Windows 7: Zamenjava matične plošče brez ponovne namestitve operacijskega sistema

Vprašanje zamenjave matične plošče brez ponovne namestitve operacijskega sistema Windows 7 ni enostavno. Podvodni kamni bodo na poti navadnim uporabnikom. Zato ne odrežite rame. To je frustrirajuće, da prenesete vse svoje, in potem sedeti pred smrt zaslona "in pomislite, kaj storiti naslednje. Bolje je, da to vprašanje preučite previdno. Potrebno je razumeti, katere korake je treba sprejeti, kateri problemi se lahko pojavijo in katere načine rešiti.

Predpogoji

Nadgradnja računalnika je pomembna in resna. Morda niste zadovoljni z eno od komponent. Tehnologija napreduje in vaš procesor ne more obvladati nalog. Seveda morate kupiti nov čip. Vendar je pogosto nezdružljiva z določenim modelom matične plošče. Nato boste morali spremeniti in matično ploščo.Ali pa se odločite za nakup novih pomnilniških modulov. Vaši stari sistemi, ki temeljijo na DDR2, že dolgo nehajo upravljati in so zastareli. Tudi če želite razširiti področje MEMORY, bo iskanje modulov te vrste zelo težko in neprimerno. Zato je bolje pogledati DDR4. To je novejši in hitrejši pomnilnik. Ampak za njo potrebujete posebne reže na matični plošči. Kaj je razlog za nakup nove sistemske plošče? Enake težave se lahko pojavijo tudi pri drugih komponentah. Za nove grafične kartice so potrebne napredne slote - hitrejše in boljše. Winchester se izboljšuje in že dolgo preide na tretjo revizijo Serial ATA. Za nadgradnjo sistema, ki ga potrebujetePrevidno preuči vidike, saj bo zamenjava matične plošče brez ponovne namestitve operacijskega sistema Windows 7 vaša glavna skrb.


Uničiti ali rešiti?

In zakaj se vedno drži operacije? Konec koncev, včasih je lažje samo uničiti, in po tem, ko skupaj PC za drugo. Seveda bo to za mnoge uporabnike najbolj koristna možnost. Obstajajo pa tudi taki uporabniki, ki so sami postavili sistem na najmanjše podrobnosti. Pomembne so za vse osebne nastavitve in potrebne aplikacije. Pri ponovni namestitvi operacijskega sistema bo to naravno izginilo. In če bo za nekoga začetek nečesa novega, se bo za druge izkazalo, da je to velika tragedija. Izključiti morate vse težave in shraniti osebne podatke.

Orodja

Da bi se izognili izgubi operacij in informacij, je bolje uporabiti več orodij. Če želite zamenjati matično ploščo brez vnovične namestitve operacijskega sistema Windows 7, nam bosta koristna dva orodja.
Sysprep je vdelano orodje OS. Uporablja se za čiščenje podrobnosti strojne opreme, ponastavitev aktivacije OS itd. Na splošno vam programska oprema omogoča ustvarjanje podobe operaterja, ki ne potrebuje podpore strojne opreme. ERD Commander je orodje, ki ga boste morali vnaprej prenesti. Pomaga obnoviti sistem, tudi če je poškodovan in prenos ni mogoč. To je njegova glavna naloga. Obstajajo tudi dodatne funkcije. Na splošno je ERD Commander uporabna programska oprema za programerje. Pomaga obnoviti sistem, če ga blokirajo napadalci virusov, selektivno obnoviti delo datotek iz registra itd.

Glavni problem

Zakaj je na splošno zaželeno imeti kopijo? Dejstvo je, da zamenjava matične plošče običajno povzroči ogromno količino nezdružljivosti voznika. In če se pri nekaterih napravah ta težava še vedno lahko odpravi, potem glavne napake prihajajo iz vmesnika ATA /SATA - vrat za trdi disk. Zato se pogosto pojavlja "zaslon smrti", ki prinaša neskončno ponovno nalaganje.

Priprava

Začnite celoten proces dela s Sysprep. Zamenjava matične plošče brez ponovne namestitve sistema Windows 7 zahteva natančno to orodje. Čisti vse edinstvene datoteke in gonilnike. Zato je treba to storiti, preden bo nova komponenta potekala na matični plošči. Če želite začeti delati s pripomočkom, ga morate najti preko ukazne vrstice Win + R. Odpre se majhno okno, v katerem zapišemo pot do Sysprep: "C: windowssystem32sysprepsysprep.exe". V novem oknu morate prilagoditi nastavitve programske opreme.
Najprej pojdite na razdelek "Dejanja za čiščenje sistema" in tukaj izberite vrstico s prehodom v okno sistemskih pozdravov. Tukaj je potrebno označiti polje poleg "Priprava za uporabo". Zdaj iščemo razdelek "Shutdown options" in pritisnemo "Shut down". Ne pozabite dokončati vseh gumbov OK. Po nekaj sekundah delovanja, ko orodje naredi vse, kar potrebujete, se bo sistem izklopil. Nato nadaljujte z zbiranjem matičnih plošč, sklopov in drugih podobnih primerov.

