Programska oprema za testiranje flash pogona: pregled, opis, pregledi

Današnji priljubljeni izmenljivi nosilci podatkov v obliki navadnih pomnilniških kartic in pomnilniških kartic, če jih primerjamo z zastarelimi disketami ali celo relativno novimi optičnimi diski, so žal tudi nagnjeni k zrušitvam in napakam, da ne omenjamo , da zelo radi utemeljujejo različne nevarne grožnje z virusom. V takih situacijah morate poiskati program za testiranje bliskovnega pogona za napake, zlomljene sektorje in viruse, da popolnoma odpravite morebitne težave. Toda to je samo ena stran medalje. Včasih pa je morda potrebno preveriti delovanje naprave v smislu določitve njene dejanske hitrosti branja /pisanja, pri čemer so kazalci, pri katerih so proizvajalci (ki jih greh skriva) pogosto precenjeni, realne vrednosti pa so daleč od navedenih parametrov. Nato se predlaga, da se na podlagi avtoritativnih stališč strokovnjakov in uporabnikov, ki delajo s takšnimi programi v praksi, preuči več najbolj priljubljenih aplikacij, ki so namenjene izvajanju testov na različnih področjih in jih ocenjujejo.


Glavna področja testiranja flash pogonov

Za začetek, naj na kratko preučimo, kateri testi lahko od uporabnikov zahtevajo, da ocenijo učinkovitost svojega pogona, odpravijo težave in jih popravijo. Na podlagi mnenja strokovnjakov lahko pogojno skoraj vso programsko opremo za testiranje bliskovnega pogona razdelimo v več glavnih skupin:
 • preverjanje parametrov, ki jih je prijavil proizvajalec;
 • testiranje na tem področjuprisotnost napak programske opreme (napake, lomljeni sektorji, krmilniki zmogljivosti itd.);
 • Odkrivanje škode z njihovo avtomatsko odpravo;
 • obnavljanje tovarniškega stanja nosilca z namestitvijo originalne tovarniške programske opreme ali oblikovanja.
 • Kljub velikemu številu aplikacij za opravljanje vseh vrst testov, lahko v nekaterih primerih uporabite tudi orodja Windows ali pripomočke, ki jih je Microsoft za te namene razvil posebej. Najprej pa poskusimo preveriti, ali so parametri hitrosti pogona, ki jih je navedel proizvajalec, tisto, kar uporabniki v praksi opazujejo.


  Programska oprema za preskušanje flash pogonov po glavnih značilnostih

  V operacijskem sistemu Windows ni posebnih orodij za teste te vrste. Za nadzor hitrosti pisanja /branja lahko uporabite samo kopijo velike datoteke ali skupine datotek. Toda v tem primeru boste dobili le približno vrednost, saj je pri tem pomembno vlogo imela vrsta trdega diska, ki je nameščen na vašem računalniku ali prenosnem računalniku. Toda kako preveriti deklarirano hitrost? Glede na uporabniške izjave na internetu je za te namene potrebno uporabiti posebno programsko opremo za testiranje bliskovnega pogona, med katerimi so najboljši:
 • H2testw;
 • CheckFlash;
 • CrystalDiskMark;
 • Zbirka orodij Flash Memory in drugi.
 • Zadnji na seznamu je program vsestranski pripomoček, ki ni zasnovan samo za izvedbo osnovnega testao uspešnosti, pa tudi pri iskanju napak, hitrem čiščenju prostora na disku, ustvarjanju varnostnih kopij, obnovitvi informacij in še veliko več.
  Načelo uporabe praktično vseh ozkopasovnih aplikacij je zelo preprosto.
  Pogon morate povezati z računalnikom ali prenosnikom prek ustreznega vmesnika USB, zagnati izbrano aplikacijo, aktivirati začetek preskusa in si ogledati rezultate. Treba je omeniti, da je veliko takšne programske opreme za preizkušanje bliskovnega pogona prenosno, instalacije na trdem disku ne zahtevajo in imajo minimalno velikost (nekatere pa na splošno sestavljajo samo ena izvedljiva datoteka formata EXE).

  Načini preverjanja bliskovnega pogona zaradi napak in bitov sektorja v sistemih Windows

  Pojav napak in neuspehov programske opreme - glavni problem za vse naprave za shranjevanje USB brez izjeme. Ampak to ni vedno priporočljivo, da takoj uporabite orodja tretjih oseb za testiranje pripomočka, saj lahko tudi v operacijskem sistemu Windows za take namene najdete veliko denarja. Če je pogon prepoznan v sistemu, vendar ne deluje tako, kot bi bilo zaželeno, lahko najprej uporabite standardno orodje. Vendar pa večina strokovnjakov tega orodja ne zaupajo in svetujejo uporabo podobnega orodja, vendar z zagonom ukazne vrstice. To je komplet orodij CHKDSK, ki vam omogoča uporabo številnih dodatnih atributov, vključno z najdenimi napakami preverjanja in popravljanja (na primer zaporedje /x /f /r).
  Včasih velikostrokovnjaki priporočajo uporabo posebne prenosne aplikacije Microsofta pod imenom WinUSB. Ta program izvede preizkušanje pri ekstrahiranju naprave iz ustreznih vrat USB in nato izda seznam popravljenih ali neizogibnih napak. Toda žal se tudi nanj ne more zanesti.

