Kako zgraditi histogram v Excelu in Wordu

Nihče ne bo zanikal, da je histogram dobro orodje za vizualizacijo podatkov. Samo gledaš na tako grafikon, lahko v najkrajšem času oceni situacijo, ne da bi se zatekel k analizi numeričnih vrednosti v tabeli. Zato je to orodje prevzel svetovno znani urejevalnik tabel "Excel". Članek vam bo povedal, kako zgraditi histogram v Excelu. Štiri vrste gradenj bodo odstranjene, od katerih bo vsaka dovolj različna. Zato je vredno prebrati članek do konca, da izberete metodo za sebe. Na koncu članka bo predstavljen tudi primer izdelave histograma v "Vardo".


Konstrukcija histograma

Excel ima možnost, da zgradi histogram na tri načine:
 • z uporabo posebnega orodja;
 • z uporabo pogojnega oblikovanja;
 • s pomočjo dodatkov.
 • Zdaj bomo preučili vse načine za izdelavo histograma v Excelu. Mimogrede, lahko se izvaja na različne načine - da je del določene celice ali kot ločen objekt.

  Prvi način: izdelava običajnega histograma

  Gradnja se začne z dodeljevanjem območja tabele, katerega vrednost se bo odražala v prihodnjem histogramu. Takoj ko je dodelitev opravljena, morate odpreti zavihek Vstavi. V njej morate klikniti na gumb "Histogram", ki se nahaja v območju "Diagram". Kot rezultat, boste imeli podroben seznam, v katerem morate izbrati enega od grafikonov. Mimogredenavadni histogrami so prvi na seznamu. Po izbiri v Excelu boste videli potrebno možnost in na tej konstrukciji se lahko šteje, da je popolna. Vendar pa lahko histogram spremenite z orodji v skupini zavihkov, imenovanem "Delo z diagrami".


  Drugi način: konstrukcija z akumulacijo

  Kot pri prvi metodi, potrebujemo namensko tabelo. Histogram v tem primeru je zgrajen nekoliko drugače. Prva stvar, ki jo je treba iskati, je ime v pokrovčku: ne bi smelo biti. Drugače se nič ne bo zgodilo. Ko ste izbrali, pojdite na kartico »Vstavi«, kliknite gumb »Grafikon« in v spustnem meniju »Histogram« izberite »Zanimivo«. Treba je omeniti, da so akumulacijski histogrami na desni strani seznama.
  Če izberete eno od postavk na listu dokumenta, boste videli graf. Histogram, kot v prejšnji metodi, lahko po lastni presoji spremenite z uporabo orodij v skupini zavihkov Diagrami.

  Tretja pot: konstrukcija z uporabo dodatka

  Zdaj preidemo na tretjo metodo izdelave histograma. Uporablja poseben analizni paket. Najprej morate aktivirati ta paket. Če želite to narediti, morate najprej klikniti gumb "Datoteka" v programu. Naprej v stranski vrstici pojdite na razdelek "Parametri". Zdaj poiščite element "Add-ons" in v spustnem seznamu "Manage" izberite "Excel Extensions". Po tem klikniteGumb Go. Videli boste okno dodatka, v katerem morate potrditi polje poleg "Analiznega paketa" in klikniti na gumb "V redu". Torej je paket za analizo aktiviran. Zdaj se gradnja histograma izvaja v zavihku "Podatki" - pojdite tja. V orodni vrstici kliknite gumb "Analiza podatkov", ki se nahaja na desni strani področja Analiza. Prikaže se okno, v katerem morate označiti postavko "Histogram" in klikniti gumb "OK".
  Odpre se novo okno, kjer morate določiti parametre bodočega grafikona. V polju "Vnos" morate določiti območje tabele, ki bo uporabljena za izdelavo. Potem potrdite polje poleg »Zaključna grafika«. Zdaj morate določiti, kje bo prikazan ta graf. Obstajajo tri možnosti - nov delovni zvezek, nova črka ali to pismo. Ko nastavitve nastavite, kliknite gumb "OK". Posledično bo prikazan graf histograma na mestu, ki ga določite.

  Četrta metoda: konstrukcija pod pogojnim oblikovanjem

  Četrti način konstruiranja histograma se bistveno razlikuje od vseh zgoraj navedenih. Na koncu razčlenjevanja se boste prepričali v to. Prvič, kot v preteklih časih, morate poudariti območje tabele, katere podatke bomo uporabili za gradnjo. Ko končate, pojdite na kartico Domov in v orodni vrstici odprite spustni seznam pogojne oblike. V njem morate najti postavko "Histogram" in v oknu, ki se prikaže, izberite vrsto grafikona.Obstajata dve možnosti: gradientna polnila in trdna. V njih praktično ni razlik, zato lahko pri izbiri navigirate po svojem okusu.
  Ko izberete vrsto histograma, se bo pojavil v določenih celicah v obliki zapolnjenih vrstic.

  Konstrukcija histograma v "Vardo"

  Zdaj pa poglejmo, kako narediti histogram v "Vardo". V bistvu se proces njegovega ustvarjanja ne razlikuje veliko od "Excela", vendar je vse v redu. Najprej določite mesto, kjer želite vstaviti histogram s pritiskom na levi gumb miške. Nato pojdite na zavihek Vstavi in ​​v polje "Ilustracije" kliknite gumb "Vstavi grafikon" - prikaže se okno z istim imenom. V polju v stranski vrstici izberite kategorijo "Histogram" in na desni strani določite vrsto histograma. Kot lahko vidite, so tukaj navadni in kumulativni, - izberite tistega, ki ga želite, in kliknite gumb "OK". Vaš histogram se bo prikazal na listu "Vorda". Upoštevajte, da bo za vnos podatkov pod njo majhna tabela "excel". Nastavite potrebne spremenljivke in uživajte v rezultatu.
  Zdaj veste, kako narediti histogram v Vardo. Opozoriti je treba, da to ni bolj zapleteno kot "Excel".

  Sorodne publikacije