Kaj je slepi stub: opis

Računalniške dirke uporabljajo ista pravila in konvencije, ki so v resničnem življenju. V nekaterih igrah se izkaže, da je več, v drugih pa manj. Toda del resnično obstoječih "čipov" v prehitevanju in vožnji avtomobilov se tako ali drugače odraža v arkadni igri. V tem članku bomo razumeli, kaj je slepo-čudno in kako ravnati z njim.

Pomen izraza

Za začetek si poglejmo izvirnik tega izraza v angleščini. V ruskem jeziku lahko besedo slipstream prevedemo dobesedno in sliši se takole - "natikači". Seveda, zaznavanje te vrednosti ni potrebno, ker je izraz natančnejša definicija. Celoten pojav slepih slamov temelji na aerodinamiki avtomobilov, pretoku zraka in hitrosti. Slepa zavora se imenuje vožnja dveh avtomobilov, ena za drugo, ko je vzvratni avto v vrtinčnem toku zraka, zaradi česar je hitrost pridobivanja hitrejša. Dejstvo, da je tako slep neznanec, povej celo novice dirkače, ki želijo izvedeti vse zapletenosti in taktike vožnje na progi.


Zato je ta izraz prišel v računalniških igrah iz dejanskih tekmovanj. Ta tehnika se uporablja na skoraj vseh vrstah tekmovanj, od amaterskih dirk in konča s Royal Race "Formula 1". V tej mehaniki obstajajo tako njene pluse kot tudi minusi. Poglejmo jih najprej na primer pravih dirk in nato v računalniških igrah.

Prednosti slepega toka v resnici

Zdaj veste, kaj je tako slepo zadavljeno. Naslednje je potrebnorazumeti, v kakšnih okoliščinah je ta način vožnje najbolj primeren. Najbolj očiten primer uporabe so dolge črte. V teh pogojih lahko dosežete maksimalno učinkovitost in prehitite nasprotnika. Treba je zavzeti položaj neposredno za avtomobilom, ki gre naprej, saj zmanjšuje zračni upor. Izkazalo se je, da prvi avto odpora proti sebi, in zadaj zaradi tega pospešuje hitreje. Ko dosežete določen prag, lahko sovražnika prehitevate na ravni črti.


Naslednji plus je manjša poraba goriva. Zaradi zmanjšane odpornosti avtomobil zahteva manj bencina. Enako je mogoče videti v dolgih dirkah, ko morajo tekmovalci iti v postanek za točenje goriva. Zato se nekateri vozniki ne mudi, da bi preprečili, da bi sovražnik pospešil vožnjo, ampak se drži razdalje in se premika za prvim avtomobilom.

Slabosti

In zdaj v slabosti. Če vemo, kaj je tako slepih - čudno, je težko uganiti, da je v tako močnem toku zrak lahko vzdržljiv, vendar ga je težko rešiti. Ko zadnji voznik začne prehitevati sovražnika, se mora potruditi, da se umakne iz potoka. Zaradi tega se izgubi nadzor nad avtomobilom, kar poveča tveganje in verjetnost nesreče. Glede na raziskave in meritve lahko sklepamo, da je dejansko povečanje hitrosti od 5 do 10%, odvisno od parametrov avtomobila. Na tekmovanjih na enakih avtomobilih bo podobno gibanje najbolj uporabno. Če veste, kaj je tako slepo zadavljeno, in ga želite preskusiti na cestah generalaraje, potem se vam mudi, da vas ustavimo. Dejstvo, da je ta primer precej nevarno zaradi številnih dejavnikov. Te vključujejo različne značilnosti strojev, nepripravljenost voznikov in še veliko več.

Kaj je slep začetek v NFS?

V računalniških igrah ta pojav seveda ni tako nevaren in zahteva manj spretnosti. Glavne prednosti gibanja v slepem traku niso le v dokaj hitrem prehitevanju nasprotnikov. Poleg dobrega prehitevanja lahko v številnih dirkah dobite bonus za točke ali zaslužite ugled za trik. Na primer, najbolj priljubljena povezava v Need For Speed. Začenši s podzemeljskim delom, so taka dejanja začela dajati očala slog. V drugem delu so očala spremenila povečanje na trenutno raven NO2 v rezervoarju.
V sodobnejših delih serije gibanje za avtomobilom doda oceno skupnemu številu točk. Slepa zastava v Need For Speed ​​Rivals je eno od glavnih orodij v tekmi za hitre super avtomobile. Ko vsi tekmovalci vozijo po dolgih ravnih potokih z največjo hitrostjo, zmagovalec ugotovi le, če nenadoma eden izmed tekmovalcev uporabi pospešek ali slepo pot.

Sorodne publikacije