LED trak je večbarven z nadzorno ploščo

Svetlobna oprema je danes v fazi aktivnega razvoja. Njegovo glavno področje je segment tehnoloških Led-naprav, ki redno razvija nove oblike, oblikovalske in oblikovalske rešitve. Svetleče diode niso prvo leto, ki potrošnike pritegne s široko paleto prednosti - od visokih obratovalnih virov do varčne porabe energije. Ne zamudite in edinstvene optične lastnosti. Glede tega obstajajo različna mnenja, saj je celo klasična žarnica v nekaterih primerih bolj sprejemljiva rešitev. Kljub temu so dekorativne lastnosti takšnih naprav nezamenljive. Prav te značilnosti najbolje odražajo večbarvni LED trak, ki se najpogosteje uporablja kot element oblikovalskega oblikovanja.


Splošne informacije o LED trakovih

Skupaj s širjenjem konvencionalnih Led-svetilk, ki so same po sebi postale tradicionalne, postopoma pridobivajo na priljubljenosti in svetijo konturne trakove. Bili so prikrajšani za trdna telesa, vendar so imeli tudi diode. Uporabljeni so bili za osvetljevanje prostorov ali ločenih notranjih prostorov z učinkom maskiranja. Ta možnost se uporablja tudi v primerih, ko ni mogoče zagotoviti enotne osvetlitve v dolgih prostorih na račun standardnih točkastih naprav. Na nek način je nadaljevanje tega koncepta postalo LEDTrak je večbarven, ki ima v bistvu enako obliko in zagotavlja podoben način vgradnje. Vendar pa je možnost uporabe enega svetlobnega vira v različnih barvnih formatih ustvarila tudi posebno nišo za naprave tega tipa. To ni samo dekorativni domači dodatek v obliki svetlega osvetljenega ozadja, temveč tudi dragocen atribut oblikovanja nočnih klubov, hotelov in drugih institucij. Obseg uporabe je odvisen od specifičnega modela traku in njegovih zmogljivosti.


Kako je LED trak večbarven?

Sam trak je predstavljen z vodilnimi potmi in LED kristali, skozi katere se razprši uporabniško določen sijaj. Glavna značilnost takih naprav je prisotnost RGB krmilnika. To je majhen blok, ki je nameščen ločeno, vendar je povezan s hranilnim elementom in z diodami. Pravzaprav ustvarja tudi signale, ki zagotavljajo možnost sijanja v različnih odtenkih. Zato je trak neposredno povezan s štirimi žicami - rdečo, modro in zeleno, četrti pa služi kot skupni napajalni kanal. Toda preden signal iz krmilnika preide na funkcionalni del, se bo obdelal z infrardečim senzorjem. Lučke RGB niso priključene neposredno na omrežje. Napajalnik deluje kot povezovalni člen, pri izhodu, ki oddaja napajanje v 12 Vt.

Posebne spremembe trakov

Odvisno od kraja uporabe je morda treba nalepiti z enim ali drugimzaščitne lastnosti. Na primer, to so lahko odporne na vlago, prah in hermetične spremembe, ki se lahko uporabijo brez tveganja predčasne odpovedi diod. Za zagotovitev zaščitnih lastnosti najpogosteje uporabimo posebne zunanje premaze in membrane - od kompozitnih vključkov do plastičnih membran.
Za fasade se pogosto uporablja popolnoma zaprt večbarvni LED trak. Uporablja osvetlitev vitrin, tabel, uličnih okrasnih predmetov itd. Med delovanjem niti dež, niti veter s snegom ne more poškodovati te naprave. Tudi, da bi zaščitili proti vandal že kot ločeno možnost, proizvajalci ponujajo podolgovato telo z možnostjo mimo svetlobe. S takimi dodatki nastane pregrada zaradi mehanskih poškodb.

