Grafični adapter NVidia GeForce GT-520: funkcije, ustreznost izdelka in njegovi rezultati v igralnih aplikacijah.

Grafični pospeševalnik za proračunski razred z zelo skromnimi parametri in nizko zmogljivostjo je NVidia GeForce GT 520. Značilnosti tega pospeševalnika res niso impresivne. In ta adapter je bil pred časom izdan s standardi računalniških tehnologij - leta 2011. To je njegove možnosti in druge sorodne nianse bodo podrobno podrobno opisane.

Grafični adapter Tržni segment, namenjen tej rešitvi

Za diskretno grafično kartico vstopne ravni v času začetka prodaje v letu 2011 na GT-520 so bile postavljene zelo skromne zahteve. Značilnosti te rešitve so res skromne, zmogljivost pa je minimalna. Takrat je bilo veliko matičnih plošč brez vgrajenega grafičnega podsistema, adapter pa je bil obravnavan za delo v tandemu z njimi, kar je upoštevano v tem materialu. Posledica tega je bila, da je bilo celo v sistemih za pisarniške in proračunske računalnike mogoče doseči takšne diskretne grafične kartice. V okviru istega igralnega sistema jih ni bilo mogoče obravnavati iz razloga, da bi celo v najpreprostejšem načinu slikovnega izhoda ta pospeševalnik lahko proizvedel 15–28 FPS z najmanjšim dovoljenim 30 FPS. Zdaj je ta segment trga grafičnih pospeševalnikov zapolnil integrirane grafične kartice. Pristojna konkurenca za vgrajene grafične kartice z ločenimi adapterji je lahko posledica dejstva, da je slednja vključevala sestavo procesorja in zanjeNi treba dodatno plačati, kar ne moremo reči za diskretne pospeševalnike. Zato je ta razred grafične kartice postopoma gredo v pozabo.


Značilnosti procesorja

GF119 je kodek grafičnega procesorja, ki se uporablja v NVidia GT-520. Značilnosti te silicijeve raztopine so pokazale, da spada v Fermi arhitekturo. Standardi tolerance, iz katerih je bil izdelan, so ustrezali 40 nm. Frekvenca tega grafičnega procesorja je bila fiksna in je znašala 810 MHz. Število aktivnih blokov CUDA v tem primeru je bilo enako 48, njihova frekvenca njihovega dela pa je bila določena na oznaki 1620 MHz. Teksturni bloki v okviru te odločitve so bili izvedeni 8 rastrov in 4. Število video izhodov v GT-520 je bila enaka 3. En analogni VGA dovoljeno za izhod slike v formatu 2048 x 1536 in dve digitalni DVI (slika v tem primeru, zaslon v ločljivosti 2560 1600) in HDMI (1920 x 1080).


Toplotne lastnosti čipa in temperaturnega načina

Pri 29 W je bila nastavljena vrednost porabe energije za GT-520. Značilnosti tega pospeševalnika proizvajalca kažejo, da mora biti sistem napajanja osebnega računalnika vsaj 300 vatov. Pri tem je treba dodati, da je tako velik pomen moči grafične kartice zahteval prisotnost aktivnega hladilnega sistema in se je zaradi te ravni hrupa med delom računalnika povečal. Najvišja dovoljena temperatura za ta pospeševalnik je 102 stopinj Celzija. V resnici pa taAdapter deluje v temperaturnem območju od 50 do 75 stopinj.

OZP

Grafična kartica GeForce GT 520 je bila zasnovana tako, da deluje v povezavi s pomnilniškimi čipi GDDR3, katere značilnosti tega OPERATING pomnilnika so pokazale, da lahko deluje z 1 GB video medpomnilnika ali celo 2 GB. Priporočena hitrost RAM-a je bila nastavljena na 1800 MHz. Toda večina proizvajalcev je v povezavi z GT-520 uporabila manj hitre pomnilniške čipe s taktno frekvenco 1500 MHz ali celo 1200 MHz, da bi zmanjšala stroške terminalske naprave, kar je dodatno zmanjšalo zmogljivost takšnega grafičnega podsistema. Bitna povezava RAM-a je bila 64 bitov. Pasovno širino video bufer je proizvajalec napovedal pri 144 GB /s.

Preskusi. Primerjava s konkurenti

Že zelo skromni rezultati testov so pokazali na začetku prodaje grafične kartice NVIDIA GT-520. Značilnosti ji resnično niso omogočile več. Večina testov za igre iz leta 2011 je povzeta v tabeli 1. In kot nasprotnik je Radeon HD 6450. Glede na njihove rezultate, tudi takrat ta grafična kartica ni zagotovila udobnega "igranja" kot tudi neposrednega konkurenta iz AMD. Zdaj je položaj z igračami še bolj žalosten. Tabela 1 - Primerjalno testiranje GT-520 podjetja NVidia in HD 6450 podjetja AMD.MejeCrisys: WarheadJUST Vzrok 2Mafija 2Način za izhod slike1280 x 1024 DX9 nizke kakovosti.GT-520 fps24-3411-19
61)

15-2310-18HD 6450 fps19-2812-2412-2018

Cena in pregledi lastnikov

Kupite lahko samo podprto grafično kartico GT-520. Značilnosti tega v celoti ustreza njegovi vrednosti, ki je zdaj v regiji 2000 rubljev. Samo vprašanje takšnega nakupa ostaja odprto. Za isti znesek lahko najdete ponudbe in še veliko boljše. Lastniki takšnih adapterjev kažejo, da je njihova hitrost minimalna in omogoča le reševanje preprostih nalog. Namestitev takšne rešitve v nov računalnik je nesmiselna, saj ne bo nobena pridobitev v zmogljivosti ali funkcionalnosti. Bolje je uporabiti integriran grafični podsistem, ki po svojih zmožnostih ni slabši od junaka tega materiala.

Povzetek

V času izdaje je bil GT-520 vsekakor aktualen in zelo iskan grafični pospeševalnik. Njegove lastnosti so idealne za organizacijo proračunske ali pisarniške enote. Toda od takrat je minilo veliko časa in niša, na katero je bil usmerjen junak tega pregleda, je sprejela popolnoma drugačne odločitve. Nemogoče je tekmovati pod enakimi pogoji z integrirano grafiko s primerljivimi hitrostmi in višjimi stroški. Zato so za ta segment trga grafičnih kartic diskretne rešitve takšnerazred še ni izdan.

Sorodne publikacije