Kako omogočiti posodobitve za Windows 10: nasveti in triki

V operacijskem sistemu Windows 10, kot v vseh drugih spremembah, je privzeto vklopljeno pridobivanje pomembnih posodobitev in po namestitvi sistema uporabniku ni treba posebej aktivirati ali konfigurirati teh nastavitev. Toda situacije so drugačne. Recimo, da uporabnik pomotoma ali namerno deaktivira posodobitev 10. Kako omogočim njihovo iskanje in namestitev tako, da se posodobitve namestijo samodejno ali po načrtu? Za izvedbo takšnih dejanj lahko ponudite več osnovnih praktično enakovrednih metod, ki bodo uporabne za vsakega uporabnika. In za njihovo uporabo ni posebnih spretnosti za delo s sistemskimi nastavitvami za lastno ni potrebno.


Kako omogočiti samodejne posodobitve za Windows 10: glavne načine

Torej, v klasični različici, kot je bilo v primeru sistemov spodaj, »Windows Update Center manjka. Ni jasno, zakaj, vendar so se razvijalci odločili, da ga odstranijo iz "Nadzorne plošče", tako da premaknejo meni z možnostmi in popolnoma spremenijo videz s pripadajočimi nastavitvami (čeprav za vrnitev klasičnega izgleda).
Takoj opazite, da ni gumbov ali hiperpovezav za omogočanje ali onemogočanje storitve. Z drugimi besedami, "Update Center" je sam v aktivnem načinu, vendar njegovo prekinitev urejajo razdelki storitev, pravilniki skupin, register in ukazna vrstica. Zato je enostavno ugotoviti, kaj omogočiti nadgradnjo sistema Windows 10 z aktiviranjem ustreznih možnosti v določenih odsekih. Včasih zV primeru neuspeha, ko nič ne pomaga, lahko uporabite posebne tehnike, ki bodo omenjene ločeno.


Izbira načina pridobivanja posodobitev

Če uporabnik opazi, da posodobitve niso bile dolgo nameščene, to ne pomeni, da je ustrezna storitev onemogočena. Prepričajte se, da to lahko storite preprosto tako, da ročno iščete razpoložljive posodobitve. To storite tako, da v meniju z možnostmi vstopite v razdelek za nadgradnjo in varnost in nato uporabite ustrezen gumb v centru za nadgradnjo. Toda, kot se je izkazalo, ni dovolj, da omogočite posodobitve programa Windows 10 na ta način. Tukaj je nekaj bolj zanimivih nastavitev. Na primer, lahko določite obdobje storitvene dejavnosti, ko je sistemu dovoljeno namestiti posodobitve. Prav tako je enostavno načrtovati končni čas namestitve in hkrati aktivirati prikazno točko na zaslonu, sporočilo o videzu razpoložljivih posodobitev.
V naprednih nastavitvah lahko zahtevate, da dobite posodobitve za druge Microsoftove programske izdelke in omogočite prejemanje posodobitev na več lokacijah. Deluje po vrsti prenesenih torrentov, ko se iz drugih računalnikov distribuira na vaš terminal, tako rekoč, z nepodprto vsebino. V skladu s tem lahko uporabite tudi možnosti opozorila za ponovni zagon, da se izognete spontanemu ponovnemu zagonu po prenosu zahtevanih posodobitvenih datotek.

Kako omogočiti storitve Windows Update Center 10?

Zdaj pa poglejmo situacijo, ko se posodobitev ne prenese in se ne namesti pod nobenozaradi dejstva, da je storitev posodobitve izključena.
Kako omogočiti Windows 10 Upgrade Center v tem primeru? Najprej morate preveriti njegove možnosti v ustreznem razdelku storitve, do katerega lahko dostopate z vnosom ukaza services.msc v Run Console.
Tukaj je potrebno najti storitev "Centra of Updates" in pojdite na urejanje njenih parametrov z dvojnim klikom ali prek menija PCM. Če se ustavi, se najprej pritisne gumb za zagon, nato pa se v zagonski vrsti nastavi na "Automatically" (bolje je, da ne uporabimo podobnega parametra z zakasnjenim zagonom).

Uporaba pravilnika skupine

Zdaj pa poglejmo, kako omogočiti Windows Update 10 v urejevalniku pravilnikov skupine. Odsek se prek menija "Run" pokliče z ukazom gpedit.msc.
V konfiguraciji, ki uporablja administrativne predloge in komponente sistema Windows, morate ponovno najti "Center za posodobitve" in urediti parametre samodejne posodobitve. V ta namen je aktivirana vrstica "Omogočeno", nato pa morate možnosti shraniti s pritiskom na gumb OK.

