Kaj je iskanje strani in kako ga prilagoditi?

Optimizacija iskalnikov - težka naloga. Najpogosteje nima določenih pravil in algoritmov. Mnoga se mora "brisati". SEO pa je posebnost, ki posluje že več kot 10 let, strokovnjaki pa poskušajo najti nekakšne univerzalne rešitve za različne naloge.

Paginacija v založbi

Latinska beseda se prevede kot "stran". Paginacija ima več pomenov. Izraz se uporablja tudi v založništvu. Pozna skoraj vse, ki so nekoč imeli knjigo v rokah. Paginacija je oštevilčevanje strani po vrstnem redu. Predstavljajo jo kolonizatorji, ki so lahko od spodaj, od vrha ali od strani. V tem primeru obstaja tudi koncept samodejnega oštevilčenja, vendar deluje po kompleksnih algoritmih, ki ne morejo pravilno delovati.


Paginacija s SEO

Strani s paging stranmi na spletnih straneh se srečuje tudi vsak, ki je kdaj uporabil iskalnik. Ko na primer vnesete poizvedbo v Googlu, stran prikaže le 10 rezultatov, vse je odvisno od nastavitve. Če želite iti še dlje, uporabite samo paginacijo. Oblikovalci uporabljajo to možnost, da razdelijo besedilna polja in organizirajo informacije. Sama enota, ki prikazuje številke, se imenuje spinator.

Razvoj

Strani s paginacijo - to je eden od obveznih elementov pri delu s uporabnostjo spletnega mesta. Malo je verjetno, da se boste lahko izognili, če imate spletno trgovino z velikim imenikom. Strokovnjaki to vedoStran mora biti ustrezna poizvedbi. Zato je pomembno, da se izognemo neštetim dvojnikom in istim naslovom. Da ne bi naleteli na takšne stvari, je na strani postavljen pagerator.


Kaj bi morala biti stran? To je vprašanje, ki zadeva številne. Veliko ljudi lahko govori o tej temi in še vedno nima odgovora. Glavna stvar je spoštovanje pravil in predpisov.

Metode izvajanja

Seveda v tem primeru ni enotne klasifikacije. Številne različice se sčasoma začnejo združevati in ustvarjajo še več vrst. Najpomembnejše in najpomembnejše je mogoče izpostaviti:
 • Univerzalno označevanje strani, ki ima številčenje zaporedij. Istočasno pa na desni in levo obstajajo dodatni gumbi "naprej /nazaj".
 • Razvrstitev z razponom. V tem primeru lahko uporabnik izbere določen obseg strani, ki lahko vsebuje potrebno blago.
 • Povratni tip ni tako pogost, ker ni zelo uporabniku prijazen. Vendar pa ta možnost obstaja, zato je vredno omeniti. Ta tip je podoben obsegu, vendar s povratnim oštevilčenjem. Seveda, za vas, prej kot karkoli, je bilo še nekaj možnosti, ki bi vam lahko bile v pomoč. Pomembno je, da se upošteva velikost kataloga in priročnost uporabe kaznilnice.

  Vrste

  Strani z oštevilčenimi stranmi lahko uporabljate v različnih primerih, medtem ko uporabljate najbolj ugodno možnost za svoj vir. Toda kje bo ustrezna paginacija? Na primer, če ima spletno mesto dolge članke. Da bi jih lažje brali, jih mnogi razčlenijo na večdelov V tem primeru se skoraj vedno na obeh straneh oštevilčenja dodajo puščice ali pisalni stroji, kot so "Naprej /Nazaj", "Prejšnji /Naslednji", itd.
  V tem primeru je agonija vidna v URL-ju. Vsaka posamezna stran dobi svojo stran in je oštevilčena v skladu s tem, kar je določeno na samem spletnem mestu. Komponenta je prav tako uvrščena v kategorije strani s paging. Če je imenik velik, bo v njem veliko odsekov in pododdelkov. Nekako se bodo morali deliti, toda, da se ne bi izgubili, je bolje uvesti številčenje.
  Uporaba tega orodja in forumov ni odveč. V številnih komentarjih je enostavno izgubiti. Zato je za razvijalce pomembno, da organizirajo informacije in omogočijo dostop do njih tudi po tem, ko lokacija zahteva druge podatke. Mimogrede, v tem primeru je bolje, da paging organizirate v URL-ju, glede na datume. V tem primeru bo lažje razumeti pomembnost informacij. Druga vrsta paginacije je neskončni zvitek. Lahko bi jo spoznali na socialnih omrežjih in na spletnih mestih, ki so vredna vaše pozornosti. Kako orodje deluje v tem primeru? Stran namesti skript, ki je odgovoren za neskončno drsenje. To pomeni, da ko se spustite na dno strani, se nenadoma izkaže, da ste že sredi njega in pred novimi delovnimi mesti ali blagom.