  Programska oprema tretjih oseb za preskušanje bliskovnega pogona v sektorskih napakah in napakah

  Kot pri programskih programih tretjih proizvajalcev, so najnovejše aplikacije za testiranje izmenljivih medijev za neusklajenost programske opreme ali napake, povezane s škodo sektorja, naslednje:
 • CheckFlash;
 • Preizkuševalnik USB Flash Drive;
 • Zbirka orodij Flash Memory.
 • In tu je nedvomno tretji najboljši pripomoček za testiranje bliskovnega pogona v skladu s temi merili tretji najboljši pripomoček. To je, po mnenju velike večine strokovnjakov in uporabnikov, in omogoča prepoznavanje napak in odpravljanje posledic njihovega nastanka.

  Skupna obnova bliskovnega pogona

  Nazadnje, ena najpogostejših nalog, s katerimi se soočajo uporabniki, je obnoviti delovanje naprave. Razlog, da je bliskovni pogon nenadoma prenehal biti zaznan v sistemu, ali so informacije o njem postale neprimerne za branje (ali pa so datoteke preprosto izginile), je lahko precej veliko. Toda najpogostejši pojav takšnih situacij je predvsem zaradi kršitev pri delu kontrolorjev (zruši v firmware-u), fizičnih poškodb, spreminjanja datotečnega sistema v neberljivem formatu RAW in vpliva virusov. Te napake je treba odpraviti.

  Zdaj ne govorimo o virusih, ker ga preverimopogon je lahko povsem elementaren, z uporabo katerega koli prenosnega skenerja, včasih pa se lahko znebite groženj v obliki datotek Autorun.inf in ročno z odklepanjem predmeta z orodjem Unlocker z izbiro kot nadaljnje dejanje za izbris datoteke.

  Prepoznavanje identifikatorjev, iskanje in namestitev programske opreme vdelane programske opreme

  Za obnovitev vdelane programske opreme sploh ni treba uporabiti posebej oblikovanega programa.
  Na primer, dovolj je, da najprej določite določene identifikatorje PID in VID naprav (kot je, kako Device Manager identificira podatke za iskanje voznikov). Če želite to narediti, lahko uporabite majhen program, imenovan ChipGenius. Po tem, najdene informacije najde iskanje firmware na internetu, nato pa se naloži na računalnik in ročno namestitev.

  Uporaba orodij proizvajalcev

  Pozornost je treba nameniti tudi v času, ko praktično vsi proizvajalci izmenljivih nosilcev informacij na svojih uradnih spletnih sredstvih nenehno objavljajo posebne avtomatizirane programe, ki omogočajo obnovitev tovarniških parametrov brez sodelovanja uporabnika.
  Osupljiv primer tega je aplikacija OnlineRecovery za pogone JetFlash. Mimogrede, veliko takih programov lahko deluje ne samo z ločenimi prevozniki, ampak tudi omogočajo podobne operacije z napravami drugih proizvajalcev. Če želite izbrati najprimernejši pripomoček, se najlažje takoj obrnete na spletno mesto proizvajalca.

  Splošni obnovitveni programi

  Če iz nekega razloga potrebujete vdelano programsko opremo ali programe, lahko uporabite splošne aplikacije, ki lahko delujejo s skoraj vsemi znanimi napravami.
  Seveda je veliko takšnih pripomočkov, vendar če upoštevate povratne informacije uporabnikov, je eden od brezpogojnih voditeljev priznana D-Soft Flash Doctor programska oprema za obnovitev, ki odpravlja vse nesreče, ki jih najdemo v samo nekaj minutah.

  Programi za oblikovanje na nizki ravni

  Toda kaj, če kakšen način za obnovitev delovanja bliskovnega pogona ni prinesel rezultata? Kaj bi priporočili za uporabo? Praviloma je odgovor očiten! Morate izvesti popolno oblikovanje pogona, vendar ne s sistemom Windows, temveč s programi drugih proizvajalcev, zasnovanimi za tako imenovano oblikovanje nizke ravni. Seveda lahko uporabite na primer orodje USB Disk Storage Format, v katerem mora uporabnik narediti minimalno dejanje. Med pripomočki tega načrta lahko najdete veliko zanimivih stvari. Precej nenavadno izgleda istega formata USB ali paketa programske opreme Flash drive. Da, seveda, ti programi so si zaslužili svoj nedvomen ugled med najbolj zanimivimi sredstvi za obnovitev zmogljivosti prenosnih naprav.
  Vendar pa je po mnenju večine uporabnikov in strokovnjakov najpreprostejši, a hkrati najmočnejši program orodje za nizko raven zapisa HDD, ki ni sposoben le izvajati nizke ravni oblikovanja ali odstranjevati zagonskegaOdseki, ki so teoretično lahko prisotni na bliskovnem pogonu, pa tudi zlahka prepoznajo priključene problemske naprave, ko Windows in nekatere druge javne službe določijo svoje zavrnitve.

  Ponovna vzpostavitev informacij

  Na koncu se bomo na kratko dotaknili obnovitve informacij, ki bi se lahko izgubile v primeru neuspeha. Kljub dejstvu, da se internetu pogosto priporoča uporaba preprostih programov, kot je Recuva, še vedno ne boste dobili oprijemljivega rezultata, saj bo večina najdenih objektov označena kot neuporabljiva. Vendar pa obstaja izhod. Za obnovitev izgubljenih datotek je najbolje, da uporabite najmočnejše, po mnenju večine strokovnjakov, program, imenovan R-Studio. Ona je tista, ki lahko po popolnem formatiranju v celoti najde tudi tiste predmete, ki so bili odstranjeni iz bliskovnega pogona ali pomnilniške kartice, in jih nato obnovi iz fragmentov v prvotno stanje.

  Sorodne publikacije