Forum forumov: pregled, ocena in fotografije

V zadnjem desetletju so socialne mreže pridobile veliko popularnost v vseh kategorijah uporabnikov. Omogočajo vam, da komunicirate s podobno mislečimi in delite z različnimi podatki: dokumenti, glasba, video posnetki, slike in druge informacije. Če pogledamo to stanje, so mnogi strokovnjaki napovedali dogodek za takšno obliko komunikacije kot forume. Toda slednji živi do danes, le malo je zapustil svoja stališča. In nekateri forumi sploh uspevajo, kar dokazuje, da so takšne platforme še vedno v povpraševanju in so pomembne. Nekdanji lastniki spletnih virov so že dolgo opredelili potreben nabor orodij za upravljanje, vključno z bazo programske opreme, kjer se nahaja spletno mesto. Imenujejo se tudi motorji ali CMS (sistem za upravljanje vsebin ali sistem za upravljanje vsebin). Novinci v tem primeru postavi vprašanje: kateri motor izbrati za forum? Izbira slednjega ni tako majhna, zato je ta problem zelo pomemben. O tem bomo razpravljali v tem članku.


Torej ugotovimo, kakšen motor za forum je tako ali drugače boljši in kaj iskati pri izbiri. Tu so glavni kriteriji za vrednotenje CMS, prav tako pa upoštevajte prednosti in slabosti vsakega primera.

Ključni CMS za forum

Ob upoštevanju spodnjih meril boste lahko izbrali najboljši motor za forum s pogledom na vaše potrebe in cilje. To je zelo pomembno, saj je v večini primerov zelo problematično preiti z enega CMS na drugega.

Funkcionalnost

Dobra polovica vseh priljubljenih CMS ponuja zelo široko paleto storitev in zmogljivosti, ki so dejansko univerzalne rešitve. Toda, če imate kakršne koli posebne poizvedbe, bi morali izvedeti forum motor bližje in pojasniti, če ustreza vašim potrebam.


Prav tako je treba omeniti, da poklicni uporabniki priporočajo, da so forumi CMS omejeni. V nasprotnem primeru se prenesete v iskanje stalnih dodatkov in izboljšav vira. To pomeni, da forum za DLE, Joomla ali WordPress ne bo mogel dati vseh prednosti, ki jih ponuja določen CMS, opisan spodaj.

Skupnost

Skupnost ima pomembno vlogo pri izbiri CMS. Velika skupnost ponuja številne možnosti za prilagoditev motorja foruma: dodatki, vtičniki, spremembe, nekatere izboljšave oblikovanja itd. Prav tako je treba omeniti, da imate v primeru težav s CMS veliko več možnosti za rešitev vprašanja, če je skupnost narasla na pomembne količine .

Posodobitve

Pri izbiri motorja foruma bodite pozorni na pogostost posodobitev. Če razvijalci poskrbijo za svoje zamisli in redno objavljajo posodobitve, je CMS "živ" in vključuje pravočasno reševanje nekaterih težav in posodobljene izboljšave.

Cena vprašanja

To je eden najpomembnejših parametrov, zlasti za začetnike. Na internetnih prostorih lahko najdete tako plačane rešitve kot brezplačne. Prva možnost, sodeč po ocenah, je najvarnejši motor za forum in najbolj funkcionalen. Toda med njimibrezplačno CMS je mogoče najti zelo vredno možnosti.
V nadaljevanju si poglejmo najbolj priljubljene forume forumov, ki jih lahko najdemo na spletu. Zaradi jasnosti bo seznam predstavljen v obliki ocene. Razvrstitev najboljših motorjev za forume:
 • Invision Power Board.
 • vBulletin.
 • Xenforo.
 • phpBB.
 • punBB.
 • Razmislite o udeležencih podrobneje.

