Obloga na oblačilih: kako odstraniti ali narisati v "Photoshopu"?

Sodobne zmožnosti računalniškega retuširanja in umetniške obdelave omogočajo spreminjanje najmanjših podrobnosti na kateri koli digitalni podobi in reševanje različnih umetniških nalog. Pogosto na fotografiji se je treba znebiti gub na oblačilih in dodatkih. Na primer, to bi bilo treba storiti, da bi izboljšali izgled lika na sprednjih fotografijah, prilagodili podrobnosti notranjosti ali da bi blago prodali v spletno trgovino. V drugih primerih, nasprotno, na različnih vrstah draperij za estetske namene je treba dodati gube ali spremeniti njihovo smer in količino.


Ta članek je namenjen temu, kako gladko pregibati oblačila v Photoshopu in kako jih ustvariti.

Priprava na odstranjevanje ali odstranjevanje gub

Pred odstranjevanjem ali risanjem predalov na oblačilih v Photoshopu je treba slikovno datoteko urejati in pripravljati. Dejstvo je, da manipuliranje ustvarjanja ali odstranjevanja krivulj na tkanini pomeni simulacijo igre svetlobe in sence, dejanja pa morajo biti precej tanka, zato je treba vse prilagoditve svetlosti, kontrasta, nasičenosti barv in izbire tonov opraviti pred delom z gubami. Izbira teh možnosti po odstranitvi ali risanju gub na oblačilih lahko močno vpliva na že obdelane dele slike in jih spremeni na nezaželeno stran. Na primer, povečanje kontrasta slike lahko povzroči, da je padec večjigloboko in ostro, zmanjšanje ostrine in osvetlitve celotne datoteke pa lahko skoraj nevidno naredijo težko ustvarjeno krilo. V tem primeru boste morali ponoviti vse korake ali pa boste morali drastično urejati sliko.


Glajenje pregibov z orodjem za kloniranje

Nepotreben, pokvarjen videz likov v fotografskih gubah na oblačilih v "Photoshopu" je mogoče odstraniti, predvsem s pomočjo orodja za kloniranje. Ta metoda je primerna v primeru, če so oblačila enobarvna ali če je risba zelo majhna in pestra. V orodni vrstici izberite orodje za kloniranje (žig). Nato izberite čopič, ki vam ustreza. Za to je najpogosteje primerna okrogla krtača z majhnim premerom srednje togosti. Visoka stopnja togosti bo verjetno povzročila netočnost vstavljanja, saj bodo njene meje dobro vidne. Postavite krtačo na kos oblačila, nimate gub in pritisnite tipko ALT. Sedaj bo vaš čopič, ko ga boja, nosil fragment želene slike. Gube na oblačilih, na katere boste vozili s čopičem, bodo zamenjani z "gladkim" fragmentom.
To je najpreprostejša tehnika. Če je rob za vstavljanje še vedno malo viden, uporabite orodje Blur, da jih skrijete.

Kopirajte in prilepite potrebne fragmente

Na podoben način je opisano, kako odstraniti gube na oblačilu "Photoshop". Sestavljen je tudi iz dejstva, da zapreti gladke kose oblačil metine, vendar se ne prenašajo s čopičem z žigom, temveč zkopirajte in prilepite. Ta metoda je primerna tudi za retuširanje, če so oblačila enobarvna ali napolnjena z majhnim in barvitim vzorcem.
Poiščite kos oblačila brez gub. Izberite orodje Lasso ali orodje Straight Line, če je to bolj primerno za delo. Uporabite ga za oris "gladkega" fragmenta, ga kopirajte in prilepite. Nato se premaknite v želeno smer, zapiranje nezaželenih gub na oblačilih. Če je potrebno, uporabite orodje Eraser, da bo rob tega fragmenta gladil in tako skrival vstavljanje. Za minimalno togost je treba izbrati parametre gumice za brisanje. Ko je mapa kopirana, vstavljena in obdelana, se lahko sloj s tem vstavkom združi z glavno plastjo slike.

Kako gladiti gube osvetlitve

Tretji način, kako odstraniti gube na oblačilih v Photoshopu, je, da jih osvetli. Ta tehnika je še posebej upravičena, ko gre za oblačila s kompleksnim vzorcem, za kopiranje ali kloniranje radovedno, in tudi, ko je na oblačilih veliko dodatnih okraskov ali dodatkov (kroglice, okraski, gumbi itd.). Na ta način je izredno enostavno odstraniti majhne gube na oblačilih ali jih dopolniti z načinom poudarjanja kopiranja ali kloniranja, izboljšati vaše delo. Na plošči Orodja izberite Lighter (Svetlejša), izberite ročno prijazno krtačo, prilagodite nastavitve in prilagodite svetlobno tipko "Push". Večinoma sto odstotni pritisk ni potreben, pustite začeti20 do 30 odstotkov. Upoštevajte, da delo s čopičem z majhnim premerom z virom svetlobe ni zelo priročno, saj lahko pusti nezaželene majhne trakove. Bolje je izbrati veliko krtačo z minimalno togostjo in delati z minimalnim pritiskom. Osvetli sence, ki jih je oblikovala guba. Če je potrebno, odstranite bleščanje, ki je nastalo za gube, z uporabo istega orodja "Eclipse".

