Kako ustvariti podobo sistema Windows 7 z različnimi programi

ISO-standard, zasnovan tako, da sestavi enotno strukturo CD-ROM-ov. ISO slika v splošnem smislu je postala virtualna različica dejanskega prevoznika z operacijskim sistemom. OS na njem je lahko v stanju, pripravljenem za namestitev, ali pa deluje neposredno iz njega - tako imenovana Live-verzija. Eden najbolj priljubljenih operacijskih sistemov je Windows 7. Zato se postopek namestitve pogosto uporablja za ustvarjanje njegove slike za nadaljnjo namestitev. Nato ga lahko zapišete na CD ali pogon USB. O tem, kako ustvariti ISO-sliko sistema Windows 7 in bo obravnavana v tem članku.


Zakaj potrebujem ISO-podobo operacijskega sistema

Prve slike so se pojavile v obdobju globalnega razvoja CD-jev. In mnogi bi želeli imeti kopijo katere koli igre ali operacijskega sistema, tako da bi jo bilo mogoče uporabiti v prihodnosti. V ta namen so bili uporabljeni posebni graberji in programi, ki so v celoti kopirali strukturo in podatke CD-ja. Ti podatki se lahko zapišejo na drug CD-ROM ali razširijo na bliskovni pogon, tako da ga je mogoče zagnati.
Metodo lahko uporabite tudi kot namestitveno disketo za navidezni stroj, v katerem bo potekalo testiranje operacijskega sistema.

Kako ustvariti ISO-sliko iz samega sistema Windows 7

Da bi ustvarili sliko, boste potrebovali vir, kot je mapa Windows ali pravi CD. Originalno podobo sistema Windows 7 lahko prenesete iz uradne straniMicrosoft. Res je, da boste potrebovali ključ za aktiviranje, ki vam bo pomagal, da ga uporabite na zakonit način. Toda na internetu lahko najdete veliko različnih zbirk, ki so popolnoma brezplačne.


Torej obstajata dve vrsti izhoda - pravi CD in mapa z datotekami na trdem disku vašega računalnika. Vredno je našteti nekaj možnosti, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje slike.

UltraISO - najbolj priljubljen program za delo s slikami

Program je shareware, torej pod Free-verzijo, bo celotna funkcionalnost nedostopna. Glavno okno programa UltraISO je razdeljeno na več manjših con. Zgornje levo okno prikazuje strukturo trenutne slike. V desnem oknu - njegova vsebina. Spodaj levo predstavlja strukturo vsebine računalnika, na katerem se izvaja program. In stvar je, da je znotraj okvirov na levi strani leve.
Slika je privzeto ustvarjena z datumom v imenu. Potrebno ga je popraviti in preimenovati, saj bo bolj priročno, ker bo ta vnos prikazan, ko bo naložen. Če želite dodati datoteke v projekt, morate v spodnjem levem oknu izbrati mapo ali medij, v desni pa, katere datoteke so zanimive. Lahko jih preprosto povlečete na vrh zaslona. Ko vnesete zahtevani niz datotek, morate iti v datoteko in izbrati »Shrani kot«. Odpre se pogovorno okno, ki vas pozove, da določite ime datoteke, njeno prihodnjo lokacijo in obliko. "ISO datoteka" je izbrana na seznamu razpoložljivih vrst datotek. Ko kliknete gumb "Shrani", boste videli okno napredka, po katerem bo datoteka ISO podobe Windows 7pripravljen.
Obrnimo se k drugim možnostim.

Kako ustvariti ISO sliko za Windows 7 Linux

Ta operacija v družini OS OS Linuxa se nekoliko razlikuje od tega postopka v sistemu Windows. V sistemu Windows ste morali namestiti program in ustvariti ISO sliko, v Linuxu je vse pripravljeno iz škatle. Vstaviti morate le medij v CD pogon in v terminal vnesti nekaj vrstic: dd if = /dev /cdrom = ~ /image_name Ta ukaz bo prebral podatke iz diska, vstavljenega v bralnik, in ustvaril popolno kopijo. na trdem disku z navedenim imenom.

Seznam programov s funkcijo ustvarjanja slik

Tu je seznam običajnih programskih orodij, ki lahko ustvarjajo in upravljajo slike:
  • Ashampoo Burning Studio Free. Prosti program z dobrim naborom nastavitev in funkcij. Lep in enostaven vmesnik. Lahko ustvarite slike in jih zapišete na disk
  • CDBurnerXP - kompaktna aplikacija, prihaja z vgrajenim oglaševanjem. Ampak, če iščete malo na strani razvijalca, potem lahko najdete prenosno različico. Sposobnost snemanja, brisanja in ustvarjanja kopij diskov.
  • ImgBurn se brezplačno distribuira in ima precej zmogljivo funkcionalnost. Piše, briše in ustvarja žalitve.
  • PowerISO je zmogljiva naprava, ki lahko obravnava skoraj vsako nalogo, povezano s slikami in diski. Edina pomanjkljivost - polno različico bo treba plačati, in freeware ima omejene zmogljivosti.
  • IsoDisk je majhen pripomoček, ki lahko hitro ustvari sliko diska iz nosilca v CD pogonu. Tehta malo, kar prihajabrezplačno in izvaja samo svojo nalogo, ne da bi uporabnika preobremenil z različnimi nastavitvami in nastavitvami.
  • Zaključek

    V tem članku smo na kratko pregledali več načinov za ustvarjanje ISO podobe za Windows 7. To je lahko koristno za tiste, ki to počnejo prvič ali so pozabili na nekaj preprostih korakov. Operacije so težje, kot je izdelava zagonskega bliskovnega pogona, opisanega v veliko obsežnejšem in izven obsega tega članka. Poleg tega morate imeti vsaj osnovno računalniško znanje. Treba je omeniti, da ročno ustvarjanje zagonske slike omogoča zagon več sistemov za namestitev ali celo iz diska v Live-verziji.

    Sorodne publikacije