Kako preveriti posodobitve programa Windows 10 in jih po potrebi odstraniti?

Windows 10 običajno prenese in namesti vse potrebne posodobitve. To je logično, saj je privzeto funkcija samodejnega iskanja in nastavitve v nastavitvah. Vendar je koristno vedeti, kako preveriti posodobitve 10. Včasih jih lahko najdete na voljo, vendar niso nameščene.

Kako preveriti posodobitve za Windows 10?

Vse je preprosto: pokličite aplikacijo "Možnosti". Odpre se s kombinacijo Win + I. V razdelku »Posodobitve in varnost« je gumb »Posodobitev centra«. Obstaja tudi velik gumb »Preveri za posodobitve«. Kliknite nanj in sistem bo samodejno začel iskati razpoložljive posodobitve, ki prej niso bile nameščene.


Postopek traja nekaj sekund, nato pa se prikaže sporočilo "Naprava je posodobljena". Ta odgovor pomeni, da razpoložljive posodobitve še niso na voljo. V nasprotnem primeru bo prišlo do predloga za nadgradnjo. Strinjam se

Kako preveriti nameščene posodobitve za Windows 10?

Zgoraj opisana metoda, ki omogoča iskanje samo tistih posodobitev, ki še niso bile nameščene. Toda kako preveriti posodobitev 10, ki je bila nameščena prej. Za to obstaja tudi funkcionalni - "Journal". V istih parametrih je gumb "Update Magazine". Navedejo se njihova imena in datum namestitve. Poleg tega sistem celo prikaže stanje namestitve »Uspešno« ali »Neuspešno«. Če namestitev ne uspe, Windows poskuša namestiti posodobitev, toda tudi, če ne dobi ponovne namestitve, se bo ponovno naložila.Če si želite ogledati podrobnosti, kliknite datum namestitve. Na voljo bo kratek opis namestitvenega razloga in povezava na Microsoftovo spletno mesto s podrobnim seznamom težav, ki popravijo dodano posodobitev.


Odstranitev

Zdaj je jasno, kako preveriti posodobitev 10, ampak kako jo odstraniti in jo sploh narediti? Včasih moraš. Na primer, v nekaterih posodobitvah z operacijskim sistemom Windows 7 se je sistem zrušil, kar bi lahko preprečilo zagon računalnika. Podoba prijavnega zaslona je bila nenehno prikazana, potem ko se ni nič zgodilo. Da bi rešili ta problem v varnem načinu, je bilo potrebno izbrisati nekaj datotek in šele potem se je računalnik normalno naložil. Do sedaj podobne težave v operacijskem sistemu Windows 10 niso opazili, vendar je možno, da so. Možno je, da se bo računalnik po naslednji posodobitvi sistema Windows 10 še poslabšal. V tem primeru boste morali povrniti ali izbrisati. Gumb »Izbriši« na vrhu okna dnevnika. Kliknite nanjo, nadzorna plošča se odpre v zavihku »Nameščene posodobitve«. Tam lahko izberete želeni element (kar boste izbrisali) in kliknete gumb "Izbriši". Sistem lahko zahteva potrditev. Strinjam se Po tem bo izbrisan. Ne pozabite, da bo sistem znova poskusil namestiti to posodobitev, vendar do takrat boste imeli čas, da preverite, ali računalnik deluje pravilno. Če je problem res v njem, ga je treba preprečiti. Če to storite z vgrajeno funkcionalnostjo, to ne bo delovalo. Moramuporabite orodje drugega izdelovalca, na primer Prikaži ali skrij orodje za odpravljanje težav s posodobitvami, vendar to ni več predmet tega članka. Zdaj veste, kako preveriti posodobitev 10 in jih po potrebi izbrisati.

Sorodne publikacije