  Koristi za optimizacijo

  Strani osebnega klicanja v SEO se lahko razpravljajo za nedoločen čas. Nekateri strokovnjaki menijo, da orodje nima učinka na optimizacijo mesta, drugi pa so prepričani, da natančna prilagoditev pajka lahkoda postane gonilna sila.
  Vsakdo je lahko prepričan o svojih lastnih izkušnjah. Zapri strani paginacije iz indeksiranja ali ne bodo morali sami odločati, saj je veliko in res odvisno od vrste vira. Vendar je vredno poznati nekaj trenutkov. Kot veste, je za indeksiranje vseh strani pomembno, da jim omogočite dostop. Robot, seveda, mora iti skozi vse kategorije in podkategorije. Če ima spletno mesto 100 strani, bo prvih nekaj hitro pregledanih, toda "dlje v gozd", dlje bo opravilo delo. Paging mu pomaga najti strani, ki so veliko hitrejše. Drug dejavnik, ki lahko vpliva na vašo odločitev, je delo s povezavami. Če na strani ni oštevilčenja, potem morate delati z velikim številom povezav, zaradi katerih je mogoče prepovedati. Vstajanje v zvezi s tem je veliko bolj zakonita pot.
  In seveda je uporabnost naša! Malo je verjetno, da bi se vaši obiskovalci veselili pomanjkanja strani. Konec koncev, v tem primeru, da bi dobili na želeni izdelek, bo moral kreten "ne ducat strani.

  Katere težave lahko naletite?

  Nekateri ljudje razumejo, da strani osebnega klica niso preprosto orodje za nastavitev. Samo namestitev, vendar ne nastavitev ni najboljša ideja. Dejstvo je, da ste morda soočeni s številnimi težavami, ki lahko škodijo vašemu spletnemu mestu. Osnovno:
 • omejitev obiska robotov;
 • boj proti podvajanjem.
 • Dela občasno pregledujejo spletno mesto. Hkrati je veliko odvisno od tegazaupanje v vaše spletno mesto. Bolj ko imate zaupanje, več bo robot porabil na spletnem mestu. Če ste dodali veliko število strani s paginacijo, je zelo verjetno, da se bo robot pajkal vsakega in dosegel končno točko. Poleg tega, če preživi čas na takih majhnih straneh, lahko zgreši resnično pomembno vsebino, na kateri ste delali, in od katere je odvisna optimizacija.

  Nič manj pomemben je problem dvojnikov. Vsak strokovnjak ve, da prisotnost podobnih ali enakih strani običajno vodi v zmedo pri iskalnikih. Če delate s pomikom, lahko ustvarite podobne ali podobne strani. Prav tako se bo ponovil naslov, naslov in opis. Zaradi tega iskalnik ne bo mogel pravilno oceniti ustreznosti takih strani, zato se lahko obiskovalec sooči z dejstvom, da mu material, ki ga dobimo na zahtevo, ni podoben.

  Kaj storiti?

  Seveda, tako da ni problemov z indeksiranjem strani strani, lahko uporabite eno od možnosti:
 • brisanje z uporabo noindexa;
 • izvedba ukaza "Watch" in rel = "canonical";
 • z uporabo rel = "prev" /"next".
 • Na začetku je treba opozoriti, da obstaja veliko več rešitev za težave. Obstajajo možnosti, za katere boste morali poklicati programerja, ki to razume. Vendar pa obstajajo možnosti, s katerimi se ukvarjajo s seboj ni tako težko. Nekateri strokovnjaki lahko združijo več rešitev in nekdo lahko to popolnoma zanemari, ne da bi žrtvoval napake iskalnikov.

