Program za dostop do oddaljenega računalnika prek lokalnega omrežja in preko interneta

Aplikacija za dostop do oddaljenega računalnika vam bo koristila pri zagotavljanju pomoči, nasvetov in drugega dela na daljavo. Z lahkoto lahko rešite problem drugega uporabnika, tudi če ste oddaljeni več tisoč kilometrov, ali prenesete datoteke iz računalnika, ne da bi morali iti domov.

V skladu s tem členom se bodo upoštevala plačana in brezplačna programska oprema za oddaljeni dostop. Boste spoznali svoje prednosti in slabosti, nato pa, na podlagi prejetih informacij, lahko poberete natanko aplikacijo, ki bo ustrezala vsem parametrom.

Standardna orodja Windows

Prvi vgrajeni program za dostop do oddaljenega računalnika se je pojavil v starejšem Windows NT. Aplikacija se je imenovala RDP in od takrat je vsaka nova različica operacijskega sistema Microsofta privzeta.

Za nastavitev oddaljenega opravila morate le zagnati datoteko mstsc.exe, vnesti ime oddaljene naprave in konfigurirati nastavitve povezave. Po tem bo RDP omogočil dostop do datotek, tiskalnikov, zvoka, pogonov in vrat ter vam bo omogočil, da odstranite in namestite programe na daljavo.
Slaba stran tega programa je, da deluje le v operacijskem sistemu Windows, kar pomeni, da ne more biti nobenega jezika o več platformah. Tudi program ima zapleten vmesnik, ki ga je težko razumeti brez ustreznega usposabljanja. Seveda, če ne želite namestitidodatnega PO, bo RDP ustrezal vsem parametrom. V drugih primerih poskusite uporabiti enega od programov, ki bodo obravnavani spodaj.

Nujna

Z izdajo posodobitve obletnice je Windows 10 prišel z aplikacijo "v sili". To je dober program za oddaljeni dostop do vašega računalnika prek interneta, ki je namenjen zamenjavi RDP. Program ima intuitiven vmesnik, dober nabor osnovnih funkcij in dobro hitrost. Mimogrede, "Ambulanta" podpira risanje peresa, kar bo zelo koristno za lastnike tablet in multitouch monitorje.

Glede na funkcionalnost programa vam omogoča prenos datotek iz enega računalnika v drugega, zaganjanje upravljalnika opravil in izdelavo zapisov na oddaljenem namizju. To je dovolj za odpravo majhnih težav, vendar resne težave na ta način najverjetneje ne bodo rešene. Slabosti vključujejo dejstvo, da "Emergency" program deluje samo na Windows 10. Seveda, število naprav na tem operacijskem sistemu se nenehno povečuje, vendar še vedno ne vsak uporabnik odloči za namestitev "Ten" za en program.

TeamViewer

Računalniški oddaljeni dostop TeamViewer je verjetno ena najbolj znanih brezplačnih aplikacij. Omogoča vam upravljanje vašega namizja z različnih platform, vključno z Windows, Mac in Linux, pa tudi z napravami, ki temeljijo na Androidu, in iOS-om.
Glavne značilnosti programa so dodelitev vgrajenega upravljalnika datotek, zmožnost upravljanja strežnikov, pa tudiglasovne in besedilne komunikacije. Poleg tega program omogoča konference, ki interakcijo z več stroji naenkrat. No, TeamViewer z ustreznimi nastavitvami lahko uporabite kot program za nevsiljiv oddaljen dostop do vašega računalnika.
Težava pri tej aplikaciji je, da v prostem načinu trajanje seje ne sme presegati 5 minut. Ob koncu tega časa bo povezava prekinjena in jo boste morali ponovno konfigurirati. Toda kljub temu mnogi strokovnjaki za IT menijo, da je TeamViewer najboljši program za oddaljeni dostop do vašega računalnika.

Ammyy Admin

Še en brezplačen program za oddaljeni dostop. Ammyy Admin ne zahteva namestitve, tako da ga lahko prenesete in ga takoj zaženete. To še posebej velja glede na to, da je večina računalniške pomoči potrebna za hitro dostavo, postopek namestitve pa lahko od vas in uporabnika odvzame težave, dragoceni čas.
Poleg tega ima Ammyy Admin jasen vmesnik, razpoložljivost adresarjev, delitev operaterjevega in odjemalskega dela ter zmožnost zmanjšanja obremenitve omrežja, zaradi česar je povezava hitrejša in stabilnejša. Tudi program deluje tako na Windowsih kot na Linuxu. Ampak, če želite uporabljati Ammyy Admin na vaš pametni telefon ali tablični računalnik, ga ne boste dobili. Na žalost program ni namenjen delovanju na teh napravah, toda možno je, da bodo ustvarjalci to priložnost dodali tudi v prihodnje.