Lomimo gube

Retoucher se pogosto sooča s problemom majhnih gub, čiščenje vsakega od njih - izjemno težko, ne opravičuje dela. V tem primeru uporabite orodje Blur, da odstranite gubice na oblačilu.
Izberite orodje Blur, nastavite premer krtače in ga držite nad oblačili, dokler gube niso več vidne. Ko gre za fine podrobnosti slike, je verjetno, da je treba pred odstranitvijo gub na oblačilu poudariti, kar pomeni, da omejijo območje slikovnih pik, na katerega bo vplivalo zamegljenost.

Zaprite gube z drugimi elementi

Pogosto se zgodi, da je vestno delo na gubah popolnoma neupravičeno in odveč. Morda je podrobnost oblačil veliko bolj razumna in racionalno zaprta z drugimi detajli (elementi notranjosti ali pokrajine). Lahko jih kopirate na isto sliko ali jih vzamete iz popolnoma drugačne datoteke. Na primer, fotografija ženske bo primerna za dopolnitev barv ali drugih elementov dekorja in fotografije otroka - igrač ali živali.

Risanje gub s krtačo

Atfoto kolaž, da bi podoba naravnosti zelo pogosto potrebujejo za prevleko tkanine, to je, da dodate gube na njej. Lahko je mehka in velika, včasih komaj opazna, majhna in ostra, padajo v oči gubic. Preden lahko naredite zlaganje oblačil v Photoshopu, se prepričajte, da naslednja slika ne prilagodi svetlosti, ostrine in nasičenosti barve, kot pri vsaki spremembi teh parametrov, se lahko ovinek tkanine samodejno spremeni in spremeni.
Metoda dodajanja gub, ki ponavlja najprej, jih vleče s čopičem. Vendar pa ta metoda zahteva jasnost gibov in skrbno izbiro tonov - kakršna koli netočnost barve bo pregibe spremenila v trakove na oblačilih. Če izberete čopič, ne pozabite, da je krat sestavljen iz dveh delov - v senci in razsvetljeni del, to je, morate pripraviti ne samo temno, ampak tudi svetlo trak, in če je svetleča tkanina, nato bleščanje. Za veliko globino je potreben tudi tretji ton, ki je temnejši od sence-strip, da se doda globina. Pri risanju čopiča je bolje uporabiti ne običajno miško, temveč grafično tableto.

Narišete gube s pomočjo zatemnitve

. Na ta način je dobro, ker vam ni treba pobirati niti barve niti tona čopiča, dovolj je le slediti določenemu zaporedju dejanj. Logika je ta: najprej morate narisati široko in bledo gubo, ki se praktično ne razlikuje od ozadjana njem je potrebno narisati ožji in temnejši, nato - na teh dveh - še bolj plitvo in še temnejše. Torej morate slikati, dokler ne dosežete zahtevane globine. Največji senčni del pregiba se lahko nahaja v njegovem središču in se premakne na eno stran - odvisno od vaše zasnove.
Izberite orodje Eclipse, nastavite nastavitve osvetlitve na minimum, nastavite krtačo tako, da bo široka in ne točna, ter narišite prvi sloj pokrova. Upoštevajte, da ima to orodje zelo priročno funkcijo: dokler ne držite tipke miške, bo mrk narisan brez prekrivanja, kar pomeni, da ne glede na to, koliko ste premaknili miško nad iste piksle, se bodo spremenili samo enkrat. Če jih želite znova zatemniti, morate spustiti tipko miške, ponovno klikniti in jo postaviti v sekundarno temo. Nato, "poglobiti" senco iz umetne gube ali orodje z enakimi parametri, ali postopoma zmanjšanje krtačo in povečanje odstotka izpostavljenosti "Eclipse". Naravnost kraka doda osvetlitev zunanjih "krivin" in - če je potrebno - bleščanje.

Dodajte gube s kopiranjem

Pogosto je lažje kopirati in prilepiti gube na oblačila. Fotografije in risbe pogosto vsebujejo potrebne elemente draperije tkanine za umetniško oblikovanje, vendar niso dovolj. V tem primeru je dovolj, da jih označite, greste na "Laso", kopirate in postavite na pravo mesto. Robove tega vložka lahko poravnate z brisanjem ali zameglitvijo.

Kloniranje fragmentov iznabori

Nadomestno kopiranje je lahko kloniranje gob z žigom. " Slaba stran te poti je, da se ne more vrteti ali odsevati navpično ali vodoravno. Vendar pa bo to mogoče, če uporabite novo plast za kloniranje, nato pa jo uredite in nato združite z glavnim.
Tako obstaja več medsebojno zamenljivih in dopolnilnih načinov odstranjevanja ali ustvarjanja gub na oblačilih v Photoshopu. Njihova izbira je odvisna od narave podobe in od ciljev, ki si jih sami postavljate.

Sorodne publikacije