranite vse pomembne podatke. Tako je vrstni red dejanja:
 • Odjemalec prenese potreben pripomoček v računalnik in ga namesti.
 • Pametni telefon ali tablični računalnik se poveže z računalnikom prek kabla USB.
 • Izvedite globoko skeniranje podatkov.
 • Na žalost, če uporabljate brezplačno različico programa, boste lahko videli samo najdene datoteke. Ampak, da jih izvlečete in shranite, morate kupiti licenčno različico. Načeloma je to pošteno, stranka vidi, kaj je program sposoben, ali je združljiv s tem telefonom, in šele nato plača za storitev.

  Kaj je arhiviranje?

  Če imate v telefonu datoteke, ki jih resnično potrebujete, in se bojite, da jih boste izgubili, jih je najbolje občasno prenesti v računalnik in jih shraniti. Vendar se strinjate, da ni mogoče ročno prenesti določenih nastavitev telefona, kot so SMS, podatki iz imenika ali posebne nastavitve za pametni telefon. V tem primeru vam bo pomagal rezervni sistem. Za začetek morate izklopiti telefon in hkrati pritisniti gumbe za vklop in zvok. V oknu inženirskega menija morate klikniti na zavihek za varnostno kopiranje in obnovitev ter nato na - varnostno kopiranje. Kopirani podatki o telefonu bodo shranjeni v bliskovnem pomnilniku in jih lahko kadar koli prenesete v računalnik. Zdaj, ko ste se spet vprašali, kako obnoviti podatke iz "Android" po naključnem čiščenju, uporabite gumb za obnovitev v istem meniju.

  Živeti storitve "Googla"!

  Običajno so vsi pripomočkiTelefon ali tablični računalnik s sistemom Android se sinhronizira z Google Računom. Če je bila naprava prijavljena z Google Računom in sinhronizirana v nastavitvah, ne bi bilo mogoče obnoviti Android brez izgube podatkov.
  Če ste sinhronizacijo že omogočili, se morate le prijaviti v aplikacijo Google Play s svojim uporabniškim imenom in geslom. Samodejno se samodejno prenese naslednje:
 • vse kontaktne podatke (naslovi, telefonske številke, imena);
 • podatki o aplikaciji;
 • fotografij in videoposnetkov, shranjenih v storitvi Google Drive.
 • V primerih, ko ni nobenega Google računa ali sinhronizacija ni bila dokončana, žal ne bo mogoče obnoviti podatkov v Androidu z uporabo varnostne kopije.

  Kako vrniti predhodno nameščene programe

  Če ste iz katerega koli razloga odstranili mobilne aplikacije, ki jih želite obrniti nazaj, je to enostavno. Če želite začeti, se morate prijaviti v Google Play s svojim računom. V zgornjem levem kotu se prikažejo tri vodoravne črte, ko se pritisne, se odpre osebni del. Nato morate izbrati kartico »Moje aplikacije in igre«. Na seznamu, ki se odpre, izberite aplikacije, ki vas zanimajo, in jih znova namestite v pametni telefon. Če želite povrniti že plačano aplikacijo, jo preprosto znova namestite. Običajno so taki programi povezani z Google Računom in ne zahtevajo povračila. Če na seznamu ni programa, ki ga potrebujete, je možno, da ste prijavljeni pod drugim računom. Še en razlognobena aplikacija - popolna odstranitev iz trgovine za vse uporabnike.

  GT Recovery za Android: Če na dosegu roke ni računalnika

  Recimo, da tudi uporabnik Google Računa nima računalnika. Kaj potem storiti? Kako obnoviti podatke v telefonu Android? Tudi v tem primeru obstaja izhod, vendar je potrebno nekaj časa zavrteti. Glavna stvar tukaj je razpoložljivost dobrega mobilnega interneta in neizmerne potrpežljivosti. Tako težko rešitev lahko rešite s programom GT Recovery za Android. To aplikacijo lahko najdete v storitvi Google Play. V času pisanja je program brezplačen in po številnih pozitivnih ocenah je eden najboljših v svoji vrsti. Edina negativna stran tega programa se lahko šteje za temeljne pravice. Najprej morate prenesti in namestiti aplikacijo na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Nato v oknu določite, katere programe želite poiskati in obnoviti, ter začeti skeniranje. Na tej stopnji bodite potrpežljivi, postopek optičnega branja lahko traja do 30 minut, odvisno od glasnosti telefona. Takoj, ko je skeniranje končano, se na zaslonu prikaže seznam vseh najdenih datotek. Izberite želeno in kliknite Naprej. Vse, kar ostane, je, da označite pot za shranjevanje. Upoštevajte, da bodo stiki shranjeni v formatu vcf, zato boste morali iti v imenik in jih tam uvoziti iz notranjega pomnilnika.

  Preventivni ukrepi

  Po obnovitvi podatkov v Androidu je čas, da razmisli, kako se izogniti ponovitvi istega grablje. O tem, kaj je varnostna kopija in kako, smo že pisaliza kar potrebuje. Ne pozabite še enkrat na varnostne kopije vseh pomembnih datotek, v prihodnosti vam bo ta navada prihranila čas in denar.
  Za shranjevanje dragocenih datotek lahko uporabite oblak za shranjevanje iz vseh storitev. Količina takšnih repozitorijev lahko doseže 36 TB in večina jih ponuja brezplačno. Torej, če ste nenadoma naleteli na težavo in vse datoteke ostanejo na telefonu ali na kartici s kartico, jih lahko preprosto in hitro vrnete.

  Zaključek

  Na žalost nihče ni zavarovan pred takšnimi težavami, kot bi pomotoma izbrisal pomembne datoteke. Na primer, izginotje vaših prvih otroških slik ali dokumentov s pomembnimi informacijami, poslanimi na predvečer delodajalca, lahko vedno povzroči paniko. Tukaj je glavna stvar - da se pomiri in poskusite, da ne zlepi spomin na nove datoteke, sicer bo obnova izgubljenih podatkov problematična. Če ni bilo prvotne varnostne kopije, in aplikacije tretjih oseb same niso pomagale pri reševanju problema, se morajo obrniti na servisni center za kvalificirano pomoč.

  Sorodne publikacije