  Uporaba noindexa

  Z lahkoto zapremo strani z oštevilčenimi stranmi. To je zelo preprost način, s katerim lahko ravna tudi začetnik. Kaj je njeno bistvo? Dovolj bo, da skrijete vse strani strani, razen prve strani indeksiranja.
  Kako to storiti? Če želite vse delati, uporabite naslednji ukaz:. Ta meta oznaka mora biti izvedena na vseh straneh, ki jih nameravamo skriti, blok. Ne pozabite, da mora biti prva stran na voljo. Ta rešitev bo pomagala odpraviti vse dvojnike, ki jih ne potrebujemo, sam imenik pa bo pravilno deloval in izdelki iz njega bodo indeksirani. Pri prilagajanju indeksiranja strani strani je treba upoštevati dejstva, ki bodo ponovno vplivala na optimizacijo vira. Če je opis v katalogu ali na glavni strani, je bolje, da ga ne podvajate na drugih straneh. Ker bo indeksirana le prva, je zaželeno, da se vse sile preusmerijo v optimizacijo. Prav tako je koristno zagotoviti, da se naslov prve strani ne bo več podvajal, sicer bo zapiranje in sploh lahko povzročilo pomanjkanje indeksiranja imenika. Katere so prednosti in slabosti te metode? Ta možnost je odlična za Yandex, s katero je enostavno in hitro delati. Vendar pa je vredno razumeti, da lahko ostranjevalna vsebina izgine in v odsotnosti spletnega mesta robot bo dolgo indeksiral zelo velik imenik.

  "Watch" in ukaz rel = "canonical"

  Če niste določili, ali želite zapreti stran z indeksiranjem strani, lahko preučite drugo rešitev za težave, s katerimi lahkosoočiti se drug z drugim.
  To možnost je Google že prej predlagal. Razvijalci naj ustvarijo ločeno stran »Watch All«. Vsebuje vse kataloge izdelkov. Da bi sistem deloval, morate atribut rel = "canonical" pustiti na "Watch All" na vsaki strani osebnega klica. Kako narediti vse to? Različica je podobna tisti, ki je bila predlagana v prejšnjem oddelku. Edina razlika je v ekipi. Tokrat morate uporabiti: v istem bloku na vseh straneh strani. Google trdi, da je njihov iskalnik najbolj pravilna možnost. Seveda mu ni treba slediti, ker ima pluse in minuse. Pomembno je vedeti, da je "Watch All" najbolje opraviti zelo hitro. Ne sme se dolgo naložiti in uporabnika prisiliti, da počaka. Metoda je primerna za kompaktne kategorije s strani strani. Slabosti te rešitve so nekatere izjeme. Na primer, možnost ni primerna, če je imenik res ogromen, ima veliko število strani in tudi kakovostne slike. Metode je težko izvajati na večini CMS-jev.

  Rel = "prev" /"next"

  To je najbolj izpopolnjena različica rešitve. Če želite to metodo implementirati sami, je najbolje, da vse preučite prej, saj lahko napake povzročijo resno izgubo optimizacije.
  Z atributom rel = "prev" /"next" lahko združite vsa števila strani strani. V tem primeru Google, ko je pravilno konfiguriran, jih združi in ustvari verigo. Torej, zceloten imenik bo samo glavna stran v indeksu. Kako prilagoditi optimizacijo strani za strani? Celoten proces se začne z glavne strani. V blok morate vnesti naslednji ukaz:. Kot lahko vidite, je to povezava na drugo stran imenika. Zdaj pa gremo naprej in uporabimo isti ukaz, vendar s povezavami na prvo in tretjo stran. Enako bo storjeno na tretji strani, pri čemer bo atribut naveden s povezavo do drugega in četrtega. Začenši s četrtim, morate označiti povezavo na prejšnjo stran. Prav tako je vredno razumeti, da metoda deluje samo z iskalnikom Google in ima veliko odtenkov. Na primer, morate preveriti odsotnost podvojenih URL-jev ciljne strani. Morate biti zelo previdni pri nastavljanju, saj bo z najmanjšo napako indeksacija postala neupravljana in bo delovala z Google algoritmi. Ta metoda res pomaga rešiti težavo brez uporabe metode za ustvarjanje nove strani. Poleg tega pri implementaciji HTML veljajo le minimalne spremembe.

  Sklepna ugotovitev

  Posledično strani paginacije - koncept ni zelo zapleten, vendar zahteva poseben pristop pri optimizaciji mesta. Zanimivo je, da Google ponuja eno rešitev, da zapusti vse, kar je, to je, da ne skrije ostranjevalnega in celo ne ustvarite verige strani.
  Vendar pa praktično vsi strokovnjaki vztrajajo, da lahko odsotnost kakršnih koli korakov za optimizacijo in prilagoditev slabo vpliva na splošni napredek. Na vašem spletnem mestu se lahko pojavijo dvojniki, pomembne strani pa bodo slabo indeksirane.

  Sorodne publikacije