Kako nastaviti grafično kartico Nvidia za največjo zmogljivost

V tem članku boste našli nasvete, kako konfigurirati grafično kartico NVidia za največjo zmogljivost igranja. Prav tako bomo upoštevali modelsko paleto grafičnih pospeševalnikov tega znanega proizvajalca. Poleg tega bodo v tem primeru podana priporočila za overclocking izdelkov te družbe in določene strojne zahteve.

Vrstica modela. Specializacija pospeševalnikov

Preden prilagodimo grafično kartico NVidia za igre, bomo obravnavali paleto modelov dejanskih grafičnih pospeševalnikov tega proizvajalca. Tudi to podjetje proizvaja samo video podsisteme v diskretni izvedbi. Trenutno je pomembna vrsta video adapterjev 10XX. Naprave v njenem okviru so razdeljene na naslednji način:
 • Proračunski segment zavzema odločitev modela GT 1030. V smislu učinkovitosti so takšni pospeševalniki združljivi z integriranimi pospeševalniki. Zato je možno kupiti takšno plačilo samo v primeru okvare vgrajenega video jedra.
 • V nišno vstopno grafično kartico so vključene naprave serije GTX 1050 in GTX 1050Ti. V tem primeru se tehnične specifikacije izboljšujejo in to povečuje hitrost. Toda stroški se znatno povečujejo. Večina sodobnih igrač na takšnih pospeševalnikih bo v formatu HD ali FullHD. Kakovost slike mora biti nastavljena na povprečni ravni.
 • Grafični pospeševalniki srednje ravni so trenutno GTX 1060 GTX 1070 in GTX 1070Ti. Te rešitve dopolnjujejo povečane količinevideobufera Tudi parametri v tej skupini pospeševalnikov so bistveno izboljšani. Kot rezultat, bo večina igrač na takšni strojni opremi šla v rešitev FullHD ali 2K.
 • Premium adapterji so 1080 in 1080 GTX. V tem primeru lahko predvajate v 4K ločljivosti. Toda cena takšnih rešitev je res zelo, zelo visoka. V nekaterih primerih lahko doseže 1.000 $.
 • Paket

  Poleg grafičnega pospeševalnika je na CD-ju tudi CD z gonilnikom in dokumentacijo, komplet dodatnih komunikacijskih žic in garancijska kartica. Na tem seznamu je tudi uporabniški priročnik, ki podrobno opisuje, kako konfigurirati grafično kartico NVidia za igre in druge aplikacije. V nekaterih primerih proizvajalci vključujejo brezplačne igre. Ampak praviloma so to vrhunske rešitve z veliko hitrostjo.

  Postopek splošne nastavitve

  Algoritem za nastavitev grafične kartice NVidia izgleda takole:
 • Namestitev adapterja.
 • Priključitev monitorja.
 • Namestitev programske opreme. Naloga parametrov programske opreme za najvišjo raven produktivnosti.
 • Povečate lahko tudi frekvenco grafičnega procesorja in video pomnilnika. Omogoča tudi povečanje splošne učinkovitosti računalnika. Vendar ne za vsak primer, ko se ta operacija uporabi.


  Montaža grafičnega adapterja

  Če je vprašanje: »Kako nastaviti grafično kartico NVidia na prenosnem računalniku?« Nato preskočite to stopnjo. Adapter v mobilnih računalnikih je zložen in nameščenni potrebe Enako lahko rečemo za integrirana video jedra. Vključeni so v CPU in, kot v primeru prenosnika, dodatna namestitev ni potrebna. Toda pri stacionarnih sistemskih enotah z diskretnimi pospeševalniki je ta točka zelo pomembna. Ko je računalnik izklopljen, odstranimo stranske plošče ohišja. Potem morate podrobno razmisliti o sistemski plošči in na njej poiščite reže, označene s PCI-E pri izvedbi 16X. V eni situaciji je lahko ena, toda na premijskih odločitvah je praviloma več. V slednjem primeru najdemo konektor z najnižjo serijsko številko: 0 ali 1. Po tem namestimo grafični adapter v to režo in zaščitimo vse ključavnice. Prav tako ne pozabite priviti kovinske plošče.

  Če je grafični model pospeševalnika GTX 1060 ali višji, je potrebno napajalnik priključiti na dodatno napajanje. Sedaj lahko znova sestavite sistemsko enoto.

  Povezava

  Naslednji korak je prilagoditev grafične kartice NVidia za priključitev monitorja. V ta namen je ta skupina naprav opremljena s tremi vrstami pristanišč. Ena DVI je zastarela in priporočljivo jo je uporabiti le kot zadnjo možnost. Toda DisplayPort in HDMI sta enakovredna. Zato je treba katerikoli izmed njih in žico voditi z monitorja. Nekateri zastareli modeli monitorjev nimajo takih priključkov in nameščena so samo vrata VGA. V tem primeru morate v priključke DVI namestiti poseben adapter in šele nato preklapljati med obema napravama.
  Prav tako ne pozabite na priključitev kabla monitorja.

