Plugin-container.exe - Kaj je proces in kako zmanjšati obremenitev sistema

Sistem hkrati izvaja veliko število procesov. Nekateri so sistemski, drugi pa isti. Razlika med njimi je v programski opremi, ki jo uporabljajo. Ta članek bo obravnaval postopek iz druge kategorije - plugin-container.exe plugin.Kaj je to, kaj je potrebno in ali ga je mogoče izklopiti, se veliko naučite iz članka.

Kaj je plugin?

Toda preden začnete neposredno razmišljati o plugin-container.exe, morate definirati ta izraz. Opozorite tudi, da gre za vtičnike za brskalnike. Da, ta proces je neposredno povezan s spletnim brskalnikom Firefox. Vtičnik je programski modul, ki je ločen od glavne aplikacije. Njena glavna naloga je prikaz elementov strani spletnega mesta, da brskalnik sam ne more delovati (avdio, video, predstavitve itd.).


Izpolnjena z glavno definicijo se lahko neposredno obrne na opis samega procesa.

Plugin-container.exe - kaj je to?

Kot smo že povedali, je plugin-container.exe plugin za Firefox. Poleg brskalnika je potrebno zagnati tudi druge vtičnike. To omogoča Firefoxu, da se nadaljuje, tudi če razširitev ne uspe. Vendar ima ta pristop tudi pomanjkljivosti. Eden od njih je visok strošek računalniške moči za zagotovitev delovanja tega sistema. Če je vaš računalnik močan "železo", potem ne bo spodbuda v času odpiranja spletnega brskalnika, vendar je zelo opazen v šibkem računalniku, doslejza popolno zamrznitev v primeru kritične preobremenitve CPE.


V takih primerih je pametno izklopiti postopek. O tem, kako to narediti, vam bomo kasneje povedali besedilo.

Kako onemogočiti plugin-container.exe

Ugotovili smo, da lahko procesor prenesete tako, da izklopite postopek, vendar se morate zavedati, da po tem ne boste mogli uporabljati vtičnikov v brskalniku, dokler se storitev ne zažene. . Vendar pa nadaljujte neposredno, preden izklopite postopek, če sistem plugin-container.exe naloži.
 • Zaženite spletni brskalnik Firefox.
 • Kliknite naslovno vrstico in vnesite naslednje besedilo: " about: config " (brez narekovajev).
 • Za vstop v meni nastavitev brskalnika pritisnite tipko Enter.
 • Pojavi se opozorilno sporočilo. Da bi izginila in jo lahko še naprej nastavljate, morate klikniti "Obljubim, da bom previden!".
 • Na strani najdite polje z oznako "Filter" in vnesite naslednje besedilo: " dom.ipc.plugins.enabled " (brez narekovajev).
 • Na seznamu bodo ostali samo postopki, povezani z plugin-container.exe.
 • Spremenite svojo vrednost na TRUE s FALSE. To storite tako, da dvokliknete procesno vrstico.
 • Po tem, ko ta postopek ne bo vključen v brskalnik, se bo obremenitev procesorja znatno zmanjšala.

  Ustvarjamo posebno spremenljivko

  Vemo, da je plugin-container.exe proces, ki ga je mogoče onemogočiti na računalniku, da bi povečali njegovo zmogljivost, še bolj, če je bilo zgoraj navedeno navodilo,kako to storiti Če uporabljate operacijski sistem Windows Vista ali starejšo različico Firefoxa, žal to morda ne bo delovalo. Vendar pa obstaja še druga metoda - morate ustvariti posebno sistemsko spremenljivko:


  & lt; script type = "text /javascript" & gt;
  lahko blockSettings2 = {blockId: "R-A-70350-39", renderTo: "yandex_rtb_R-A-70350-39", async:! 0};
  if (document.cookie.indexOf ("abmatch =") & gt; = 0) blockSettings2.statId = 70350;
  Funkcija (a, b, c, d, e) {a [c] = a [c] || [], a [c] .push (funkcija () {Ya.Context.AdvManager.render (blockSettings2)}), e = b.getElementsByTagName ("script") , d = b.createElement ("script"), d.type = "text /javascript", d.src = "//an.yandex .ru /system /context.js ", d.async =! 0e.parentNode.insertBefore (d, e)} (ta, ta.dokument," yandexContextAsyncCallbacks ");
  1. Odprite nadzorno ploščo. Obstaja veliko načinov za to, toda najlažji način za iskanje po sistemu s tem imenom in izbiro istega elementa v rezultatih.
  2. V oknu poiščite element "Sistem" in ga kliknite.
  3. V novem oknu, ki se pojavi v stranski vrstici, pojdite na povezavo "Dodatne možnosti".
  4. V oknu Sistemske lastnosti kliknite zavihek Dodatno, kjer kliknete na gumb "Nastavitve okolja".
  5. V področju "Sistemske spremenljivke" kliknite gumb "Ustvari".
  6. Pojavilo se bo majhno okno z dvema vnosnima poljima. V prvem vnesite " MOZ_DISABLE_OOP_PLUGINS " (brez narekovajev), v drugem primeru pa "1" (brez narekovajev).
  7. Kliknite V redu.

  Zaprete lahko vsa okna. Postopek se bo izklopil po ponovnem zagonu računalnika.

  Kako onemogočiti zaščiteni način

  Ugotovili smo, kaj storiti, če plugin-container.exe naloži procesor, vendar se po zaključku postopka vsi vtičniki prenehajo uporabljati, vključno zFlash Player, vendar pa je za ogled videoposnetkov na spletnih mestih potreben najmanj. Zdaj vam bomo povedali, kaj morate storiti, da bo deloval, tudi potem, ko je plugin-container.exe onemogočen.

  1. Če uporabljate 32-bitni operacijski sistem, odprite sistemski pogon, odprite mapo Windows, nato v System32, nato v "macromed" in na koncu "Flash".
  2. Če uporabljate 64-bitne Windiows, namesto mape "System32" se morate prijaviti v mapo "SysWOW64", druga pa ostaja ista.
  3. Odprite datoteko "mms.cfg". Če je ne najdete v mapi, ustvarite nov dokument z besedilom s to pripono.
  4. V datoteko vnesite niz " ProtectedMode = 0 " (brez narekovajev).
  5. Shranite dokument.
  6. Po tem bo plug-in Flash Player zagnan tudi z izklopljenim procesom.

   Zaključek

   Zato smo ugotovili, da je plugin-container.exe plugin proces za brskalnik Firefox, ki vam omogoča, da poleg brskalnika zaženete druge vtičnike. Pomembno je dejstvo, da se lahko z veliko obremenitvijo osrednjega procesorja izklopi. Vendar pa se je treba zavedati, da po tem uporabi razširitev brskalnika ne bo mogoče. Upajmo, da vam je bil članek v pomoč in da ste našli odgovore na vaša vprašanja.

   Sorodne publikacije