Kako preimenovati mapo uporabnika v sistemu Windows 7? Podrobna navodila in pomembna priporočila

Sodobne tehnologije ne mirujejo. Razvoj računalnikov in ustreznih je napredoval. Proizvajalci operacijskih sistemov želijo, da delo računalnika postane bolj racionalno in strukturirano. Ne izključuje Microsoftovega jekla in operacijskega sistema, kar je omogočilo ustvarjanje različnih računov na enem računalniku.

Zakaj potrebujete različne račune?

To je zelo uporabno, če eno napravo uporablja več družinskih članov ali na primer en računalnik, ki ga uporabljate za delo in zabavo. V tem primeru namestitev več operacijskih sistemov ni racionalna, zlasti če strojna oprema ni sposobna "vleči" dveh ali več sistemov. Ko ustvarite nov račun, se prikaže tudi uporabniška mapa. In o tem, kako ustvariti nov račun in kako preimenovati uporabniško mapo v sistemu Windows 7, bomo opisali v tem članku.


Kako ustvariti račun v Windsorju 7

Želim začeti s tem, kako ustvarite račun, da ugotovite, kaj je mapa uporabnika. Torej, morate iti v meni Start in ubiti mmc v iskalnem nizu. Bodite pozorni na "Lokalne uporabnike in skupine". V nekaterih primerih ta plošča manjka. Nato morate klikniti "File" in "Add Snap-in". Na seznamu izberite »Lokalni uporabniki in skupine« in nato »Dodaj«. Nato kliknite "Lokalni računalnik" in shranite spremembe. Na desni strani boste videli mapo »Uporabniki«. Kliknite na"Akcija" in, nazadnje, "Nov uporabnik". Tukaj lahko vnesete uporabniško ime in druge podatke. Ista konzola prilagodi že ustvarjene račune, po želji pa jih lahko onemogočite. Takoj po izdelavi računa se oblikuje tudi uporabniška mapa. Vsebuje začasne ali pomožne programe ter posamezne nastavitve za trenutnega uporabnika. Uporabniško ime je enostavno spremeniti, toda kako preimenovati mapo uporabnika v sistemu Windows 7?


Spreminjanje

Za spremembo uporabniškega imena je dovolj, da vstopite v "Nadzorno ploščo", izberete "Uporabniški računi" in nadaljujete s spremembami uporabniškega računa (sprememba imena). Ampak tukaj uporabnikova mapa (Windows 7) preprosto ni moderirana. Uporabniki se redko srečujejo s takšnim problemom, saj v večini primerov ni odvisen od njegovega imena. Namestitev nekaterih programov pa zahteva, da je pot do uporabnikove mape označena le z latinskimi črkami. In če ste neposredno vnesli uporabniško ime v ruskih črkah, se bo klical na enak način. Napačno domnevamo, da bo spreminjanje imena računa spremenilo ime mape.

Kako preimenovati mapo uporabnika v sistemu Windows 7

Mnogi ljudje poskušajo ročno spremeniti ime tega imenika. Večina od njih ne more preimenovati mape, takšna funkcija preprosto manjka. Če se prijavite kot skrbnik, lahko še vedno spremenite ime mape.
Ampak ne bodite srečnivnaprej Po takšnih spremembah in pri prenosu pod tem računom se boste prijavili v sistem samo pod začasnim računom. Preprosto povedano, vaš "Windows" ni našel uporabniške mape, ki je bila potrebna in je bila "zmedena", kar je povzročilo ustvarjanje začasnega imenika. V tem primeru seveda ne boste mogli uporabljati datotek, ki so bile prvotno vsebovane v mapi. Sporočilo vas bo obvestilo, da bodo novi podatki, ki jih ustvarite z novo ustvarjeno začasno mapo, po ponovnem zagonu izbrisani. To pomeni, da ne boste mogli uporabljati elementarnih dokumentov in ne boste videli niti običajnega ozadja. Kot lahko vidite, se to ne bo spremenilo na podoben način. Kako naj preimenujem mapo uporabnika v sistemu Windows 7?

Preimenujte mapo uporabnika

To je še vedno na voljo. Vendar pa ga je treba uporabiti le v skrajnem primeru in zaželeno je, da je na tem področju prisotno določeno znanje. V nasprotnem primeru lahko povzročite nepopravljivo škodo sistemu. Če preimenujete mapo uporabnika z namenom namestitve programa, poskusite najti analogijo, ki ne zahteva takšnih žrtev. Če se še vedno odločate za tak postopek, morate narediti nekaj od tega.
 • Preimenujte svoj račun. Zato mora biti ime tisto, ki ga želite poimenovati mapo uporabnika.
 • Prijavite se z drugim računom s skrbniškimi pravicami. Če še ni - ustvarite zgornjo metodo. Lahko se tudi prijavite v sistem v varnem načinu.
 • Preimenovanje uporabniške maperočno To storite na enak način, kot če bi v dokumentih preimenovali navadno mapo. V imeniku Uporabniki lahko najdete mapo uporabnika.
 • Odprite urejevalnik registra in ponovno razmislite, ali naj ga sami spremenite. Po tem odprite "Start", "Run" in vnesite ukaz regedit.
 • Pojdite v podružnico ProfileList Step by Step.
 • V enem od imenikov S-1-5-21 ~ poiščite ProfileImagePath z vrednostjo imena mape trenutnega uporabnika.
 • Na zgoraj navedenem parametru kliknite večkrat in preimenujte mapo uporabnika.
 • Da bi se izognili nadaljnjim težavam, bo treba "pop-up" celotnega registra in preimenovati mapo na vsaki od poti, v katerih je določeno ime. Brez takšne manipulacije obstaja tveganje, da drugi programi ne bodo delovali pravilno.

  Moji dokumenti

  Če vprašate, kako preimenovati mapo Moji dokumenti (to je tudi ena najpogostejših uporabniških težav), jo lahko veliko lažje spremenite ročno. Glavna stvar je, da nastavite novo ime za bližnjico, ampak za samo mapo, ki je tudi v imeniku Uporabniki. Zdaj veste, kako preimenovati mapo Windows, glavna stvar - ne opravljajte nepotrebnih prilagoditev sistema.

  Sorodne publikacije