Kaj je domača aplikacija? Aplikacija za mobilne naprave

Prevedeno iz angleškega jezika pomeni "native". Za določen operacijski sistem je razvita domača aplikacija za mobilne telefone. To opravijo strokovnjaki, ki imajo določeno znanje in veščine na tem področju. Native aplikacije imajo lepo obliko, so lahko interakcijo z OS, lahko delajo prek internetne povezave ali brez povezave.

Kaj je to?

Domača aplikacija je razvoj, ki je na voljo na eni platformi naprave. Na primer, obstajajo mobilne aplikacije, ki so posebej zasnovane za platformo Android ali iPhone. Z razvojem sodobne tehnologije se lahko pojavijo različne aplikacije (domača, hibridna, spletna). Vaše domače aplikacije se naložijo prek posebnih trgovin (App Store, Google Play) in namestijo v pametni telefon.Posebnost je, da so razviti za določeno platformo, pri čemer se pri pisanju uporabljajo "native" programski jeziki. Če je aplikacija ustvarjena za določen operacijski sistem, deluje dobro in izgleda ekološko. Poleg tega aplikacija preprosto uporablja funkcije programske opreme pametnega telefona, kot so fotoaparat, mikrofon, predvajalnik in shrani vire naprave. Eden najbolj znanih primerov domorodnih aplikacij je Shazam. Določa, katera skladba se predvaja v drugi napravi. Shazam je nameščen iz trgovine, potrebuje dostop do interneta in snemalnik zvoka pametnega telefona je potreben za delo. Instagram je priljubljena domača aplikacija, ki zahteva omrežno povezljivost.


Namen

Mobilna aplikacija v sodobnem svetu je komunikacijski kanal, komunikacija med ljudmi in podjetji. Potrebne so v poslu. Prek njih lahko prodate storitev ali izdelek, komunicirate s strankami, ustvarite poslovno strukturo s partnerji. Aplikacije za telefon pomagajo optimizirati notranjo komunikacijo znotraj podjetja. Danes lahko z mobilnimi aplikacijami berete časopise, se seznanjate z najnovejšimi novicami, gledate televizijske oddaje, filme. In vse to, ne glede na čas in kraj. Aplikacije so načini za promocijo izdelka, predstavitev storitev. To je odlično marketinško orodje. Poleg tega lahko prek mobilnih aplikacij obiščete družabna omrežja, klepetate s prijatelji in poslujete. Značilnost je, da lahko aplikacija za razvijalce pametnih telefonov naredi posebno, posebej za določen projekt.
Razvoj domačih aplikacij za podjetja poteka v treh glavnih fazah. Prva je prilagoditev obstoječe spletne strani pod pametnim telefonom (ustvarjanje spletne aplikacije). Drugi korak je ustvariti hibridne aplikacije, ki združujejo spletno tehnologijo in mobilne funkcije. Tretji korak je pisanje domačega programa za mobilni telefon. To je najbolj zahtevno, vendar vam omogoča, da uresničite zmogljivosti operacijskega sistema naprave in dosežete želene rezultate zaradi razširjene funkcionalnosti pametnega telefona. Priljubljenost domačih aplikacij je odvisna od njihove visoke produktivnosti, trdnosti, stabilnosti, sposobnosti za delo brez interneta. Nadaljnji prenos v trgovino aplikacij vam omogoča sledenje razvijalcustatistike prodaje. Uporabite domače aplikacije, če želite obdelati veliko količino podatkov in visoko hitrost.

Vrste

Vrste mobilnih aplikacij: domače, spletne in hibridne imajo podobnosti. Nativni jeziki so napisani posebej za operacijske sisteme, kot je iOS. Android, Windows Phone. Prenesene so prek trgovin aplikacij in izpolnjujejo njihove zahteve. Native aplikacije delujejo hitro in gladko z optimizacijo za določene operacijske sisteme. Imajo dostop do funkcij naprave. Te aplikacije lahko delujejo z interneta ali samostojno.
Spletne aplikacije imajo skupne značilnosti z različicami mobilnih strani, vendar imajo večjo interaktivnost. Ustvarjeni so, da bi lahko uporabljali spletno mesto prek pametnega telefona. Njegova glavna razlika: aplikacija ni treba namestiti. Vse delo poteka preko brskalnika. Razlika med domačo in spletno aplikacijo je zmožnost svobodnega nadzora informacij. Hibrid združuje funkcije prejšnjih dveh. Aplikacija deluje s programsko opremo pametnega telefona, saj gre za več platform. Preneseno iz trgovine z aplikacijami, deluje prek interneta. Hibridna aplikacija je najbolj priljubljena med uporabniki. Seveda se uporablja, če potrebujete visokohitrostno obdelavo podatkov (socialna omrežja, igre ali geolokacija). Ne pozabite, da izvirne aplikacije za Android ne ustrezajo iPhoneu ali pametnim telefonom z drugačno platformo.

Koristi

Naravni dodatek ima več prednosti. Visoka zmogljivost, interakcija s posebnim operacijskim sistemom, nizka poraba energije,pomnilnik telefona, enostavnost uporabe. Prednosti programa vključujejo maksimalno funkcionalnost in odlično hitrost, dostop do programske opreme pametnega telefona, v nekaterih primerih, za uporabo ne zahteva internetne povezave. Prenesite in namestite to aplikacijo samo prek posebne trgovine.

