Kako odpreti vrata na Windows 7: Navodila

Če ne vsi, potem veliko uporabnikov, še posebej tistih, ki raje igrajo spletne igre, vedo, da je treba za nekatere aplikacije v sistemih Windows uporabiti posebna vrata, brez katerih pravilno delovanje nekaterih aplikacij, ki zahtevajo njihovo delo pritožba na internetne vire bo nemogoča. Na primer, ista aplikacija Skype uporablja vrata 443 ustreznega protokola TCP, brskalniki pa bodo v glavnem uporabljali vrata 80. O tem, kako še naprej odpirati vrata na operacijskem sistemu Windows 7 in bodo obravnavana. Takoj želim spodbuditi vse uporabnike, da ne razumejo takih tehnologij, da bodo po branju tega gradiva lahko sami odprli vrata in jih uporabili, na primer za priljubljeno igro Minecraft.

Kaj so pristanišča in zakaj jih potrebujejo?

Preden razpravljamo o osnovnem vprašanju, kako odpreti vrata na Windows 7, se pogovorimo o teoretičnih informacijah.
Kaj so pristanišča v splošnem pomenu? To so nekateri komunikacijski kanali, ki so dodeljeni za delo nekaterih aplikacij. V tem primeru uporabljajo samo program, za katerega so namenjeni. Vsako pristanišče ustreza protokolu (TCP ali UDP), to je niz pravil, ki urejajo internetno povezavo z zahtevanim virom in izvajanje sprejema in prenosa podatkov.


Običajno ročne nastavitve niso potrebne za standardni operacijski sistem (tipične aplikacije). Ampak samo za nekatere posebne aplikacije (ista igra Minecraft) morajo pristanišča odpreti neodvisno. Poleg tegaOdprta vrata v operacijskem sistemu Windows 7 ali podobnih sistemih vam omogočajo, da jih uporabite za zagotavljanje dostopa do virov v lokalnem omrežju in ne samo na internetu. Na splošno je obseg uporabe pristanišč precej obsežen.

Kako odpreti vrata na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7: splošna metodologija

Zdaj pa se vrnimo k praktičnim ukrepom. V metodologiji je zmanjšana konfiguracija parametrov blagovne znamke. Takoj upoštevajte, da se odpiranje vrat s pomočjo operacijskega sistema uporablja izključno za vodenje povezav. V primeru brezžičnega dostopa do interneta, ko usmerjevalnik ali ADSL modem deluje kot usmerjevalnik, takšna tehnika ni primerna. In vrata bodo morala odpreti ali ponovno dodeliti izključno na usmerjevalniku.

Najprej pokličemo standardno "Nadzorno ploščo" in gremo na del blagovne znamke. V glavnem oknu z nastavitvami uporabljamo vrstico dodatnih parametrov, ki se nahajajo v meniju na levi, nato pa zahtevamo, da jih odpremo kot skrbnik. Strinjamo se.
To bo odprlo okno z možnostmi v načinu visoke varnosti. Zdaj pa vprašanje, kako odpreti vrata na Windows 7, vključuje ustvarjanje novega pravila (stolpec z ustrezno vrstico je v desnem meniju).
V novem oknu, ki je neke vrste "čarovnik za nastavitev", v tipu pravila izberemo oblikovanje pravila za vrata in kliknemo gumb naslednji.
Naslednji korak je določitev vrste uporabljenega protokola, saj lahko programiuporabite TCP in UDP. Izberite TCP in nato podajte, za katera pristanišča bo uporabljeno novo pravilo (za vse ali za določeno). Uporabimo odprtje vrat 443 za Skype program in ga nastavimo v nastavitvah.
Naslednji korak je dovoljenje za povezavo z odprtimi vrati. Označite ustrezno vrstico (najbolje je, da ne uporabljate varne povezave za preverjanje pristnosti).
Nastavitve profila lahko potem pustite nespremenjene (potrditvena polja bodo postavljena nasproti vseh postavk), nato vnesite poljubno ime novega pravila in kliknite gumb "Dokončaj". Vse. Ustvarjeno pravilo je aktivno in vrata so na voljo za uporabo. Opomba: V nekaterih primerih takšne nastavitve morda ne dajejo rezultata, če se vrata odprejo iz katerega koli razloga, ker je vaš ISP blokiran.

Kako odpreti vrata na Windows 7 preko ukazne konzole?

Kot lahko vidite, so nastavitve požarnega zidu precej preproste. Vendar pa obstaja še ena manj učinkovita metoda. V operacijskem sistemu Windows 7 ukazna vrstica za odpiranje pristanišč katerekoli vrste olajša in z manj časa, čeprav veliko uporabnikov njene uporabe očitno ne marajo. Kljub temu pa se pogovorimo o tej možnosti. Z ukazom cmd zaženite ukazno konzolo kot skrbnik z glavnim menijem Start ali menijem Zaženi. Nato napišite kombinacijo naslednje vsebine: netsh advfirewall firewall dodaj pravilo ime = "RULES" protocol = "NOMENT_PORTS" localport = Dejanje = omogoči dir = IN vrata. Ime pravila, kot v primeru nastavitev blagovne znamke,se vnese poljubno in številka vrat natančno določa tisto, ki jo želite odpreti (na primer 443 kot v prejšnji metodi).

Ogled odprtih vrat

Sedaj se morate prepričati, da je vse pravilno opravljeno. Odprta vrata na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 si lahko ogledate na isti ukazni konzoli, v kateri je treba napisati ukaz netstat -a.

Na zaslonu se prikaže seznam vseh odprtih vrat. Vsak od njih bo ustrezal specifičnemu opisu, kjer je:
 • USTANOVLJEN - vzpostavljena je povezava in uporabljena vrata;
 • TIME_WAIT - vrata so v stanju pripravljenosti za vzpostavitev povezave;
 • CLOSE_WAIT - vrata v stanju pripravljenosti za odklop;
 • SLUŠANJE - vrata so v načinu poslušanja.
 • Prerazporeditev vrat

  Načeloma lahko uporabite razdelek spremenljivk okolja (niz dodatnih možnosti v lastnostih računalnika), ustvarite nov parameter DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES in dodelite vrednost kot enoto. Po tem, ko pokličemo standardni upravljalnik naprav, "razvrstimo naprave po vrsti, v razdelku LPT in COM pa lahko takoj identificiramo vse naprave, ki po nepotrebnem uporabljajo ta vrata. Prerazporeditev se lahko izvede iz dodatnih menijev, ki ustrezajo vsaki napravi (ali jih sploh odstranite).

  Kratek povzetek

  Če se zdi, da je zgodba o tveganju za vse navedeno optimalna rešitev z najnižjimi stroški časa, bo uporabljena ukazna vrstica. Toda za začetnika bo uporabnik najprej našel prvo tehniko zaradi svoje preprostosti in dostopnosti. NoKar zadeva vprašanja preseljevanja pristanišč, je nepotrebno, da to storite brez potrebe, ker bodo nekatere naprave prenehale delovati. Odpiranje pristanišč usmerjevalnikov se ni upoštevalo, saj se od sredstev operacijskega sistema v tem primeru aktivira le določen spletni brskalnik, tehnologija odpiranja pa je nekoliko drugačna od tiste, ki jo v sistemu uporablja kot standard.

  Sorodne publikacije