Supremo oddaljeni namizje

Prenosna aplikacija za oddaljeno namizje Supremo je namenjena predvsem drugim uporabnikom. Ta program za dostop do oddaljenega računalnika ne zahteva namestitve, njegov odjemalec pa ima majhno velikost, kar prihrani čas pri prenosu. Povezava poteka po načelu "gostitelj-odjemalec". Funkcije vključujejo možnost istočasnega povezovanja več uporabnikov z enim računalnikom, razpoložljivost priročnega imenika, vgrajen upravljalnik datotek in niz standardnih orodij.
Hkrati primanjkuje tudi pomanjkljivosti programa. Na primer, varnost povezave je še daleč od želenega, oddaljeni računalniški zaslon je dolgo narisan in razširjene multimedijske funkcije (klepet, glasovna komunikacija itd.) In popolnoma odsotne. Torej, če ste pripravljeni biti zadovoljni z osnovnimi funkcijami, lahko Supremo Remote Desktop pride do vas, in če ne - bodite pozorni na druge aplikacije.

mRemoteNG

mRemoteNG je program za oddaljen dostop do računalnika prek lokalnega omrežja ali preko interneta. Omogoča hkratno delo z večimi protokoli in je razdeljena v standardno in prenosno različico (namestitev ni potrebna).
Programski vmesnik se izvaja v obliki odsekov, katerih izgled lahko uporabnik sam določi po lastni presoji. Na voljo - zavihki, seznami pojavnih oken in možnost ustvarjanja profilov za različne situacije.
Kot dodatna funkcija, mRemoteNG ima vgrajen skener vrat, ki lahko doda orodja tretjih oseb na vaš seznam. Mimogrede, program ima možnost prenosa datotek, vendar je to storjenoproces s protokolom SSH. Je bolj varna, vendar nekoliko nenavadna za običajnega uporabnika. Zdaj, ko gre za minuse, in v mRemoteNG so dovolj. Prvič, ruska različica programa je preprosto strašna, zato, če je mogoče, uporabite angleščino. Poleg tega je veliko funkcij programa enostavno zamenjati, ker je primernejše za IT strokovnjake kot za navadne uporabnike.

TightVNC

Program TightVNC omogoča hiter dostop do oddaljene naprave. Aplikacijo lahko uporabite za zagotavljanje računalniške pomoči in kot predstavitveno orodje. Velika prednost programa je podpora za Windows, Linux in platformo Java, zaradi česar je univerzalna. Aplikacija je sestavljena iz dveh modulov: strežniškega dela, ki je nameščen na oddaljenem računalniku, in pregledovalnika, ki je zasnovan za oddaljeno delo z napravo. Vse to je prilagodljivo potrebam uporabnikov v možnostih, ki dodajajo udobje.
Kljub temu je vmesnik TightVNC zelo zmeden in brez preučevanja dokumentacije je zelo težko razumeti. Poleg tega pomanjkljivosti vključujejo potrebo po nastavitvi številnih parametrov za vzpostavitev oddaljene povezave. Potrebno je veliko časa in vam ne omogoča hitrega dostopa do računalnika na daljavo.

Utility na daljavo

Utility na daljavo je program za oddaljen dostop do vašega računalnika prek interneta ali lokalnega omrežja. Po mnenju razvijalcev bo to idealna rešitev za mala in srednje velika podjetja, vendar ne pomeni, da je vloga neprimerna za zasebno uporabo. Super plus pripomočki na daljavov tem primeru vam ni treba nastaviti dodatnih nastavitev požarnega zidu in druge možnosti povezave. Z drugimi besedami, lahko namestite program in takoj dostopate do oddaljene naprave.
Hkrati v pripomočkih za oddaljeni dostop ni samo vgrajen upravitelj datotek, ampak tudi orodje za delo z registrom, upravljalnikom naprav, besedilnim klepetom in drugo uporabno funkcionalnostjo. Slabosti programa niso toliko, vendar so še vedno tam. Aplikacija, na primer, deluje samo v sistemu Windows, ni podprta z mobilnimi napravami in boste morali plačati za različico podjetja.

