Avtomobilski alarm "Starline E90": namestitev in pregledi

Alarmni sistem je bil izdan leta 2013, vendar zaradi tehničnih, operativnih in funkcionalnih lastnosti še vedno ne izgublja pomena. Model se nanaša na telematske varnostne sisteme, zaradi česar se razlikuje od večine domačega razvoja. Poleg tega tudi s popolnimi povratnimi alarmi avtomobila Starline E90 izgleda privlačnejše s funkcijo Smart Startup, vmesnikom CAN in možnostjo Super Slave.

Splošne zahteve za vgradnjo

Namestitev signalizacije je dovoljena samo v vozilih, pri čemer je napetost omrežja na vozilu 12 Art. Pred vgradnjo preverite električno opremo v kabini, kakovost ožičenja, prisotnost izolacijskih pokrovov in zmogljivost baterije. Če se načrtuje uvedba novih električnih tokokrogov, je priporočljivo, da to storite z največjo dovoljeno razdaljo od naprav, ki bi lahko bile vir električnih motenj. Enako velja za ogrevalne naprave. Toplotno in elektromagnetno sevanje negativno vpliva na funkcije sistema "Starline E90". Navodilo opozarja tudi na nevarnost polaganja novih omrežij na področjih dela mehanskih teles avtomobila. Vodnike je treba polagati tako, da ne pridejo v stik s pedali, volanskim drogom in ročajem gonila. V primeru prihodnje integracije dodatnih krmilnih relejev predvidite ranžiranje diod.


Namestitev komponent "Starline E90"

Glavni funkcionalni elementi tega avtomobilskega alarmnega paketa so centralna enota, senzorji, sprejemnik signala in sirena. Krmilna enota je nameščena na armaturni plošči stroja. Vnaprej je treba določiti prostor, v katerem bo mogoče pritrditi škatlo s profilnimi kovinskimi držali. Upoštevati je treba tudi, da je pravilno delovanje te komponente možno le ob odsotnosti močnih vibracij in neposrednega vpliva elektromagnetnega sevanja. Da bi zmanjšali vibracije, je zaželeno, da izvedbo "Starline E90" izvedete z uporabo dušilnega materiala. Na primer, mehke blazinice pod montažnimi profili bodo zmanjšale učinek nihanj v procesu premikanja avtomobila.


Glede senzorjev se nahajajo na varnostnih točkah - v conah oken in vrat. Temperaturni senzor se lahko nahaja na katerem koli mestu, vendar ne vpliva na tople tokove ogrevalnih sistemov. Nato lahko nadaljujete z namestitvijo antene "Starline E90", ki bo odgovorna za izmenjavo signalov z uporabnikom. Najboljše mesto za namestitev sprejemnika je v bližini vetrobranskega stekla, vendar čim višje. Za pritrditev se uporablja celotna oprema. Sirena za alarm je nameščena v motornem prostoru. Da bi preprečili nastanek vode z zalivom, je zasnova ob rogu.

Priključitev na napajalni sistem

Najprej morate priključiti črno žično maso. S pomočjo popolne matice je zaklenjen v ustreznem priključku releja.Uporaba samovreznih vijakov za pritrditev žic na kovinske dele telesa prepoveduje navodila. Hkrati med sponkami in držalom ne sme biti nobenih plastičnih elementov, ker obstaja nevarnost prekinitve kontakta. Pri postavljanju žice v podkapotnoy nišo je treba nadalje zdraviti z antikorozivnimi sredstvi. Po tem lahko greste na povezavo "Starline E90" z verigo 12 Art. V ta namen se uporabljajo rdeče žice, od katerih bo ena priključena na relejni modul. Možno je uporabiti samostojne žice - kar je najpomembnejše, imeti morajo prečni prerez najmanj 6 mm2. Povezava se izvede neposredno z baterijo.

CAN Bus Works

Sposobnost uporabe tega vmesnika ni mogoče v vsakem avtomobilu. Zato je treba najprej pripraviti alternativno povezavo končnih izhodov skozi modre in zelene popolne žice. V prihodnje bo obesek "Starline E90" omogočil komunikacijo z varnostnimi enotami sistema s pomočjo glavnega releja. Kar se tiče modula CAN, ga v infrastrukturo vnašajo dva ali en kabel - spet, odvisno od zmogljivosti določenega avtomobila. Priključitev na centralno enoto na eni strani in na drugi strani - prek releja do konca vodila preklopi vrata, pokrov, okna in druge varnostne točke.

Dokončanje namestitve

Po izvedbi montaže in priključitvi glavnih funkcijskih blokov je treba takoj preveriti zvočno in svetlobno indikacijo. Zaskrbljensignal mora nujno spremljati optiko. Potem je preverjeno stanje delovanja varnostnega načina "Starline E90". Navodilo kaže, da se mora v osnovnih nastavitvah alarma pojaviti alarm, ko se deblo, pokrov motorja in vrata odprejo. Odvisno od nastavitve končnih stikal se lahko alarm vključi, ko je vžig vključen, zavora je deaktivirana in pedal pritisnjen. Poleg preverjanja funkcij nameščenega sistema ponovno preverite splošno stanje vgrajenega omrežja z električno opremo.

Pozitivne povratne informacije o sistemu

Čeprav tega kompleksa v tem času ni mogoče imenovati inovativnega, je kombinacija široke palete sodobnih funkcij glavna prednost tega sistema, glede na odzive mnogih lastnikov. Opozarjajo na sistem samodejnega zagona in razpoložljivost učinkovitih senzorjev, kot tudi na zmožnost nadzora nad kanalom GSM in drugih telematskih možnosti. Zdi se, da bi s tako obremenitvijo sistem postal resno breme za baterijo. Toda uporabniki avtomobilskega alarma "Starline E90" na seznamu svojih prednosti vključujejo energetsko učinkovitost. Glede mehanske zanesljivosti je komplet ocenjen kot nevtralen, vendar ne povzroča nobene oprijemljive kritike.

Negativne povratne informacije

Vendar večnamenska naprava ni omogočila razvijalcem, da bi v celoti odpravila določene konflikte v električnem polnjenju. Prvič, nekateri uporabniki signalizacije opozarjajo na nestabilnost funkcije samodejnega zagona, ki jo blokira naprava za imobilizacijo. Za odpravoNapake pri delu te komponente morajo namestiti dodatne blokatorje blokatorjev. Prav tako so ocene o "Starline E90", ki kritizira kakovost sprejema signala. Glede na uradne podatke je treba radijski sprejem izvajati v radiju 800 oziroma 2000 m za izmenjavo kontrolnih signalov in opozoril. V obeh primerih so realni razponi omejeni z manjšimi razdaljami. Sodobne oblike naprave in njene kompaktnosti ni mogoče pripisati slabostim.

V zaključku

Ta signalizacijski paket je najboljši predstavnik srednjega razreda telematskih varnostnih sistemov na ravni cen in funkcionalnosti. Če potrebujete kompleks, ki ima sodoben tehnološki komplet za zaščito avtomobila, potem je težko najti to rešitev na trgu. Po drugi strani pa avtomobilski alarm Starline E90 zahteva dodatno nastavitev. To poveča stroške varnostnega sistema, lahko povzroči težave med delovanjem. Zato je ta paket priporočljiv samo za uporabnike, ki poznajo nianse avtomobilske elektrotehnike, uporabo telematskih naprav.

Sorodne publikacije