Kako narediti pisavo nad 72 v "Vardo"? Nasveti in triki

Verjetno je vsak uporabnik delal s programsko opremo Microsoft Office ali je celo slišal za to. In za večino, najverjetneje, je bila izkušnja z MS Word. To je najbolj univerzalna aplikacija za delo in urejanje besedila. Toda nekateri ljudje imajo lahko, tako kot v vsakem drugem programu, vprašanja, povezana s pomanjkanjem razumevanja funkcij. Predvsem, kako "Vardo" ustvari pisavo nad 72? Ostati posebej glede tega vprašanja, je treba omeniti, da povečanje besedila nad določenimi parametri ne bo neke vrste delo.

Kartica Domov

Prilagajanje besedila, njegove širine, velikosti in številnih drugih funkcij se nahaja na zavihku, ki se privzeto odpre. "Domov" vsebuje informacije o glavnih elementih besedila, ki jih uporabniki najpogosteje uporabljajo. Tu lahko najdete različne funkcije za oblikovanje pisave - od sloga besedila, do nižjih indeksov in barve znakov v drugi barvi. Če določite, potem so naslednji odseki:


 • Odložišče. Omogoča operacije vstavljanja in oblikovanja besedila.
 • Pisava. Delo s pisnimi znaki - uporabnik lahko spremeni besedilo v velikosti, barvi itd.
 • Odstavek. Omogoča urejanje elementov odstavka, kot so zamik, zavijanje, seznam, polnilo in drugi.
 • Slogi. Tukaj lahko ustvarjalno pristopite k obliki besedila, uporabite že pripravljene sloge ali ustvarite nov videz.
 • Urejanje. Glede tegaOrodna vrstica vsebuje orodja, kot so »Najdi«, »Označi«, »Zamenjaj« in nekatere druge.
 • Oddelek "Pisava"

  Podrobnejši pogled na razdelek "Pisava", saj pri tem nastanejo ključne operacije pri ustvarjanju lepega besedila. Če se vrnemo k vprašanju, kako narediti pisavo nad 72 v Vardo, začnimo neposredno s tem orodjem. Nasprotno, pisava je nastavljena na polje z velikostjo črk. S klikom na puščico boste razširili seznam, kjer lahko opazujete vrednosti od 1 do 72. Ali ne morete nastaviti velikosti več kot 72? Lahko - urejevalnik besedila podpira dimenzijo od 1 do 1638, tako da je uporabnik na voljo samo te velikosti. Če želite vnesti število, ki je večje od 72, morate v polju določiti določeno velikost. Velikost lahko nadzirate z gumboma "Povečaj - zmanjšaj velikost pisave" z razliko 2 enoti.

  Bližnjice

  Priročno je uporabljati bližnjice na tipkovnici za hitro pisanje besedila, kar močno skrajša čas. Obstajata dva ključna ukaza za spreminjanje velikosti:
 • Ctrl +] "- poveča velikost za eno.
 • Ctrl + [" - zmanjša velikost za eno enoto
 • Sorodne publikacije