Kako je številčenje strani v Excelu?

V tem članku bomo preučili, kako narediti številčenje strani v Excelu. V dokumentih te vrste se lahko ustrezni podatki določijo v naslovnih tabelah. Številčenje strani v Excelu je mogoče videti po tiskanju ali v označevalnem načinu. Naročilo se nastavi samodejno. Možnosti oštevilčevanja pa lahko spremenite. Privzeto se začne s prvo stranjo enote. Podrobnosti.

Označevanje

Številčenje strani v Excelu se izvaja v načinu označevanja ali z uporabo pogovornega okna Možnosti. Razmislite o prvi možnosti. V označevalnem načinu izberite list, kjer želite določiti številko. Pojdimo na zavihek z imenom »Vstavi«. Izberite razdelek »Besedilo«. Uporabljamo "Slušalke". Pojdimo na naslednjo stopnjo. Na listu izberite dno ali glavo. Določite kraj, kjer je treba določiti številčenje. Pojdimo na zavihek z imenom "Designer". Odprite razdelek »Elementi glave«. Izberite "Številka strani". Ta razdelek bo imel napis »& amp; [Stran]«. Če želite zapustiti način označevanja, gremo na zavihek z imenom »Pogled«. Odprite razdelek »Predstavitvena knjiga«. Uporabljamo možnost »Normal«.


Parametri

Številčenje strani v Excelu je mogoče opraviti tudi na drugačen način. V tem primeru pojdite v okno »Možnosti strani«. Izberite list, na katerega želite dati podatke. Potrebujete zavihek Postavitev strani. Pojdite na razdelekParametri. Tukaj je treba izvesti glavne ukrepe. Kliknite gumb poleg možnosti »Možnosti strani«. V nastalem oknu pojdite na zavihek "Glave". Nato sledi še en pomemben korak. Kliknite "Ustvari glavo" (če je potrebno, spodnji). Nato določite mesto za vnos številke. Ta razdelek bo imel napis »& amp; [Stran]«.


Dodatne informacije

Številčenje listov v Excelu je še posebej uporabno, če list vsebuje veliko vrstic in je načrtovan za tiskanje. Lahko tudi greste iz enega pogleda na drugega, tako da v vrstici stanja izberete oznako. Številko lahko prikažete na desni, srednji ali levi strani noge. Če želite zaporedoma številke strani vsake črke knjige, morate spremeniti prvotno številko. Opomba: če bližnjice za želeni list ne vidite, ga lahko najdete s tipkami za pomikanje. Po potrebi izberite več strani. Če želite to narediti, kliknite na prvi list, držite tipko SHIFT in označite zadnjo.

Sorodne publikacije