Slabosti

Naravna aplikacija ima pomanjkljivosti. Potrebno je veliko časa za razvoj, stroški takšne vloge so višji. Razvijalec potrebuje znanje o določenem programskem okolju. Poleg tega deluje izvirno z enim samim operacijskim sistemom. Če želite nekaj spremeniti v programu, morate izdati posodobitev.

Kako namestiti?

Domača mobilna aplikacija je nameščena na podlagi operacijskega sistema pametnega telefona. Če želite izbrati želeno aplikacijo, pojdite v katero koli trgovino, na primer Google Play, in izberite ustrezno. Prenesite in namestite. Praviloma bo aplikacija delovala, če obstaja internetna povezava. Če ne morete namestiti, preverite količino pomnilnika v pametnem telefonu. To bi moralo biti dovolj za namestitev.

Native code

Kaj pomeni "naravna uporaba"? Za mnoge se zdi, da je ta stavek nov, vendar se praktično vsi sodobni uporabniki pripomočkov soočajo z njim vsak dan. Za pravilno delo domačih razvijalcev programov pišejo posebno kodo. Ta sistem ukazov je strojni jezik, ki ga bo pametni telefon interpretiral. Navodila, ki jih vsebuje program, bodo uporabniku omogočila, da uresniči svoj polni potencialmoči Skupine, ki jih je namestil razvijalec, imajo lahko različne dolžine in obsege. Native aplikacije hitro delujejo zaradi velike, vendar majhne kode. Najbolj priljubljen programski jezik za te aplikacije je Java. To daje razvijalcem velike priložnosti. Njegova vsestranskost, udobje, vam omogoča, da ustvarite preproste korporativne programe v najkrajšem možnem času. Plus za razvoj Java je, da so njegova orodja na voljo na vseh operacijskih sistemih PC, ki vključujejo Linux in MacOS. Če želite razviti programe v Javi, boste potrebovali računalnik z operacijskim sistemom MacOS X. Aplikacija native iOS se razlikuje od Androida s količino porabljenega časa za razvoj.

Cena

Prosti oblikovalec za domače mobilne aplikacije uporabnikom omogoča, da sami ustvarijo enega. Mreža ima ogromen nabor oblikovalcev. Najbolj priljubljeni in znani sta My-apps, Net2Share, BuildApp, MobiumApps, Appsa4u. Razvijalec My-apps na primer zbira aplikacijo za operacijske sisteme iOS in Android. Uporabniki lahko izberejo eno od desetih pripravljenih predlog, odvisno od namena aplikacije. Končni rezultat lahko objavite v trgovini za prenos.
Popoln razvoj domačega dodatka ni drag. Preden načrtujete, preverite s svojim proračunom. Sestavljen mora biti iz sredstev za promocijo končnega izdelka in samega razvoja. Če se program pripravlja za več operacijskih sistemov, se njegova cena podvoji. To je razvoj za pravne osebe, kot so trgovske družbe. Hibridni programi stanejo 30% bolj domači in atsplet je nizka cena za eno samo kodno bazo, zato jih razvijamo bolj donosno kot domače. Ustvarjanje domačih aplikacij je vedno ogromen strošek denarnih in časovnih virov. Standardnih projektov ni, za vsakega kupca se programi razvijajo posamično. Cena vključuje oblikovanje, število operacijskih sistemov, uporabo tehnologije za pisanje kode, kompleksnost dela, testiranje, objavo in druge nianse. Kompleksna aplikacija lahko stane več milijonov rubljev. In to je samo razvoj. Za objavo, testiranje in druge storitve so potrebna dodatna sredstva. Zato programe naročajo velika poslovna podjetja, ki so pripravljena uveljavljati takšno korist. Priključki v prihodnosti prinašajo dober dohodek in se sčasoma izplačujejo. Poslovanje, razširitev baze strank, povečanje povpraševanja po izdelkih, ustvarjanje pozitivne podobe - prednosti mobilnih aplikacij.

Produktivnost

Delovanje pametnega telefona je odvisno od tega, kako bo program deloval. Domači ima neposreden dostop do telefonske platforme in njenih funkcij, kar pozitivno vpliva na njihovo delovanje. Hibridni programi, če so pravilno izvedeni, lahko splet spremenijo v izvirno. Učinkovitost spletnih aplikacij je odvisna od hitrosti internetne povezave, zato lahko za več uporabnikov deluje drugače.

Distribucija

Po razvoju domače aplikacije, Windows, Android, iOS mora doseči uporabnike. Distribucija prek trgovin aplikacij je najboljša možnost. Obstajajo posebne zahteve za končni izdelek, ki ga mora razvijalec upoštevatipalico vnaprej. Odvisne so od notranje politike prodajalne. Če aplikacija uspe, jo prenesejo uporabniki, lastnik pa dobi dobiček in poveča oceno. Ne pozabite, da je za dodajanje katere koli vsebine (domače in hibridno razvijanje) v trgovino aplikacij potreben postopek potrditve.

Sorodne publikacije