MsMpEng.

V novejših različicah operacijskega sistema Windows so uporabniki začeli opazovati, da se je sistem včasih, rahlo povedano, upočasnil zaradi dejstva, da je proces msmpeng.exe (Izvedljiva protimikularna storitev), ki ga lahko vidite v upravitelju opravil, preveč aktiven. "Poklical je s prostim očesom." Kaj je ta služba, potem pa se predlaga, da jo razumemo, a hkrati vidimo, kako smotrno je izklopiti.

msmpeng.exe (Izvršljiva datoteka protivirusnih storitev): Kaj je to?

Začnimo z dejstvom, da predstavlja to komponento operacijskega sistema (in prav to in bi moralo biti). Ta storitev, ki temelji na imenu, je eno od orodij "Defenderja", ki je namenjeno preprečevanju prodiranja v sistem malware /adware virusov in nezaželenih programov.


Z drugimi besedami, proces msmpeng.exe (protizdelna storitev je izvršljiv) je protivirusna storitev, vgrajena v operacijski sistem, ki naj bi teoretično preprečila vstop sistema v grožnje vseh možnih tipov. Kljub dejstvu, da pri namestitvi antivirus sam "Defender" gre samodejno v deaktivirano stanje, ta proces sistema ne izgine. Še več! To lahko povzroči konflikte z nameščeno protivirusno programsko opremo (čeprav ne sme prikazati njene dejavnosti, kot je navedeno v uradnih referenčnih sistemih).

Zakaj msmpeng.exe (Izvršljiva storitev za zaščito pred škodljivimi programi) nalaga sistem?

Lastna storitev sistema lahko pogosto povzroči tako obremenitev sistemskih virov, kar je samo čudež. Ampak zakaj takose dogaja? Po ideji sistemski proces sam po sebi ne bi smel posegati v delovanje sistema. Konec koncev, se izkaže, da je, kot da zajema izvajanje ali delovanje drugih storitev, z njim nikakor ni povezan.
Proces msmpeng.exe (Izvršljiva storitev za zaščito pred škodljivimi računalniki) v sistemu Windows 10 na primer začne neverjetno porabiti sistemske vire samo v enem primeru - če je proces preverjanja sumljivega elementa predpomnjen, ko dostopate do trdega diska. Na žalost je to mogoče najti zelo pogosto, saj registrirani uporabniki nenehno govorijo, pri čemer njihova sporočila ostanejo na uradni spletni strani Microsofta. Toda razvijalci, tudi v sprostitvi posodobitev, žal, je ta problem, milo rečeno, prezrta. Kar je povezano z njo, ni znano, vendar je dejstvo dejstvo.

Ali lahko postopek izklopim s standardno metodo?

Mnogi uporabniki, ki ne poznajo posebnosti te storitve, poskušajo uporabiti najenostavnejše klasične metode. Prvi korak je poskusiti dokončati proces msmpeng.exe v upravitelju opravil, ki ne vodi k ničemer, ker sistem samodejno poroča, da je proces blokiran ali da v tem duhu izda drugo sporočilo.

Drugi, bolj izpopolnjeni uporabniki, ki so del storitvenega oddelka in poskušajo onemogočiti tamkajšnje izvajanje procesa, ki tudi na žalost ne prinaša rezultatov. Torej, kaj storiti? Izkazalo se je, da je edini način za odpravo takšnega napada uporaba tako imenovanega razporejevalnika opravil. In tukaj sta dve različici delovanja, od katerih je vsaka nadalje predlagana in obravnavana.

UporabaTask Scheduler: Metoda One

Končno, preden smo izklopili msmpeng.exe (Izvajalec protimikularne storitve), smo prišli blizu. Najprej se morate prijaviti v standardno "Nadzorno ploščo" in v njem uporabiti oddelek za upravljanje, ki bo izbral vir, ki ga potrebujemo. Dostop do tega razdelka lahko dobite iz menija PCM na ikoni računalnika z izbiro kontrolnega odseka, ki je pomemben za Windows 10. V Explorerju bo treba narediti samo klik, ker na namizju, za razliko od prejšnjih sistemov, te ikone ni. .
Zdaj praktični koraki. Ko pokličete storitev prek knjižnic Microsoft in Windows, morate poiskati mapo Windows Defender. Tukaj so štiri datoteke, ki jih morate odpreti in vnesti njihove lastnosti s prehodom na kartico pogojev, kjer morate odstraniti vsa potrditvena polja. Po zaključku operacij z vsemi štirimi objekti mora biti storitev izklopljena z nastavitvijo možnosti "Izklop". Po tem lahko znova zaženete operacijski sistem in vidite, kakšna bo obremenitev virov. Malo odvrnilo od glavne teme, je treba omeniti, da če ste aktivirali Windows ali Office z uporabo KMSAuto Net, bo ta načrtovani proces na seznamu. Če ne želite, da se aktivacija sproži, se je ne morete dotakniti. Toda sumljive procese, za katere je določena izvršljiva datoteka dvomljivega izvora in tudi imena v obliki nedoločenega niza črk ali simbolov, je treba takoj izbrisati.

Konfiguriranje sprožilcev

Če ta možnost ne deluje, je težavase nanaša na to, kako odstraniti msmpeng.exe (Izvajalec protimikularne storitve), ne v smislu fizične odstranitve, ampak prekinitev procesa, v istem "Scheduling" lahko uporabite posebno funkcijo ustvarjanja prožil, ki je na voljo v tem razdelku.
Dejstvo, da predstavljajo te nastavitve s tehničnega ali programskega vidika, da bi jih dolgo razložili. Dovolj je omejiti dejstvo, da ta nastavitev omogoča nastavitev časovnega obdobja /intervala, v katerem se lahko po potrebi naložijo sistemski viri. Dvokliknite datoteko, ki jo želite odpreti, kliknite gumb »Ustvari« na zavihku sprožilca in nato podajte zahtevane možnosti preverjanja.

Ali je vredno izklopiti to postavko?

Na žalost, na drugačen način, ne glede na to, kako želite, proces in storitev msmpeng.exe (Izvedljiva protimikularna storitev) za njo nista prekinjena. Nobenega obveznega zaključka procesa učinka ne bo. Največ, na katerega lahko računate, je pet do deset minut, dokler se storitev ponovno ne vključi. Vendar pa je vprašanje samo, ali je ta element onemogočen. Večina strokovnjakov, ki so seznanjeni z Windows, sploh niso pozorni, tega ne priporočajo, kljub temu, da so nameščeni tudi profesionalni protivirusni izdelki. Če želite, je to tako rekoč zadnja ovira, katere funkcionalnost povzroča tudi legitimne dvome. Kljub temu, kot kaže praksa, bo zavrnitev takšnega instrumenta vsaj popolnoma nerazumna. In onemogočanje te storitve je le, če je dejanska obremenitev računalniških virov presegla vse pričakovanenorm Če želite začeti, vsaj znova zaženite sistem in poglejte, ta proces porabi toliko sredstev kot pred ponovnim zagonom.

Sorodne publikacije