Mazda Premacy: specifikacije, fotografije in ocene

Mazda Premacy je japonski enoprostorec, ki je bil serijsko izdelan od leta 99 do leta 2005. Naslednik "Premasa" je "Mazda-5", ki se še vedno nahaja v ohišju. Toda kljub starosti je Mazda Premacy še vedno priljubljena pri voznikih. Avto pogosto najdemo na ulicah ruskih mest. Kaj je Mazda Premacy 2003? Specifikacije, pregledi in še več, glejte naš današnji članek.

Oblikovanje

Avto izgleda precej privlačno. Mazda Premacy je klasičen družinski kombi. Na sprednji strani - prepoznavna "Moskva", ki se je tudi preusmerila na "Mazdo" šesto generacijo. Sprednja silhueta krasi trikotno rešetko podjetja in poševne žaromete z belimi smerniki. V spodnjem delu odbijača je izrez za okrogli antifog. Oglejte si, kako izgleda Mazda Premacy. Fotografija vozila je v našem članku.
Tudi v črni barvi izgleda zelo masivno. Kljub temu, da je Mazda Premacy družinski avto, ni brez športa. Tako kot druga "Mazdah", je na sprednjem odbijaču tudi reliefna kapa, prekrivni pragi in "ustnica". V standardni izvedbi je Mazda-Premasi opremljen z litijimi diski velikosti 15 palcev (širina - 65 palcev). Vendar pa tudi oboki omogočajo večja kolesa. Blagoslov razpada ni najbolj redek - 5 na 1143. Enake lastnosti moljca imajo in peti "Mazda" (isti naslednik). Mnogi od njih namestijo diske. Izgleda zelo impresivno. Pri dimenzijah karoserije pripada Mazda Premacyrazred MPV (kompaktni minivan). Dolžina avtomobila je 43 metrov, širina - 17 metrov, višina - 157 metrov. Pri vozilih z motornim vozilom Mazda Premacy iz leta 2003 je precej nizka cesta, ki kaže, da je 15 centimetrov premajhna za takšno medosno razdaljo (skoraj 27 metrov). Teža avtomobila je od 1210 do 1350 kilogramov (odvisno od modifikacije in pogonske enote).

Salon

Oblikovanje notranjosti "Premasi" je tako materialno, da ga lahko zamenjamo z drugimi modeli "Mazda" - obsežnimi 4-kraki ?? volan, armaturna plošča z belimi tehtnicami in nevsiljiva sredinska konzola.
Slednji je na priročnem mestu z radijskim snemalnikom s CD predvajalnikom, klimatsko napravo, vžigalnikom za cigarete in majhnim predalom za rokavice za malenkosti. Kljuke na vratih so kromirane, čeprav je vsa druga oprema iz aluminija. Precej čudna odločitev, recite povratne informacije. Na vratih je vgrajena tudi kontrolna enota zrcala in okna ter majhen zvočnik. Glasba v "Premasi" je zelo kakovostna. Oglejte si, kako izgleda Mazda Premacy. Fotografija v salonu je v našem članku.
Prva generacija minibusov je bila opremljena z dvema vrstama polnih sedežev. Obstajala je tudi tretja vrsta (za otroke), ki je vključevala dva majhna stola. Treba je omeniti, da ameriška različica ni bila zasnovana za 7 in za 6 mest. To je razvidno iz druge vrste sedežev - tukaj naslanjači niso združeni v en kavč in imajo naslone za roke. Mimogrede, na zgornji fotografiji je ameriška različica kabine. Vsak sedež ima svoj naslon za glavo. Za njima sta dva podma. Avto imaZelo uporabna funkcija je shranjevanje naslonjal za sedeže. In preoblikuje ne le zadnje, otroško kavč, ampak tudi srednjo vrsto. Posledično lahko dobite zajetni prtljažni prostor.
Zanimivo je, da je hrbet ravno. Material ni masten, zato lahko enostavno prevažate vse vrste tovora. Praktičnost je drugo ime "Mazdi-Premasi".