Aktiviranje posodobitev registra

Prav tako je mogoče vključiti posodobitve sistema Windows 10 v register. Hkrati pa spreminjanje tipk v tem urejevalniku prekliče namestitev možnosti pri lokalnih politikih, saj ima sam register večjo prednost v tem pogledu (če po spremembah, izvedenih tukaj, pogledamo oddelek politike, ne moremo spremeniti enakih parametrov).
Urednik se tako imenuje z ukazom regedit,po katerem se podružnica HKLM prenese skozi mape Microsoft SOFTWARE v razdelek WindowsUpdate. Vrednost parametra AUOption na desni mora biti nastavljena na nič, namesto na eno. Če ta možnost ni na voljo, jo morate najprej ustvariti (DWORD 32 bitov), ​​nato dodelite ustrezno ime in vrednost. Pri aktiviranju posodobitev v registru je potreben vnovični zagon sistema (za razliko od storitev in pravilnikov).

Uporaba ukazne vrstice

Pravzaprav je prav tako enostavno omogočiti posodobitev sistema Windows 10 z uporabo univerzalnega orodja v obliki ukazne mize, ki jo pokliče kombinacija cmd.
Tukaj morate zaporedoma vnesti tri ukaze:
 • net start wuauserv;
 • celo začetni bit;
 • celo zaženite dozvc.
 • Njihovo izvajanje bo aktiviralo samodejno pridobivanje posodobitev. Sicer pa vam podobni ukazi za ponovni zagon včasih omogočajo, da odpravite veliko težav s samim središčem za posodobitve, če posodobitve niso naložene ali nameščene v samodejnem načinu.

  Vprašanje nameščanja svežih gonilnikov

  Toda to ni vse. Kot kaže praksa, lahko omogočite nadgradnjo Windows 10, ki bo samodejno namestila najnovejše različice gonilnikov za vse, ne da bi odstranili naprave, ki so na voljo v sistemu. Če želite to narediti, pa bo uporabila svojo lastno sistemsko bazo podatkov in ne dostopa do virov proizvajalcev, kot je to storjeno v avtomatiziranih orodjih, kot je Driver Booster.
  Kako omogočiti samodejne posodobitve gonilnikov v sistemu Windows 10? Prav tako je enostavno. Dovolj je, da se prijavite v sistemske lastnosti preko PCM na ikoniv Raziskovalcu izberite vrstico lastnosti, uporabite napredne možnosti in kliknite gumb Možnosti namestitve naprave na kartici strojne opreme. V novem oknu morate dati dovoljenje za samodejno namestitev in zabeležiti vrstico za namestitev najprimernejših gonilnikov in avtomatiziran dostop do informacij in aplikacij proizvajalca opreme.

  Popoln ponovni zagon "Centra za posodobitve"

  Toda s samim "Posodobitvenim centrom" lahko pride do številnih težav in ga ni mogoče rešiti s ponovnim zagonom storitve, ki jo zadevajo zgoraj navedene metode. V tem primeru lahko uporabite poseben pripomoček podjetja Microsoft, ki je na voljo za brezplačen prenos neposredno na uradni strani. Po zagonu program skenira sistem za prisotnost napak, povezanih z delovanjem določene storitve, in samodejno odpravi težave.
  Lahko greste v drugo smer, z uporabo popolne ročne posodobitve središča za posodobitve. Odprite standardno beležnico ", vnesite besedilo na zgornji sliki in shranite datoteko z opravilom razširitve BAT in nato dvokliknite datoteko. Če učinek ne uspe, izvedite izvedljivo komponento v imenu skrbnika.

  Dodatne informacije

  Posebej je treba opozoriti na dejstvo, da mnogi uporabniki uporabljajo uradna orodja ali orodja tretjih oseb, ki blokirajo te sistemske procese (na primer Show ali Hide updates, Win Updates Disabler itd.), Da onemogočijo samodejno iskanje in namestitev posodobitev. itd.)Odklepanje lahko izvedete neposredno v teh nameščenih programih. Vendar je najboljša možnost, da jih popolnoma odstranite, potem pa se bodo obnovile sistemske nastavitve. Če nič od zgoraj navedenega ne pomaga, poskusite sistem ponastaviti v prvotno stanje z izbiro obnovitvene točke iz razdelka "Sistem", do katerega lahko dostopate prek menija "Možnosti". Vendar pa v večini primerov takšni ukrepi skoraj nikoli niso potrebni.

  Sorodne publikacije