  Vklopite računalnik. Namestitev gonilnikov

  Nato napajalnik napajate v računalniški sistem in pripravite pogon s strojno opremo grafične naprave. Ko je zagon računalnika končan, namestimo pogon v pogon in zaženemo postopek namestitve programske opreme. V oknu poizvedbe izberite element "Čarovnik" in po navodilih namestite vse komponente programske opreme, ki vključuje diagnostične pripomočke, gonilnike in NVidia ploščo. Na koncu zapustimo sistemske nastavitve in ponovno zaženemo sistemsko enoto. Pravzaprav je taka operacija, kot je nastavitev grafične kartice NVidia v operacijskem sistemu Windows 7 ali katerem koli drugem programskem okolju, dokončana. Da pa povečate zmogljivost, je priporočljivo, da nekatere nastavitve nadzorne plošče še vedno prilagodite.

  Prilagoditev parametrov

  Nadalje poglejmo, kako povečati grafično kartico NVidia za igre na srečo ali druge sodobne aplikacije, ki zahtevajo veliko virov. To storite tako, da ob vklopu računalnika pokličete kontekstni meni. To lahko storite z uporabo ustrezne tipke na tipkovnici ali z uporabo desnega gumba manipulatorja. Nato izberite element "NVidia Panel". To bo odprlo okno. V njej gremo do točke "3D - parametri", nato pa - "Upravljanje 3D". Nato nastavite naslednje parametre:
 • Po potrebi vključite vsa grafična jedra CUDA.
 • Izključite možnosti V-sinhronizacije in anizotropnih filtrov.
 • Navpična ura nastavi uporabljeno aplikacijo.
 • OdklopiteOsvetlitev ozadja Eclipse.
 • Na priporočilo NVidia izberemo največje število predhodno usposobljenega osebja. To storite tako, da izberete element, v katerem je logotip proizvajalca.
 • Optimizacija pretoka je nastavljena samodejno.
 • Napajanje se pretvori v prilagodljiv način.
 • Vse možnosti glajenja, kot je trojno pufranje, so prekinjene.
 • Nato smo silovito nastavili način delovanja več zaslonov.
 • Anizotropna optimizacija, povezana s filtriranjem teksture, jo onemogočimo.
 • Kakovost teksture je nastavljena na maksimalno.
 • Nato morate vključiti negativno odstopanje in trilinearno optimizacijo.
 • Zadnje tri postavke so deaktivirane, kar vključuje anizotropno filtriranje, prilagodljive teksture in omejitve razširitve.
 • V zadnji fazi morate klikniti gumb "Uporabi". S tem boste shranili predhodno vnesene parametre.
 • Pospešek. Zahteve strojne opreme

  V nekaterih primerih vam grafična kartica NVidia, ki je bila nastavljena v prejšnjem razdelku, omogoča povečanje hitrosti računalnika za 30%. Ampak tudi povečanje produktivnosti za dodatnih 10-15% lahko zaradi overclocking. Če želite to narediti, pojdite na diagnostični pripomoček vmesnika in povečajte urno frekvenco GPU in video pomnilnika. Tudi to je potrebno narediti korak za korakom. Povečala najmanjšo možno vrednost in preverila delovanje pospeševalnika. Takoj, ko je meja dosežena in sistem preneha delovati stabilno, se vrnemo nazajin jih shranite.
  Zato ne samo tak postopek kot nastavitev grafične kartice NVidia omogoča izboljšanje zmogljivosti video podsistema, ampak tudi overclocking. V slednjem primeru bi morala biti moč napajanja previsoka in primer mora nujno zagotavljati dober pretok zraka.

  Pregledi. Stroški naprav. Sklep

  Stroški adapterjev serije 10XX družbe NVidia so trenutno razdeljeni na naslednji način:
 • Naprave serije GT1030 - 2000-4000 rubljev.
 • Pospeševalniki GTX 1050 - 10.000-13.000 rubljev.
 • Adapterji GTX 1050Ti - 15000-20000 rubljev.
 • Model pospeševalnikov GTX1060 bo stal 22000-28000 rubljev.
 • Odločitev serije GTX1070 pa je že stala 44000-50000 rubljev.
 • Modelski adapter GTX1070Ti bo stalo še dražje. Njegova cena se giblje od 52 do 64 tisoč rubljev.
 • Grafična kartica GTX 1080 s premijami zdaj stane 56000-72000 rubljev.
 • V zameno se lahko vodilni v obraz GTX1080Ti kupi za 70000-100000 rubljev.
 • Koristi za lastnike blagovnih znamk vključujejo kakovost izdelkov, njihovo zanesljivost, energetsko učinkovitost in produktivnost. V tem primeru je manj odkrito precenjena vrednost. Ta material je bil namenjen ne le temu, kako konfigurirati grafično kartico NVidia, temveč tudi pregled modelne palete tega proizvajalca. Zagotovljena so tudi priporočila za pospeševanje grafičnih pospeševalnikov.

  Sorodne publikacije