Kako vklopiti kalkulator na tipkovnici v operacijskem sistemu Windows OC

Kalkulator je bil ves čas zelo zahtevna naprava. S prihodom računalnikov in operacijskih sistemov je ta elektronski računalnik takoj postal veliko bližje in enostavnejši za uporabo, medtem ko je prejel veliko dodatnih funkcij. V operacijskem sistemu Windows ima program preprost, inženirski in programski kalkulator, kot tudi funkcijo izračuna datuma. Za uporabnike osebnih računalnikov, ki pogosto uporabljajo kalkulator, ima tipkovnica vroče tipke, ki se uporabljajo za izvajanje operativnega programa za klic. To poenostavi pot do naprave za zaračunavanje in shrani čas uporabnika. Ta članek bo razpravljal o tem, kako vklopiti kalkulator na tipkovnici, kakšne funkcije ima in kako delati s tem sistemskim programom v operacijskem sistemu Windows.

Katere funkcije kalkulator zagotavlja v operacijskem sistemu Windows?

Kot je bilo že omenjeno, je sodoben operacijski sistem Windows 7 kalkulatorju dal veliko uporabniku prijaznih funkcij. Poglejmo, na kaj lahko računate s standardnim programom "Vetrovi".


Prvič, ta aplikacija ima preprost kalkulator. Je osnovni, ki pa gradi celoten algoritem izračuna. Mimogrede, za povprečnega uporabnika je povsem dovolj. Toda ta funkcija kalkulatorja v okolju "Windsor" se ne konča.
Namesto nakupa precej okornega kalkulatorja za kompleksne izračune, MicrosoftV računalniku je v vašem operacijskem sistemu na voljo inženirski kalkulator. Omogočil bo izračune, ki temeljijo na kosinusih, sinusih, koreninah in drugih matematičnih elementih, pri čemer uporablja samo svoj računalnik. Mnogi uporabniki se niti ne zavedajo raznolikosti funkcij, ki jih ponuja kalkulator na podlagi operacijskega sistema Windsor. «


Kako omogočiti kalkulator na standardni način

Kalkulator je mogoče vklopiti na tipkovnici z uporabo določene kombinacije tipk. Če želite to narediti, morate sami določiti zagonske parametre, o katerih bomo razpravljali v nadaljevanju. Za začetek si poglejmo, kje na vašem računalniku je kalkulator za Windows 7, kako ga standardno vključiti. Prosimo, upoštevajte spodnja navodila:
 • Kliknite gumb "Start".
 • Nato kliknite na dno menija Start na gumbu "Vsi programi".
 • Na seznamu poiščite mapo »Privzeto« in jo odprite.
 • Na seznamu poiščite "Kalkulator" in ga zaženite.
 • Uporabite lahko tudi preprostejšo metodo tako, da v iskalni niz "Windsor" vnesete besedo "kalkulator" in nato začnete program iz iskalnika. Če želite to narediti, kliknite gumb "Start", na dnu glavnega menija OS, vnesite poizvedbo v iskalno polje, čez nekaj časa pa se bo pojavil v sistemskem vmesniku.

  Kako zagnati kalkulator strojne programske opreme v operacijskem sistemu Windows

  Za zagon želenega načina delovanjakalkulator, vam ni treba zateči k nepredstavljivim stvarem. Uporabite spodnja navodila za zagon:
 • Zaženite kalkulator.
 • V oknu pojdite na zavihek "Pogled".
 • Iz odprtega seznama poiščite želeni programski način.
 • Nastavite kljukico pred izbranim načinom.
 • Po izvedbi teh operacij boste lahko kalkulator in njegove funkcije uporabljali v največji možni meri.

  Kako vklopiti kalkulator na tipkovnici

  Za zagon aplikacije z bližnjicami, kot je bilo že omenjeno, jih je treba določiti. Za hiter zagon programa so na voljo hitre tipke kalkulatorja. Žal privzeto ni nobenega ukaza za klic tega programa, ker v nastavitvah zagona ni dovoljen. Sledite navodilom, ki se nanašajo na sliko, da zaženete kalkulator na tipkovnici:
 • Kliknite gumb "Start".
 • Nato pojdite na zavihek "Vsi programi".
 • Pojdite v mapo »Privzeto«.
 • Poiščite seznam "Kalkulator" in ga kliknite z desnim klikom miške.
 • Pojavi se kontekstni meni, kliknite gumb "Lastnosti".
 • Na vrhu odprtega okna pojdite na zavihek "Tab".
 • Pod "Hitro klicanje", ki je "Ne", vnesite ključ za takojšnje klicanje, kot sta F10 ali Ctrl + Alt + NumLock.
 • Kliknite gumb "Uporabi" in nato "OK".
 • Če ste storili, kot je opisano zgoraj, lahko preskočite na naslednji razdelek in poskusite izvesti računalniktipkovnico, govorimo o tem kasneje.

  Z ukazom na tipkovnici vklopite kalkulator.

  Torej smo ugotovili, kako kalkulator obrniti na tipkovnico, zdaj pa gremo naravnost na začetek. Recimo, da ste dali to kombinacijo gumbov: Ctrl + Alt + Num Lock. Zdaj morate stisniti vsakega od tipk, nato pa naj se začne kalkulator.
  Vse je precej preprosto, zdaj pa vam bo veliko lažje zagnati aplikacijo. Če pa se program ne zažene s pritiskom na tipke, morate zgornji vodnik ponovno izvesti. Vašo pozornost lahko kadarkoli spremenite.

  Zaključek

  Iz tega gradiva lahko ugotovite, kako omogočiti kalkulator na tipkovnici, to je, kako nastaviti ukaz za priklic programa z bližnjicami. Naučili ste se tudi, katere funkcije imajo kalkulator, ki poganja operacijski sistem Windsor. "In kako ga vključiti v programiranje, izračun datuma in izvajanje inženirskih izračunov.

  Sorodne publikacije