  Invision Power Board

  Forum IPB je najbolj priljubljena rešitev med profesionalnimi uporabniki. CMS se distribuira pod plačano licenco, kjer bo osnovna platforma morala plačati približno 11 tisoč rubljev in vsakih šest mesecev za nadaljevanje naročila (1500 rubljev).
  To je modularni motor, zato so vsi elementi kupljeni ločeno, vključno s podpornimi paketi z lokalizacijo. To je zelo priročno v smislu prilagajanja. CMS vam omogoča, da organizirate majhno skupnost in velik portal z več deset tisoč obiskovalci. Poleg tega je IPB najvarnejši motor za forum, kjer je vsak uporabnik in skrbnik varno zaščiten pred hekanjem. Primeri uhajanja zaupnih informacij o tem CMS niso registrirani. Glavna stvar je, da pravočasno vzpostavite posodobitve. Funkcionalnost motorja zaradi modularnega krmilnega sistema je impresivna. Forum lahko "vijak" praktično vse elemente: galerije, blogi, arhivi datotek, in še več. Omeniti velja tudi odličen SEO-komponentni CMS. Iskalniki Yandexa in Googla so prvi posel s plačanimi motorji, IPB pa je njihova prednostna naloga.

  vBulletin

  To je tudi plačan motor za napredne uporabnike, kjer bo baza moralapodarite majhen 15.000 rubljev. Toda sodeč po povratnih informacijah, se takšni stroški upravičujejo sami, še posebej, če imate soliden projekt z velikim številom obiskovalcev.
  Motor ima prilagodljive nastavitve in jih je mogoče prilagoditi, saj samo privabljate. Omeniti je treba dobro premišljen sistem ocenjevanja, kompetentno razdelitev skupin in skupnosti, večkratno citiranje in podporo podcastov. In to je le majhen del orodja. Vse se izvaja zelo kakovostno in deluje tako, kot bi moralo - brez zrušitev in zamikov. Motor bi bil na prvem mestu, če ne bi bil resen tovor na strežniku. Pri nakupu licence za ta CMS, morate biti pripravljeni vlagati v dostojno, kot tudi drago gostovanje. Poleg tega strežnik naloži tudi dodatne module in skripte, ki bodo zagotovo potrebovali velike projekte. Kar zadeva varnost, s tem ni nobenih težav. Na tem motorju se gradijo veliki komercialni projekti, kjer je varstvo uporabnikov praviloma na prvem mestu. Lokalna varnostna služba nemudoma skrije vse luknje v CMS-ju in ne dovoljuje niti napake pri puščanju.

  Xenforo

  Še en plačan motor za forum Xenforo, vendar z bolj skromnimi ambicijami, za razliko od prejšnjih dveh Titanov. CMS se distribuira pod plačano licenco, kjer boste morali nekajkrat plačati nekaj manj kot 10.000 rubljev. Za veleprodajne kupce so zagotovljeni trdni popusti.

  Motor privlači prvi nizek prag vstopa. Vmesnika ni mogoče imenovati zapleteno ali zmedeno. Za srednjeročne podjetnike, ki ne želijo priti v glavoKoda funkcije in prilagoditve, to je idealna možnost. Vzpostavitev notranje strukture in zunanjega foruma ne zahteva posebnih znanj ali spretnosti. In povezovanje modulov API olajša pisanje različnih aplikacij s strani drugih programerjev. Obremenitev strežnika v primerjavi s prejšnjima dvema motorjema v Xenforo je veliko nižja. V osnovni rešitvi brez dodatnih udarcev - je na splošno lahka različica, ki jo lahko obvlada tudi virtualni strežnik. To bo močno prihranilo na gostovanju. Varnost motorja je precej dostojna. Glede na povratne informacije uporabnikov ni bilo kritičnih ranljivosti sistema, kot tudi virov zaupnih podatkov. Edina varnostna služba vedno opozarja stranke, da se zlonamerna programska oprema lahko pojavi prek dodatnih modulov, ki jih izdelajo razvijalci drugih proizvajalcev. V ostalem je vse stabilno in ne povzroča strahov.

  phpBB

  Forum motor za phpBB lahko imenujemo najbolj priljubljen med drugimi brezplačnimi analogi. Ta CMS ima veliko skupnost in odzivno storitev podpore. Ta tandem omogoča praktično takojšnjo rešitev vseh težav z motorjem.
  Poleg tega velika skupnost ponuja veliko dodatkov, vtičnikov, modulov in neke vrste okraskov za CMS. Vse to vam omogoča, da močno razširite funkcionalnost motorja in pretvorite vaš forum v ta portal.
  Tudi standardna različica tega CMS-a je dobra funkcionalnost in prilagodljivost. Tukaj, oblikovanje skupin, nastavitev pravic dostopa,identifikacija iskalnih pošto, veje sporočil itd. To je vredno dodati tukaj dobro zasnovan, in najpomembnejše jasno upravni plošči, ki bo razumel tudi novinec. Treba je omeniti lokalni referenčni sistem. Izvaja se tu očitno ne za tiktakanje in resnično pomaga v težkih primerih. Poleg tega, na istem "Utube" veliko materialov za usposabljanje na tej platformi. Vse to vam omogoča, da čimprej obvladate CMS.