Alternativa

Potrebna bo tudi zamenjava matične plošče brez ponovne namestitve registra Windows 7. Če želite preprečiti, da bi namestitev povzročila napake v združljivosti, naj bo to spremembamatično ploščo ali spremembo načina krmilnika, je potrebno kopati v sistemu, ko deluje pravilno.
Pokličite ukazno vrstico Win + R in vnesite regedit. Torej zaženete isti register in začnete delati z njim. Zdaj morate iti skozi HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlsetservicesmsahci. Odprite zadnjo mapo in poiščite začetno vrstico na desni. Vrednost mora spremeniti na nič. Nazaj na stolpec na levi in ​​poiščimo končno pot pciidea po isti poti. Tukaj ponovno nastavimo vrednost na nič. Za uporabnike, ki uporabljajo polja RAID (več pogonov), se celoten postopek ponovi iaStorV.
Zdaj lahko matično ploščo zamenjate brez ponovne namestitve operacijskega sistema Windows 7 (64). Izklopite računalnik, v ohišje namestite posodobljeno sistemsko ploščo in vklopite računalnik. S pravilnimi ukrepi bo proces pravilen. Operacije bodo same prenesle gonilnike v krmilnik in vse potrebne nastavitve bodo morale narediti same.

Izterjava

Med vsemi temi operacijami se lahko pojavijo napake. Nepravilnega vnosa vrednosti ali napačnih dejanj ni mogoče izključiti. Vse to vodi k dejstvu, da zagon operacijskega sistema ne deluje. Trudimo se prenesti in prenesti na flash pogon ERD Commander. Zamenjava matične plošče brez ponovne namestitve operacijskega sistema Windows 7 bi morala biti preprosta. Kot smo se že naučili, to orodje pomaga obnoviti sistem v težkih situacijah. Če želite uporabiti ta program, ga morate prenesti iz interneta in ponastaviti na CD ali bliskovni pogon, če ni pogona. Zdaj, ko vklopite računalnik, zagonski diskbo videl to programsko opremo in začel prenašati potrebne informacije. V oknu izberite ERD Commander 6.5 za sedmi OS ali za različico, ki ste jo predhodno namestili. Zdaj bo prišlo do sporočila o "preimenovanju" diskov. S tem postopkom se strinjamo. Nastavite omrežje, dokler se ne dotaknemo, ne pozabite na razporeditev tipkovnice. Če je na pogonu nameščenih več operacijskih sistemov, morate izbrati tistega, ki je bil uporabljen v naslednjem oknu. Če je ena, se na plošči prikaže samo ena vrstica. Pritisnemo "Naprej" in pogledamo, kaj se dogaja. Običajno traja nekaj sekund, da se sistem spopade s težavami in tako naprej.
Odpre se okno z možnostmi obnovitve sistema. " Tukaj morate izbrati zadnji element z obnovitvijo MSDaRT. Nato kliknite na register. Zdaj ne potrebujemo ukazov. Zamenjava matične plošče brez ponovne namestitve operacijskega sistema Windows 7 je v registru že znana. Pot do HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM bo naletela na mapo MountedDevises - treba jo je izbrisati. Zgoraj je mapa CurrentControlSet, v njej morate najti mapo atapi tako, da jo spremenite na nič v začetno vrstico in to nastavitev bomo ponovili v drugih arhivih. Zadnji korak je delo z mapo Msahci. Tukaj ponovno spremenimo vrednost na nič. Sistem se mora pravilno zagnati. Če se nič ni zgodilo, je najverjetneje težava veliko bolj zapletena. Tukaj, poleg drugih napak programske opreme, govorimo o konfliktih z vgrajenim video vmesnikom.

Varni način

Vendar matične plošče ni mogoče zamenjati brez ponovne namestitve operacijskega sistema Windows 7?Lahko greste v "varen način". Ko zaženete računalnik, pritisnite F8. Ko se operacijski sistem izklopi, pojdite v Upravitelj naprav in odstranite napravo, ki se zruši. Če je ne morete določiti, priporočamo, da preprosto odstranite vodilo PCI in prenesete vse potrebne gonilnike. Vse te operacije so namenjene ljudem, ki vsaj nekako razumejo računalnik. Navaden uporabnik je vsekakor nekje zmeden, nekaj je narobe. Po tem bo sistem postal "opeko" in ga shranite že programerji. Če niste prepričani, kaj počnete, ali poiščite prijatelja, ki to razume, ali pa prosite za pomoč v servisnem centru.

Sorodne publikacije