HTML: dogodki in oblika elementov

pravilno razvijati spletni vir, primeren, da se postavke na strani, zaposlujejo poklicni oblikovalci, izkušeni koordinator projekta znanje in bogate izkušnje spletnega programiranja - vse je zelo pomembno. Oživiti mesto, z uporabo pametne tehnologije za zagotavljanje informacijske dinamične sistemske dogodke in udobno dialoga več redov velikosti bolj pomembno. Osrednji dogodek - prihod obiskovalca. Če obiskovalec ostal na mestu, dobil želeni rezultat in prinesel ducat kolege, prijatelje ali naključne znance - stran deluje dobro, "je odgovoren za svoje besede" in ustrezno ukrepa.

Spekter in pomen dogodkov

HTML dogodki - je tudi sistematizirati koncept. Page elementi lahko ustvarjajo dogodke. Razvijalec ima mehanizem dogodkov razširjanja ugnezdene elemente.


Glavni dogodek ni veliko, vendar so njihove možnosti za aplikacije in kombinacije - veliko. Realni problemi zahtevajo oblikovanje unikatnih obdelavo algoritmi dogodkov.
V tej tabeli so označene pomembne dogodke. V določeno aplikacijo se lahko nanašala na vse druge, kot so brskalnik: onafterprint, onbeforeonload, onmessage in drugi. Da nastane, če: oncontextmenu, onforminput in oninvalid. Dogodki so veliko, vendar dovolj, okrevanje stran tistih, ki je poudarjeno v tabeli. Ne bi bilo treba uporabiti vse dogodke. Na primer, lahko preživijo osebni čas in zelo prepričan, da je dovolj, HTML-onclick dogodek: ondblclick ni praktična za uporabo. Posebno presenetljiv je ondblclick pametne telefone in tablete. Kot vedno, preprostost -ključ do uspeha. Pri predložitvi informacij in obdelavi dogodkov je to pravilo bistvenega pomena.


Logika mesta in njegovih dogodkov

Glavna stvar za spletno stran - logika dela. Uporaba kateregakoli priljubljenega sistema za upravljanje spletnih mest (CMS) omejuje razvijalca, vendar pospešuje razvojni proces. S svojim obiskovalcem lahko ustvarite svoj edinstven dialog le na spletnem mestu "ročno izdelano", to je iz "ničle", ko ustvarjate lasten koncept spletnega mesta, ki temelji na lastnem temeljnem razvoju in ne na tujih predlogah, predlogah, okvirih in knjižnicah: - vedno edinstven in resničen;
 • oblikovanje in predstavitev informacij - edinstven slog;
 • Postopek odločanja (dialog) je dinamičen "pameten" komunikacijski proces.
 • Vsak, celo najboljši CMS vedno nalaga razvijalcu in lastniku strani svoj stil dela. Ne gre za prilagodljiv dialog z določenim obiskovalcem (sam dialog se prilagaja obiskovalcu), temveč o uporabi spletnega mesta, kot je sprejeto na določenem področju nalog v "razumevanju" določenega CMS-a.
  Na primer, spletna mesta spletnih trgovin so na istem obrazu, ko so narejena na katerem koli od priljubljenih CMS, in nobena od njih ne more pomagati, da bi naredili razumno izbiro hladilnika ali pralnega stroja, še bolj pa računalnik. Iskalniki nikoli ne dajejo "pametne" izročitve. V obeh primerih mora obiskovalec, da bi dobil želeno, sam misliti in sprejemati odločitve tudi sam.

  Enostavna oblika: primer obdelave dogodkov

  Dovolj je, da uporabite navedene dogodke HTMLoživiti spletno stran. Ta primer prikazuje običajni obrazec za prijavo. Uporabi element izbire HTML in dogodke v elementih div za prijavo in zavrnitev.
  Običajno obrazec za prijavo ne uporablja izbirnika iz seznama delovnih tem, v nekaterih primerih pa je priročno uporabiti klasifikacijo uporabnikov po kategorijah in dovoljenjih. Na primer, smiselno je, če obiskovalčevo raven znanja generira ocena na spletnem mestu, ki obiskovalcu daje več pravic in priložnosti.

