Kako povezati prenosni računalnik z internetom prek pametnega telefona: možnosti povezave

Veliko ljudi preživi večino časa na cesti z mobilnimi napravami, kot so prenosni računalniki in pametni telefoni. V tem članku je podrobno opisano, kako povezati prenosni računalnik z internetom prek pametnega telefona.

Povezovanje z internetom s kablom USB

Prenosni računalnik lahko povežete z internetom prek pametnega telefona, eden od njih pa je uporaba kabla USB. Če želite začeti, morate kupiti ustrezen kabel, ki temelji na različici vrat, ki se nahajajo na prenosnem računalniku. Dejstvo je, da če ima laptop priključek USB 3.0 in kabel drugega priključka, potem v večini primerov prenosni računalnik preprosto ne bo mogel namestiti programske opreme za uporabo funkcije povezovanja prenosnega računalnika z internetom prek pametnega telefona Android z USB.


Nato morate odpreti nastavitve pametnega telefona in izbrati možnost "Modem in dostopna točka", nato pa morate le označiti pred napisom "USB-modem". Prednost uporabe interneta prek pametnega telefona je ta, da prenosnik dobi dostop do omrežja, pametni telefon pa je napolnjen s kablom. V tem primeru lahko razumete, kako povezati prenosni računalnik z internetom prek pametnega telefona prek USB-ja.

Dostopna točka

Drugi način prikazuje, kako povezati prenosni računalnik z internetom prek pametnega telefona WiFi. To bo zahtevalo sam telefon, ki podpira to funkcijo (v najboljšem primeru, če ima pametni telefon podporo za 4G povezavo, ki bo omogočal hiter prenos podatkov na internetu) in prenosni računalnik,kjer je nameščen adapter za brezžično internetno povezavo. Naslednji korak pri povezovanju prenosnega računalnika z internetom prek pametnega telefona je vklop mobilnih podatkov v napravi. Po tem morate iti do nastavitev pametnega telefona in izbrati funkcijo "Modem in dostopna točka". Nato boste potrebovali "mobilno dostopno točko", kjer lahko po lastni presoji konfigurirate možnosti modema. Glavna stvar je, da aktivirate dostopno točko.


Nato je treba poudariti ikono, ki kaže, da je mobilna dostopna točka aktivna v spustnem meniju. Naslednji koraki, kako povezati prenosni računalnik z internetom prek pametnega telefona prek brezžične povezave, so manipulacije na samem prenosniku. Na plošči naprave na namizju je ikona, ki prikazuje internetno povezavo v spodnjem desnem kotu desne strani. Z levo miškino tipko kliknite nanj in izberite ime vašega pametnega telefona. Nato se vnese geslo - dostop do interneta je odprt. Pomembna točka! Če poskusite povezati prenosni računalnik z mobilnim omrežjem pametnega telefona, se lahko prikaže napaka, ki označuje nezmožnost povezovanja. To se lahko zgodi samo iz enega razloga: v nastavitvah mobilne dostopne točke je dovoljen aktivirani protokol, ki omogoča povezave samo z pooblaščenimi napravami. Samo spremenite možnost "Dovoli vse naprave", potem bo problem rešen.

Bluetooth povezava

Drug način za brezžično povezavo prenosnega računalnika z internetom je uporaba omrežja Bluetooth. Vendar pa niso vsi prenosni računalniki na voljo. Za topopraviti, dovolj je kupiti prenosni adapter Bluetooth z gonilniki in ga namestiti na prenosni računalnik.
Nato je treba na pametni telefon vključiti želeno funkcijo in odpreti vidnost za vse naprave v polmeru povezave. Nato na prenosnem računalniku aktivirajte iskanje in prepoznavanje pametnega telefona. Nato morate, tako kot v prejšnjih dveh moľnostih, ąe naprej nastaviti na nastavitve pametnega telefona na modem in dostopno točko, kjer bo na voljo možnost povezave Bluetooth.

Možne nianse in priporočila

Za izvedbo takšnih manipulacij z internetno povezavo prek pametnega telefona je treba upoštevati značilnosti komunikacijskih sredstev, saj za internetni dostop potrebujejo podporo za 3G ali 4G povezavo. S strani prenosnega računalnika je potrebno preveriti njegovo zmožnost dostopa do interneta z brezžično povezavo. To storite tako, da pri proizvajalcu preverite, ali je na svojem računalniku na voljo prilagodilnik Wi-Fi. Prav tako je vredno preveriti različico gonilnikov za omrežno kartico, ki je potrebna tudi za povezavo z internetom. Nekateri prenosniki imajo vgrajen vmesnik za komunikacijo s telefoni preko Bluetootha, zato ga morate pred nakupom prenosne različice preveriti. Pametni telefon bi moral imeti operacijski sistem Android, IOS, WM ali Symbian, saj je le na teh operacijskih sistemih mogoče vse razpoložljive načine za povezavo z internetom.

Sorodne publikacije