Matična plošča ASRock 970 Pro3: pregled, pregledi

Model je izdelan s čudovitim hranilnim sistemom, ki ga zahteva visoka tehnologija. Matična stran vsebuje najnovejše visokokakovostne kondenzatorje ELNA v sistemu avdio toka. Uporabili smo novo vrsto tiskanih vezij in uvedli zaščito pred prenapetostnimi napetostmi.

Pregled Asrock 970 Pro3

Ta model podpira procesorje AMD v vtičnici AM3 in AM3 + s toplotnim paketom, ki ne presega 125 vatov. Moč podsistema procesorja temelji na vezju 4 + 1, tako da lahko plošča deluje z osemjedrnimi procesorji. Podpira DDR3 RAM z nazivno frekvenco do 1333 MHz. Napravo je mogoče opremiti z spominskimi ploščami s frekvenco do 2400 MHz, vendar v tem primeru stabilna zmogljivost matične plošče Asrock ni zagotovljena.


Največja količina nameščenega pomnilnika DIMM je omejena na 32 GB. Tandemska povezava AMD CrossFire je organizirana, tako da je skoraj druga reža PEG PCI-E x4. Plošča ima šest SATA3 priključkov s hitrostjo 6 Gb /s in štirimi vhodi USB 3.0, ki delujejo poleg krmilnika Etron EJ188H. Dvanajst priključkov sistema USB 2.0 se enako nahaja na površini plošče in na hrbtni strani plošče. To računalniško vozlišče podpira AMD FX, AMD Phenom II in AMD Athlon II procesorje.

Vmesnik BIOS za matično ploščo

Asrock 970 Pro3 je opremljen z grafično lupino UEFI. Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) - je najnovejši pripomoček za BIOSlahko izvede določeno nastavitev matične plošče računalnika s pomočjo edinstvenega modernega vmesnika.


Zaznamuje ga napreden vizualni vmesnik s prisotnostjo barvnih ikon, kar ga razlikuje od prejšnje različice. V tem pripomočku lahko uporabite ne le tipkovnico, ampak tudi miško. UEFI lahko uporablja tudi zagonski trdi disk velikosti več kot 2 TB. S tem vmesnikom ima uporabnik možnost uporabe trdega diska za branje 3 TB. Treba je omeniti, da bo za trdi disk nad 2 TB potreboval Windows Vista ali 7 bit 64 bit. V grafični pripomočku je UEFI matična plošča Asrock predstavila isti sistemski brskalnik. To orodje lahko skenira nastavljive naprave, ki jih uporabnik uporablja na trenutnem računalniku. Prav tako si lahko ogledate nastavitve in jih uredite tam.

Značilnosti

Ta izdelek ima nekatere uporabne funkcionalne lastnosti. Na primer, kot je PCB z visoko gostoto stekla. Model High Density Glass Fabric PCB izdeluje isto podjetje kot plošča in služi za preprečevanje nevarnosti vlage. Znano je, da se vsa vozlišča računalniških sistemov "bojijo" vode in vseh njenih posrednih učinkov. Seveda ne gre za to, da uporabnik nalije sistemsko enoto z vodo, temveč o nevidni odvečni vlagi, ki vpliva na matično ploščo Asrock 970 Pro3. S takšnim stalnim učinkom znatno poveča tveganje kratkega stika električnega toka, ki popolnoma pade na ploščo. Za razliko odTo podjetje je namestilo PCB z visoko gostoto steklenih vlaken, kjer je razdalja med tiskanim vezjem in drugim zmanjšana na varno raven. Ta dodatna zaščita bo zaščitila matično ploščo pred kratkim stikom, ki ga povzroča vlaga.

Razvoj X-Boost

Ta tehnologija podjetja ASRock omogoča uporabniku možnost overclockati Asrock 970 Pro3. Prav tako izvaja funkcijo odklepanja skritih procesorskih jeder. Če želite to narediti, ko zaženete računalnik, pritisnite tipko "X". Zažene se lansiranje X-Boost in avtomatsko overclockanje komponent sistema, s čimer se bo delovni koeficient povečal za do šestnajst odstotkov. Z zagotavljanjem te tehnologije je proizvajalec matične plošče ASRock močno olajšal postopek overclockiranja procesorja in sprostitev jeder za overclocking. Zdaj lahko tako enostaven način overclockinga ne uporablja samo izkušen uporabnik, ampak tudi običajen uporabnik. Vendar pa ne smemo pozabiti, da obstaja določeno tveganje, povezano z overclockingom. Overclocking lahko vpliva na stabilnost delovanja celotnega sistema kot tudi posameznih komponent in naprav. Opozoriti je treba, da je odstotek uspeha v tem razvoju odvisen od individualnosti vsakega procesorja
.