LogMeIn

Program LogMeIn se hitro nagiba k priljubljenosti in je že pripravil dostojno konkurenco s svojimi bolj priznanimi vzorci. Program podpira skoraj vse platforme, zaradi česar je resnično univerzalen. V tem primeru razvijalci nenehno širijo seznam naprav, ki lahko poganjajo LogMeIn.
Osnovna funkcija programa je povsem dovolj za oddaljen dostop in reševanje nekaterih težav na daljavo. Vendar pa je celotna ponudba funkcij LogMeIn razkrita šele po nakupu Pro-računa. Omogoča dostop do pošiljanja in prejemanja velikih datotek, omogoča oddaljeno poslušanje glasbe in vnašanje besedila ter vključuje tudi funkcijo »Prebujanje po signalu«. Načeloma bo povprečni uporabnik dovolj in bo imel brezplačno različico. Ampak, če želite rešiti problem z oddaljenim dostopom, boste morali nekako kupiti plačani račun. To je glavna pomanjkljivost sistema LogMeIn.

Yuuguu

Program za dostopna oddaljeni računalnik Yuuguu je večnamenska spletna aplikacija. Z njegovo pomočjo lahko organizirate konference, organizirate spletne sestanke in prikažete predstavitve. Hkrati pa imajo gledalci dovolj običajnega brskalnika in namestitev dodatne programske opreme ni potrebna. Če potrebujete oddaljeni dostop samo za prikaz vseh informacij na daljavo, bo Yuuguu praktično idealna možnost.
Zdaj o slabem. Prvič, niz osnovnih funkcij programa je zelo slab, zato ga ni mogoče uporabiti kot orodje za odpravo resnih računalniških napak. Poleg tega je brezplačna različica programa vam omogoča uporabo oddaljenega dostopa le 100 minut na mesec, tako da ne morete imeti dolge konference.

Techinline

Techinline se uporablja za storitve tehnične podpore številnih podjetij. To ni presenetljivo, saj je program enostaven za namestitev in hitro vzpostavi stabilno povezavo med obema računaloma. V tem primeru lahko celo povprečni uporabnik brez težav razume aplikacijski vmesnik. Techinline ima vgrajen klepet in možnost prenosa datotek, kar še dodatno olajša njegovo uporabo. V zvezi s tem se program po pravici šteje za idealno orodje za hitro diagnozo računalnika in odpravljanje težav.
Težava je v tem, da je poskusna uporaba te vloge dana le 15 dni. Po tem boste morali kupiti naročnino za en mesec ali paket za več sej. In če si lahko srednja in velika podjetja to privoščijostroškov, potem vas bo program za domačo uporabo zelo stalo.

Android

Če nujno potrebujete nastavitev oddaljenega dostopa in računalnik ni pri roki, boste potrebovali operacijski sistem Android. Naprave na tej platformi so praktično za vsako osebo, zato ni presenetljivo, da njeni razvijalci niso mimoidavali z različnimi ZA. Med vsemi različnimi aplikacijami ni samo en program za oddaljeni dostop do vašega računalnika za Android, ampak tukaj bodo upoštevani samo najboljši programi. Namreč:
  • TeamViewer. Ima enako funkcionalnost kot namizna različica. Miško lahko upravljate z zaslonom na dotik, povežete virtualno tipkovnico, uporabljate klepet in prenesete datoteke.
  • Microsoftovo oddaljeno namizje. Ni slaba aplikacija za oddaljeni dostop. Poleg osnovnih funkcij se lahko poveže z več napravami, ne da bi bilo treba namestiti dodatno programsko opremo. Program je popolnoma brezplačen.
  • ​​
  • Splashtop 2 Oddaljeno namizje. Dober program z nizom vseh potrebnih funkcij. Vendar pa navadni uporabniki po potrebi ne bodo sposobni izvajati dodatne konfiguracije povezave prek ukazne vrstice.
  • Tu je načeloma in celoten nabor priljubljenih aplikacij, ki vam omogočajo vzpostavitev oddaljenega dostopa. Kateri od njih naj se uporabi v eni ali drugi situaciji in se odloči le za vas.

    Sorodne publikacije