  Značilnosti elementov

  Dogodke je mogoče dodeliti praktično kateremu koli elementu, in če take možnosti ni, potem lahko preprosto nadzorujete premik miške preko zaslona. In pripraviti potrebne dogodke.
  Na primer, na zaslonu je zemljevid mesta. Obiskovalec bo premešal kazalec, v ločenem oknu pa bodo informacije o ulici, hišni številki, objektu in njihovih značilnostih.
  Treba je opozoriti, da nekateri elementi niso bolje opremljeni z izvajalci dogodkov. Še posebej v zgornjem primeru obesite ročico na izbiro - ni pravilna. Čeprav bi moral programer zavestno razumeti, kaj počne. Podobno lahko rečemo o dogodkih gumba HTML. Obrazec sam povzroči obdelavo dogodka. Dodajanje te standardne obdelave drugemu upravljavcu ni obetavno. Obešanje za obdelavo oznake "a" tudi ni zelo zanimivo. Sama povezava ustvari prehod in povzroči, da se dogodek obdela, dodaten vodnik pa lahko ustvari negotovost ali nepredvidljivo obnašanje.

  Uvodinformacije

  Najbolj zahtevana uporaba dogodkov na elementih obrazcev. Vhodna oznaka HTML - dogodki, ki omogočajo nadzor nad vedenjem obiskovalcev na letalu. Vsako vnosno polje lahko spremlja dogodek: "onblur" - izguba fokusa - in naredite korak za ponovno preračunavanje podatkov po obrazcu, pošiljanje informacij strežniku ali potrditev in vrnitev fokusa "na mesto" za pravilen vnos.
  Prejemanje fokusa "onfocus" je tudi zanimiv dogodek: obiskovalcu lahko ponudite privzeto vrednost ali izračunate vrednosti polja, ki ste jih prejeli, na podlagi vsebine drugih polj.

  Imenovanje izvajalcev

  javascript omogoča razvijalcem, da dodelijo obdelovalce dogodkov v dinamiki. Kot splošno pravilo, kot je prikazano v zgornjem primeru, lahko v elementu HTML določite obdelovalec dogodkov - funkcijo v javascriptu. Z mehanizmom AJAX lahko obdelavo dogodkov preusmerite na strežnik. Dejansko lahko razvijalec nadzoruje obnašanje obiskovalca med delom slednjega, tako da po potrebi naloži potrebne informacije. Premikanje dogodka z miško ali tipkovnico lahko vodi do pošiljanja zahtev strežniku in spreminjanja elementov strani. Drevo elementov strani DOM ni dogma in ne oblikovanje, oblikovano, ko je naložena stran HTML. Vsak obdelovalec dogodkov oznake HTML lahko povzroči spreminjanje teh oznak. To je povsem normalno delovanje.

  V tem primeru so izvajalci dodeljeni med izvajanjem skripta in ko izgubijo svojo potrebo, se izbrišejo. javascript vam omogoča, da ustvarite ne samo rokovnikov dogodkov, ampak tudiElementi DOM. V tem primeru obstaja samo en problem: razvijalec mora predstavljati delo mesta v dinamiki. To je precej težko. V najboljšem primeru je dobra stran HTML ena sama oznaka, na primer "Pozdravljeni", čeprav je v praksi ta pozdrav lahko opremljen s semantiko spletnega vira, predmetnega področja ali naloge.

  Obiskovalec je prišel - in stran je bila določena z vsebino

  Takoj, ko je obiskovalec prišel na spletno mesto, se je slednji začel oblikovati pod njim. To je idealna možnost. Preprost primer: iskalnik. Če je bil obiskovalec že tu in ga je mogoče enkratno identificirati, bi bila popolna rešitev, če ne bi takoj izdali standardne strani spletnega mesta, ampak eno različico, v kateri je obiskovalec zaključil prejšnjo sejo.
  Dogodki HTML in sposobnost dela s piškotki omogočajo razvijalcu, da si zapomni obiskovalca in se vedno odzove na tisto, kar želi. Poleg spomina, dogodki omogočajo organiziranje "rollback": odpoved transakcij - pomemben dodatek k vsakemu viru. HTML standard je "prikrajšan" za pomnilnik, vendar ga je mogoče zlahka emulirati z uporabo dogodkov in mehanizma AJAX.

  Prednost dela logike

  Narediti lepo in moderno spletno mesto - ni problem. Pri uporabi priljubljenega CMS-a je to običajno 15-20 minut. Vendar pa obstaja razlika med trenutno ustvarjenim spletnim mestom in spletnim virom, za katerega je minil mesec, tri ali celo leto.
  Stranka vedno hoče vse naenkrat, vendar vse naenkrat - to so samo informacije in oblikovanje. To ni dovolj za dinamično privlačnost pozornosti kupcev. Logika spletnega mesta -Ob upoštevanju interesov obiskovalcev HTML dogodki niso osredotočeni na prikazovanje strani, temveč na določanje interesov in želja naročnika. Spoznajte stranko v obraz in uganite potek njegovih misli - dobra strategija za kakovosten spletni vir.

  Sorodne publikacije