Procesor AMD A8 - 5500. Idealna rešitev za proračunske računalnike

Dolgo časa je AMD A8-5500 CPU v skladu s standardi računalniške industrije debitiral leta 2012. Ta čip združuje dostopne tehnične parametre in cenovno ugodne cene. Gre za ta izdelek in bo šel še dlje na jezik.

Pozicioniranje
Glavno področje uporabe AMD A8 - 5500 je najbolj proračunski računalniški sistem, med katerim je mogoče varno pripisati multimedijske postaje, računske računalnike in pisarniške računalnike. Pri sestavljanju takih računalnikov je v ospredju strošek, ki mora biti čim manjši. Ampak predstava ne igra tako izjemno pomembne vloge. Prav ta kombinacija ključnih funkcij se lahko pohvali s CPU.


Osnovni parametri

Ta čip pripada generaciji procesorjev Triniti in je bil izdelan s tehnološkimi tolerancami 32 nm. AMD A8-5500 procesor je opremljen s štirimi računalniškimi grozdi. Toda tukaj je postavitev v njih precej nenavadna. Število celoštevilskih blokov v tem primeru je dejansko 4, vendar so enote za obdelavo s plavajočo vejico 2. Referenčna ura te rešitve mikroprocesorja je 32 GHz. Toda tudi v parametrih te CPU je navedena podpora za tehnologijo TurboCore. Posledično je mikroprocesor v načinu delovanja sposoben samodejno povečati frekvenco glede na stopnjo kompleksnosti izvršljive kode. Hkrati lahko njegova največja vrednost doseže 37 GHz. Na polprevodnikuPodlaga te CPU je povzročila 1303 milijone tranzistorjev, osnovna površina pa 246 mm 2. Njegov toplotni paket določajo razvijalci pri 65 W, maksimalna temperatura pa je 71 0 C. Posebej je treba opozoriti, da je to CPU mogoče namestiti tako v vtičnico FM2 kot v procesorsko vtičnico FM2 +.


Predpomnilnik. OCP sistem

Na silicijevem kristalu AMD A8 - 5500 je mogoče najti samo 2 ravni hitrega pomnilnika. Hkrati za shranjevanje navodila so na voljo le 64 kb, in za podatke - 128 kb. Druga raven predpomnilnika je bila povečana na 4 MB. Toda tretji, kot smo že omenili, ni. Mikrokontroler OCP je del čipov. Deluje lahko v dvokanalnem načinu in lahko obravnava do 32 GB pomnilnika (4 moduli po 8 GB). Specifikacije vključujejo podporo za DDR3 s frekvencami do 1866 MHz.

Video jedro

AMD A8 - 5500 vsebuje integriran grafični pospeševalnik. Njegov model je AMD Radeon HD 7560D. Lahko se nanaša na glasnost videa do 2 GB. Poleg tega se za te namene uporablja del RAM-a. Grafični pospeševalnik je opremljen s 256 procesorji, ki delujejo na frekvenci 760 MHz. Doseči večino nalog takšnih značilnosti je dovolj.

Zaključek. Stroški CPU. Mnenje lastnikov


AMD A8 - 5500 se trenutno lahko kupi po ceni 4.000 rubljev iz zalog. Enako CPU je že dolgo vzletel iz proizvodnje. Idealno razmerje med ceno in zmogljivostjo te naprave se lahko pohvali. Tak čipJe res odlična za ustvarjanje osebnega računalnika. Seveda, v ozadju sodobnih analogov, ta rešitev izgleda precej skromno, vendar so vsi njeni morebitni minusi izravnani z minimalnimi stroški.

Sorodne publikacije