Napredna tehnologija

Matična plošča Asrock 970 Pro3 ima nekatere uporabne vgrajene funkcije.
 • Razvoj XFast RAM. Priloži navidezno sliko iz RAM-a. Ta tehnologija ima velik vpliv na povečanje produktivnosti celotnega sistema. Na primer, tako je širokznani večnamenski grafični urejevalnik Adobe Photoshop bo hitreje deloval pet naročil.
 • Možnost XFast LAN. Značilen padec ping pri delu z internetnimi aplikacijami. To se izvaja, ker imajo aplikacije prednost. Ta funkcija močno olajša igralne zmogljivosti za uporabnike, ki želijo preživeti prosti čas na spletu na spletnih igrah.
 • Tehnologija XFast USB. Izboljša prenos podatkov in prenos podatkov visoke hitrosti.
 • Pomembno je vedeti, da je odstotek pospeševanja zgoraj opisanih tehnologij neposredno odvisen od konfiguracije celotnega sistema.
 • Razvoj hitrega zagona. Ta možnost proizvajalca naredi postopek od zagona sistema do odpiranja zaslona Windows v manj kot eni sekundi in pol. Hitri prenos prihrani čas (in včasih tudi živce uporabnika pri delu z računalnikom.

 • ASRock APP Shop

  Da bi matična plošča Asrock 970 Pro3 delovala enakomerno in dolgo časa, je podjetje ustvarilo lastno istoimensko trgovino. Storitev ima različne programe in pripomočke, ki bodo uporabniku pomagali prenesti najnovejše različice programske opreme. Vse to je sestavljeno v enem priročnem paketu. Paket vsebuje:
 • OrbWeb ME - omogoča povezavo prek ASRock Cloud na različnih priročnih mestih za stranko kadarkoli.
 • Polnilnik za aplikacije vam omogoča, da pospešite polnjenje.
 • Google Chrome je dobro znani brskalnik podjetja z istim imenom.
 • XFast LAN je inteligentni krmilnik za aplikacije v svetovnem spletu.
 • Tudi podjetje ASRocksvojim uporabnikom nudi varnostni upravljalnik med internetno povezavo. Izvaja različico ASRock OMG, ki lahko zapre in zmanjša dostop do interneta. Funkcija "razvlaževalnik" bo odpravila okvaro matične plošče Asrock 970 Pro3 v primeru kondenzacije v vozliščih naprave. Vdelana programska oprema, ki je na voljo v omrežju z aktiviranjem internetne bliskavice. Metoda lahko samodejno išče posodobitve vdelane programske opreme za grafično lupino BIOS-a v lastnem podjetju za strežniške vire. Poleg tega ima pripomoček UEFI vgrajen sistemski brskalnik.

  Tehnična specifikacija

  Specifikacije Asrock 970 Pro3 so posledica naslednjih podatkov:
 • Proizvajalec - ASRock.
 • Model - 970 Pro3.
 • Oblika faktor microATX.
 • BIOS - AMI UEFI BIOS.
 • Procesor - vtičnica AM3 +, količina - 1.
 • Električni sistem - 8-polni.
 • Proizvajalec, različica čipseta-Vietnam, 970.
 • RAM - dvokanalna, DDR3 največja podpora do 32 GB, najmanjša frekvenca - največ 800 - 2400 MHz.
 • Zvok. Podjetje Realtek ALC892 ima polkontinuiran HD-kodek z zaščito pred prenapetostjo in ima Premium Blu-ray zvok. Če želite omogočiti delovanje tega zvočnega sistema, morate zagnati sprednji zvočni modul in uporabiti funkcijo večkanalnega zvoka v gonilniku zvoka.
 • Omrežno opremo predstavlja Gigabit LAN, Wake-On-LAN, zaščita pred električnimi napakami, Ethernet 802.3 az standard, je RHE.
 • ​​
 • Razširitvene reže - PCI Express x16 en PCI Express x1 1 PCI. Prvi priključek PCI Express x16 deluje kot x16 in drugi - x4.
 • Podpora AMD CrossFire se izvaja.
 • Podatkovno skladišče - zaradi šestih spojnikov SATA3 z največjo hitrostjo do 6Gbps
 • Na hrbtni strani je eno režo za miško (PC /2), eno režo za tipkovnico (PC /2), šest USB 2.0 vrat in dva USB 3.0 priključka. Priključki USB so zaščiteni pred statičnimi električnimi razelektritvami s sistemom ASRock Full Spike. Naprava ima vgrajen modul za montažo ventilatorja (hladilnika). Ta ekskluzivni ventilatorski model močno poveča odvajanje toplote in je združljiv z vsemi ventilatorji za AM2 +, AM3 vtičnice.

  Na koncu

  Pregledi Asrock 970 Pro3 so večinoma pozitivni. To je posledica relativno nizkih stroškov, razpoložljivosti UEFI, podpore za procesorje linij FX, enostavnosti uporabe, številnih dodatnih funkcij in tehnologij ter razpoložljivosti posodobitvenih zmogljivosti. Izkušeni uporabniki ne priporočajo vključitve v overclocking Asrock 970 Pro3, saj se v tem procesu porabi veliko energije. Če je računalnik naletel na kritično napako, se lahko obrnete na proizvajalca BIOS-a s pripomočkom BIOS.

  Sorodne publikacije