Kako vklopiti bluetooth na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7: potrebne pogoje in možnosti za aktiviranje povezave med različnimi vrstami naprav

Jasno je, da je brezžični prenos podatkov prek Bluetootha z ene naprave na drugo (to je mobilni pripomoček, prenosni računalnik ali namizni računalnik) v obliki majhnih datotek bolj priročen način izmenjave podatkov kot "dekompresijska" mapa, namestitev domače strežnike na DLNA ali uporaba še bolj nestandardnih rešitev. Bluetooth za vaš računalnik se lahko aktivira z najlažjimi metodami, ki so nadalje predlagane in obravnavane. Toda tu je treba jasno razumeti, da je za izvajanje takšnih ukrepov potrebno upoštevati več obveznih pogojev.


Kako vklopiti bluetooth na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7: potrebni pogoji

Prvi in ​​najpomembnejši pogoj je, da mora biti radijska enota nameščena v računalniški napravi, tako rekoč, v različici železa. Brez te strojne opreme ne bodo delovale nobene virtualne naprave ali dodatni nameščeni programi.
Drugi pogoj pri reševanju problema, kako vklopiti bluetooth na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7, je, da mora imeti nameščena naprava na računalniku nameščene ustrezne gonilnike (programska oprema za upravljanje, brez katere opreme ni nekaj, kar ne deluje). in sistem se ne prepozna).

Možnosti za aktiviranje modula na prenosnih računalnikih

Izogibajmo se stacionarnim računalniškim terminalom, ki v večini primerov zahtevajo namestitev dodatnega zunanjega adapterja. Boljšerazmislite o vklopu Bluetootha za računalnik, ki je prenosni ali prenosni računalnik.


Večina sodobnih naprav te vrste je prvotno opremljena s podobnim brezžičnim komunikacijskim modulom. Razpoložljivost lahko preverite vsaj za informacije o nalepki na zadnji strani prenosnika. Če je res, bodo za to podane dodatne možnosti za podprto povezavo (na primer sama različica Bluetooth).
Najpogostejše vprašanje je, kako vklopiti bluetooth na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 (kot je jasno, to pomeni prenosni računalniki), uporabljati posebne gumbe ali stikala na glavnih ali stranskih ploščah ali kombinacije tipk na podlagi kombinacij. s tipko Fn (lahko se aktivirajo tudi tipki F1-F12).

Programska oprema

Glede programske opreme ni treba iti daleč. V sistemu Windows, ko poskušate prenesti datoteko v drugo napravo prek PCM-ja, morate samo izbrati ustrezno točko menija in nato z njihovo identifikacijo določiti razpoložljive naprave.
Upoštevajte, da bo vaš računalnik imel povsem enako oznako, kot so lastnosti sistema, ko se kličejo prek PCM na ikoni računalnika. Vendar mnogi uporabniki raje uporabljajo programe drugih proizvajalcev, ne sistemskih virov, saj jih lahko, če lahko tako rečemo, uporabimo za nekaj predhodnih. Pravzaprav je veliko bolje in bolj priročno uporabljati pripomočke, kot sta Widcomm Bluetooth ali BlueSoleil.
Prvi program je najbolj primeren za vzpostavitev povezave med dvema osebnima računaloma. Drugi služiza povezavo med vsemi razpoložljivimi napravami. Z drugimi besedami, podpira sočasno definicijo tako miške kot igralne konzole ter mobilnega telefona ali tabličnega računalnika, medtem ko sredstva operacijskega sistema ali večina drugih programov tega ne dovoljujejo.

Kako vzpostaviti bluetooth na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 ali drug sistem?

Ko govorimo o osnovnih nastavitvah in nastavitvah sistema Windows, je vse to avtomatizirano in nekaj lahko spremenite le z vmešavanjem v register ali z uporabo dodatnih optimizatorjev. Toda, če namestite bluetooth v Windows 7 ali katerokoli drugo okolje kot ločen programček, lahko v nastavitvah, kot pravite, kopate v globino. Najpomembnejša stvar - nastavitev hitrosti izmenjave podatkov brez omejitev za prenos in sprejem. Veliko javnih služb, vključno z zgoraj navedenimi, omogoča, da takšna dejanja omogočajo zelo elementarno. Kot dodatno možnost lahko nastavite omejitve ali dovoljenja za velikost prenesenih datotek, spremenite inicializacijo ali izberete želeno in prezrto napravo. Vse to je treba storiti v primeru.

Kakšen je rezultat?

Še vedno je treba dodati, da je vprašanje, kako vklopiti bluetooth na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7, rešeno na osnovni ravni. Kakšne so prednosti za povezovalne naprave? Zdi se, da bo najboljša možnost še vedno namestitev dodatne programske opreme drugih proizvajalcev, saj so vgrajena orodja Windowsovih sistemov izredno omejena in v svojem arzenalu nimajo orodij, ki jih ponujajo razvijalci tretjih oseb, čeprav so njihoviUporaba izgleda nekoliko enostavnejša v smislu organiziranja prenosa ali sprejemanja kakršnih koli objektov. Toda takšna orodja Windows, kot tudi žalostno, se lahko zrušijo v najbolj neprimernih trenutkih, ki za posamezno nameščene aplikacije v večini primerov niso bili označeni. Vendar pa je svetovanje o uporabi določenega orodja prednostno - zadeva je popolnoma nehvaležna, zato je vprašanje izbire sredstev, ki je na koncu za uporabnika računalniškega sistema ali mobilne naprave.

Sorodne publikacije