  Značilnosti motorja

  Z obremenitvijo na strežniku gre stvari dobro. Testi na velikih forumih kažejo povprečne rezultate. Če se število obiskovalcev približuje ravni portala, se lahko začne zaostajanje za upočasnitvijo. V takih primerih je najbolje, da preklopite na zgoraj opisane plačane izdelke. Toda to je dobra stran. Prosta odločitev ima drugo stran medalje. Ta motor se uporablja zelo in zelo veliko, zato je bolj nagnjen ne le k napadom neželene pošte, temveč tudi na druge težave. Da, redne posodobitve so podprte z brezšivnim varnostnim sistemom, vendar glede na povratne informacije uporabnika to ni dovolj, zato morate skripte zapolniti z rokami ali jih kupiti pri razvijalcih drugih proizvajalcev. Torej, če nameravate organizirati pomemben forum na tej platformi, boste morali uničiti moderatorja in plačane rešitve za varnost vira. Načeloma je motor odličen za male neprofitne projekte. To je enostavno za učenje, vzdrževanje in upravljanje. Plus, brezplačno. Vendar je treba zgoraj navedene minuse pripraviti vnaprej.

  punBB

  Še en prost motor za organiziranje forumov. Platforma je drugačna po svoji enostavnosti in enostavnosti. CMS je sposoben postaviti celo začetnika v ta posel. Edina stvar, ki jo morate vedeti, je majhno navodilo pred namestitvijo. Slednje je tudi v ruskem jeziku, zato ne bi smelo biti resnih težav pri namestitvi.
  Razvijalci se osredotočajo na kompaktnost svojega izdelka in visoko hitrost motorja. Kar se tiče funkcionalnosti, tukaj imamo najšibkejšo platformo v smislu prilagajanja. Še posebej, če ga primerjate z zgoraj opisanimi konkurenčnimi rešitvami. Toda v ozadju drugih brezplačnih platform, se ohranja samozavestna. Tukaj ni toliko nastavitev in modulov, vendar so aplikacije in moduli, glede na povratne informacije uporabnikov, dovolj za organiziranje normalnega foruma. Mnogi so bili še posebej zadovoljni z adminovo ploščo. Za ta prag ni vnosa. Vsa orodja se nahajajo na intuitivnih mestih in kopanje po vejah menija ni potrebno. Poleg tega se lokalni referenčni sistem izvaja zelo inteligentno in resnično pomaga.

  Značilnosti platforme

  V vsakem primeru je motor punBB v povpraševanju in ima pomembno skupnost. Torej, če se pojavijo kakršne koli težave in je podpora tiha, se lahko vedno obrnete na enako misleče ljudi in rešite težavo in zelo hitro. Kot smo že omenili, je platforma enostavna, kar pomeni, da je obremenitev strežnika minimalna. Sodeč po neodvisnih testih,stvari so takšne. Forum srednje roke, samozavestno čuti na virtualnem strežniku. Seveda je za velike projekte potrebno rezervirati ločen in drag gostitelj. Kar zadeva varnost, je bil motor zadovoljen. Lokalni programerji se popolnoma spopadajo z luknjami in odstranjujejo napake. Toda tukaj je razlog drugačen. Dejstvo je, da resne skupine hekerjev ne posvečajo pozornosti tej platformi. Veliki projekti se tu ne postavljajo in se ne navadijo, zato je izguba sil preprosto nedonosna. Ta motor bo v veliko pomoč začetnim podjetnikom in tistim, ki se želijo preizkusiti kot skrbnik foruma. Torej, če želite organizirati majhen projekt, ne zahteva resnih finančnih naložb, kot tudi porabljenih človeških ur, potem je vredno pogledati v smeri punBB. V drugih primerih je bolje razmisliti o prejšnji različici ali popolnoma plačani rešitvi.

  Sorodne publikacije