Specifikacije

Paleta močnostnih enot vključuje tako dizelske kot bencinske motorje:
 • 18-litrska 100-končna enota je osnova za Mazdo-Premas. Motor ima dober navor 152 Nm, ki pospeši na sto v 115 sekundah. Maksimalna hitrost Mazde s tem bencinskim motorjem je 175 kilometrov na uro.
 • "Vmesni" v seriji je 114-močni 4-valjni motor z enako delovno prostornino 18 litrov. Pospešek na sto traja 11 sekund. Navor - 157 Nm pri 4 000 zavojih.
 • Vodilni v seriji bencinskih enot je dvolitrski atmosferski motor. Njegova največja moč je 131 konjskih moči. Na stotine avtomobilov pospeši v 106 sekundah. Največja hitrost dveh-litrskih Mazd je 188 kilometrov na uro.
 • Sedaj upoštevajte dizelske enote:
 • Osnova je dvolitrska enota, ki razvije 90 konjskih moči. S tem motorjem "Mazda" pospeši na sto v 12 sekundah. Največja hitrost je 170 kilometrov na uro.
 • Vrhunski dizelski motor v dizelski liniji je enota s turbopolnilnikom s 101 konjsko močjo. Z njim se "Mazda" pospeši na sto na 04 sekund prej kot s prejšnjim. Največhitrost se ne razlikuje - 170 kilometrov na uro.
 • Kot prenos sta bila predlagana dva menjalnika - petstopenjski mehanik in 4-pasovni avtomatski menjalnik. Prej so bili ti dinamični kazalniki merjeni na MKPP, z izjemo 2-litrske bencinske različice. Izvedena je bila samo z avtomatskim menjalnikom. Glede na porabo goriva v mešanem ciklu se giblje od 9 do 11 litrov na sto, odvisno od izbranega motorja.

  Podvozje

  Minivan "Mazda-Premasi" je bil zgrajen na platformi "Priimki", tako da ima podobno razporeditev vzmetenja. Spredaj je stojalo "Macpherson". Od zadaj - neodvisno vzmetenje po parnih prečnih vzvodih.
  Krmiljenje tipa vodila, dopolnjeno s hidravličnim ojačevalnikom (že v osnovni opremi). Zavore mešanega tipa. Na sprednji strani - disk prezračevan, zadaj - klasični "bobni". Zanimivo je, da Mazda Premacy ni bila na voljo samo v pogonu na sprednjih kolesih. Na voljo so bile tudi spremembe 4x4. Avto ima dober oprijem na cesti. Vendar pa zaradi nizkega očistka ni mogoče pohvaliti visoke prehodnosti.

  Stroški

  Ker je bila Mazda-Premas v letu 2005 umaknjena iz proizvodnje, je mogoče njeno prodajo najti le na sekundarnem trgu. Presenetljivo je, da cena za avto še vedno velja. Torej, za osnovno 18-litrsko različico, ki zahteva 180-200 tisoč rubljev. Dizelske različice v vrhunski opremi so na voljo po ceni od 290 tisoč rubljev.

  Mnenja

  Lastniki se pozitivno odzivajo na "Mazdi-Premasi". Avto ima prostran inergonomska notranjost z možnostjo preoblikovanja sedežev. Kljub velikim dimenzijam se avtomobil enostavno krmili in se ne prilega na vogale. Kakovost sedežev oblazinjenja na visoki ravni. Postalo je jasno, zakaj je ta enoprostorec na trgu tako drag. V zvezi s storitvijo je avtomobil precej nezahteven. Sčasoma blažilniki in tihi bloki ne bodo uspeli.
  Prednji nosilci na "Mazdi-Premasi" se spremenijo v sestavu. Vendar pa je pogodba tako premišljena, da po zamenjavi ne spremeni kolizije. "Premasi" se zlahka popravi v garažnih pogojih, kar je enakovredno domačim "Ladi". Še vedno lahko najdete nadomestne dele za Mazdo.

  Minuses minivan

  Med slabostmi, mnogi lastniki opombe salon plastike - to je zelo težko in hiti na zadnji strani. Problem je rešen z lepljenjem listov izolacije vibracij. Še en minus je nizka cesta. Zato je treba biti natančna na makadamskih cestah - obstaja nevarnost, da se dotaknete praga ali dna. V drugem, avto je precej zanesljiv in poceni v delovanju. Premasi bo služil kot dobra alternativa številnim evropskim minibusom, vključno z Opel Zafiro.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kaj ima japonski avto Mazda Premasi, preglede, specifikacije, obliko in ceno. Treba je omeniti, da ima ta avto dobro vrednost za denar.

  Sorodne publikacije