Kako povezati JavaScript z dokumentom HTML

Funkcije HTML /CSS vam omogočajo ustvarjanje lepih in dinamičnih strani. Programski jezik javascript pomaga razvijalcu, da dodeli funkcijo strani, obravnava dogodke, organizira pogovorno okno za obiskovalce in zagotovi izmenjavo podatkov s strežnikom.

HTML strani in CMS

Sodobno programiranje interneta vse bolj uporablja sistem za upravljanje vsebin (CMS). V tem primeru se povezava vseh datotek samodejno reši.
[thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-10/yak-pdklyuchiti-javascript-html-dokumentu_131.jpeg [/thumb]
V tem primeru so vsi gumbi, Dodana na stran spletnega mesta, je lahko opremljena z dodatno funkcionalnostjo, tako z dogodkom onclick kot tudi s povezovanjem dodatne skriptne datoteke. Povezava predlog in okvirov (na primer jQuery) se izvede samodejno. javascript je sestavni del brskalnika. Vsak CMS ga upošteva in ga uporablja čim bolj učinkovito. Značilno je, da CMS v celoti izkorišča tehnologijo AJAX, najbolj napredna orodja JS, vendar razvijalcu omogoča, da prilagodi in izboljša funkcionalnost strani v brskalniku, zlasti za nadzor nad ravnanjem z dogodki.


Tradicionalna povezava javascript html

Možnosti ni veliko. Kodo JS lahko prilepite v oznako skripta na sami strani
ali kako priložite zunanjo datoteko

. Vsaka možnost ima svoje prednosti. Običajno razvijalci uporabljata obe možnosti hkrati.

[palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-10/yak-pdklyuchiti-javascript-html-dokumentu_152.jpeg
javascript je dogodek DOM in popoln nadzorvse elemente strani. Možnost 2 je neposredna povezava JS kode s telesom strani, ki deluje, ko je stran polno naložena.

Upravljanje zunanjih datotek in strežnikov

Oblikovanje HTML-dokumenta v razvoju na podlagi CMS in ročno ustvarjanje spletnega vira je programirano. Ravnanje z dogodki, ustvarjanje elementov strani in zunanjih datotek se lahko izvede na način, ki je v vsakem primeru primeren, v realnem času.


Tolmač PHP, ki ustvarja stran, lahko ustvari kodo strani, javascript datoteke, risbe in strukturira datoteke in mape. Razvijalec lahko prek obsega spremenljivk in vidnosti podatkov preklaplja med funkcijami. Običajno dokument HTML ponuja več možnosti za delo z obiskovalcem. Na primer, odvisno od regije, spola, starosti itd. lahko povežete s tistimi ali drugimi funkcijami spletnega mesta, ki so primerne in primerne za uporabo na eni strani.
[thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-10/yak-pdklyuchiti-javascript-html-dokumentu_913.jpeg
povežite elemente JavaScript HTML na stran, prikazano v primeru dogodkov z miško. Ta možnost uporabe JS funkcij je potrebna, ko je treba med delom strani spremeniti funkcionalnost postavke.

Funkcionalnost elementov strani

javascript je osredotočena na prikazovanje dogodkov na elementih strani in drevesa objektov objektov (DOM) (Document Object Model). S tega vidika je vprašanje "Kako povezati elemente HTML HTML?" najprej rešiti. Vsa polja obrazca za vnos podatkov lahko na primer takoj dobijo JS-rokovnike za preverjanje veljavnosti(preverjanje) podatkov za pravilnost. Datum mora biti datum, številka je številka in niz znakov mora vsebovati samo pravilne znake.
[thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-10/yak-pdklyuchiti-javascript-html-dokumentu_854.jpeg
- Pomembna funkcionalnost in ni smiselno odločati v realnem času in povezati vodjo JS v procesu bivanja obiskovalca na strani. Priporočljivo je vnaprej predvideti obrazec glede na strukturo, vsebino in funkcionalnost preverjanja. Nalogo povezovanja elementov oblike HTML HTML je mogoče rešiti takoj. Druga stvar bo pri elementih pri reševanju problema prenosa podatkov z uporabo mehanizmov povleci in spusti. V večini primerov bo treba dinamično spremeniti obdelovalce. Zajemanje elementa za premikanje je en dogodek, dejansko premikanje čez meje drugih elementov pa je še en dogodek. Vprašanje, kako povezati elemente strani HTML HTML, ki se pojavljajo na cesti, "morda ni le dinamično, temveč tudi nepredvidljivo.

Dinamika in ravnanje z dogodki

Javnost funkcije - prvotno razdeljeni algoritmi in dogodki, ki lahko delujejo v najbolj nepredvidljivi različici. Program (script) na JS je daleč od programa na C /C ++, PHP ali Perl. Normalni programski jeziki dopuščajo dogodke, dinamiko podatkovnih tipov, vzporedno računanje, vendar izvirnost JS in njena tesna povezanost z DOM uvaja posebnosti programiranja v tem jeziku in, kar je najpomembneje, pravilno umestitev kode. Vsi skripti JS se združijo v en presledek, vendar pravilna postavitev spremenljivk, funkcij, rokovnikov dogodkov inzaporedje operacij je bistvenega pomena.
[thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2018-10/yak-pdklyuchiti-javascript-html-dokumentu_325.jpeg
Uporaba jezika strežnika PHP znotraj javascripta To kodo je lažje narediti, ko je ta koda vstavljena neposredno v dokument HTML. Ni dovoljeno postaviti kode PHP znotraj zunanje datoteke * .js, čeprav je domišljija sodobnega razvijalca malo omejena, če deluje brez enega ali drugega sistema za upravljanje spletnega mesta. Pomembno je vedeti: javascript je prvotno razdeljen algoritem in dogodek. Strežniški jeziki so zaporedja operacij, algoritmi delovanja, ki se izvajajo, dokler stran ne doseže brskalnika. Odgovor na vprašanje "Kako povezati javascript z dokumentom HTML?" ne bo odvisno le od logike algoritma, ampak tudi od časa odločitve.

Sorodne publikacije