Krmilni sistem

\ t Ena od glavnih prednosti takih trakov v splošnem segmentu svetlobnih naprav je intelektualno polnjenje. Za uporabnika to pomeni sposobnost programiranja z velikim številom funkcionalnih rešitev. Neposredna interakcija z napravo se izvaja z daljinskim upravljalnikom (daljinsko upravljanje). Že pri osnovnem priboru je LED trak večbarven z daljinskim upravljalnikom, ki omogoča nastavitev ene ali druge oblike žarenja. Na kompaktni nadzorni plošči so glavne barvne rešitve, ki jih uporabnik lahko izbere z enim samim klikom na gumb. Poleg tega ista konzola ponuja tudi priložnostnalogo določenih formatov naprave - na primer, za ohranitev določenega sijaja v določenem časovnem intervalu ali za spreminjanje barv v različnih intervalih.

Kako povezati večbarvni LED trak?

V sistemu domače razsvetljave so takšni trakovi običajno nameščeni na načelih skrite namestitve - praviloma v podzemnem prostoru. Mehanska instalacija ne bo povzročila težav, saj je trak dovolj za pritrditev, obe pomožni enoti pa sta integrirani s celotnimi priključki. Ostaja samo priključitev napajalnega kabla v vtičnico in sistem lahko uporabljate v največji možni meri. Pomemben vidik povezave pa je snop samega traku in krmilnika, ki se izvaja preko zgornjih štirih žic. V ta namen je zaželeno, da se uporabijo multi-navojne 075-milimetrske žice dolžine približno 20 cm. Da bi večbarvni LED trak deloval pravilno, je potrebno uporabiti spajkalnik, da natančno povežete vsako anteno z ustreznim barvnim kristalom.

Načini delovanja traku

Že opazili so glavne zmožnosti upravljanja trakov, vendar bi bilo tudi pri nakupu odveč, če bi bili pozorni na načine delovanja v smislu žarenja. Razvijalci predpostavljajo, da se celotni nabori razlikujejo po značilnostih barvnih kombinacij v različnih žganih pijačah. Še posebej so na voljo svetli načini žarenja, nočni, uravnoteženi in nevsiljivo osvetljevanje ozadja. Poleg tega je LED trak večbarven z nadzorno ploščoomogoča uporabniku, da prilagodi posamezne parametre sevanja. Tako je mogoče ustvariti posamezne formate traku z najprimernejšo osvetlitvijo ozadja.

Proizvajalci

Kitajski in tajvanski izdelki so večinoma na voljo na trgu. Kljub temu vredne rešitve za iskanje dela ne bodo delovale. Poceni, vendar kakovostni varianti so na voljo pod blagovnimi znamkami Azkoti in Magna. Če potrebujete napravo z velikim delom, je smiselno, da se sklicujete na dobro znano serijo SMD ali kupite modele, ki temeljijo na radijskih kontrolerjih LEDX. Če potrebujete možnost za ulično razsvetljavo, se bo prilegla večbarvna LED Magic Lights, ki je nameščena kot univerzalna. Vendar pa za ceno te nepremočljive naprave v popolni konfiguraciji z napajanjem in krmilnikom ne bo drago - približno 25 tisoč r.

Zaključek

Uporaba LED trakov se upravičuje iz različnih razlogov. Če jih primerjamo z alternativnimi rešitvami v obliki drugih tipov razsvetljave, bo v ospredje prišel širok spekter barvnih spektrov sevanja, visoke svetlosti in nizke porabe energije. Toda tudi brez upoštevanja učinkovitosti, lahko večbarvni LED trak zmaga zaradi enostavnosti namestitve in zanesljivosti povezave. Izvajanje v verigi oskrbe z električno energijo in infrardečim senzorjem ni samo povečalo stabilnost traku, temveč tudi koristno vplivalo na natančnost interakcije uporabnika z elementi sijaja. Todapo drugi strani pa je, kot vse LED diode, tak trak precej drag.

Sorodne publikacije