Huawei MediaPad 7 tablični računalnik: funkcije, pregled, pregledi

Huawei Mediapad 7 je ena izmed najbolj presenetljivih različic nedavnih modelov tablet, ki so se zaletavali, ta naprava ne bi smela ustvariti splošnega razcveta v javnosti, temveč hitro najti lastnike. Strog videz in notranja vsebina sta povzročila svetlo čustvo, pripomočki pa so se hitro sprostili. Kaj je ta tableta? Kaj je v njem dobro in kaj povzroča motnjo uporabnikov?

Tableta Huawei Mediapad 7 se je pojavila na prodajnih policah leta 2012. Kupoval sem ga redno in aktivno. Pogosto so se nakupi izvajali neposredno iz trgovin, kjer je bila naprava v rokah. Res je, da je prišlo do problema - če bi mu gadget v rokah, ni hotel več pustiti. In vse zaradi svoje zasnove. Čeprav je bilo v istem obdobju za isti denar mogoče kupiti opremo in močnejši.

Na splošno, če ste govorili o nakupu tablice po pošti, je pripomoček prišel v škatlo njihovega gostega kartona. To je preprosta bela škatla, ki je služila kot zanesljiva zaščita za napravo. V notranjosti so bile tri škatle. Prvi je skril polnilnik. Ker to ni običajno za vse mikro USB enote, ni priporočljivo, da bi ga izgubili ali uporabili nepravilno, saj je zelo težko najti podobno zamenjavo. Tudi z enakim videzom in indikatorji naprava morda ne bo vedno polnila baterije. V drugi škatli je bil nameščen mikro USB-kabel za povezavo naprave z računalnikom. In tu je glavno vprašanje: "Za."kaj ustvariti ločeno vtičnico za polnjenje in samo enoto, če lahko vse združite v enem majhnem priključku pod mikro USB, kot je to v sodobnih napravah? Tretja škatla je bila napolnjena s papirjem na napravi - različna navodila v kitajščini, garancijski kuponi itd. Obstaja tudi majhna krpa za čiščenje zaslona, ​​ki je majhen in ne zelo zanimiv bonus, čeprav je koristen in seveda tudi sama tableta treba je posvetiti posebno pozornost.

Oblikovanje

Elegantna pravokotna tableta, katere telo je narejeno iz kovine in ima dva plastična vložka, je bila standard sodobnega oblikovanja. To je poceni sedem-palčni pripomoček, ki zelo spominja na eno od jabolčnih naprav teh let. Njena zanesljivost in trajnost, nihče ni dvomil, čeprav je bila naprava na Kitajskem. Vendar pa se je sčasoma izkazalo, da se bistveno razlikuje od vseh pripomočkov, ki so videti in ne najboljši. Ampak potem gre.

Na bočni plošči Huawei Mediapad 7 sta udobno nameščena dva ključa - tipka za glasnost in gumb za vklop. Z vrha so našli svojo lokacijo dva stereo zvočnika in konektor za klasično slušalko. Pod istimi tremi priključki so jasno vidni:
 • pod polnilnikom;
 • mikro USB;
 • OTG.
 • Obstaja tudi mikrofon. Zadnja plošča, poleg zanimivega dizajna, je na sebi postavila dva logotipa - "Gugla" in "Huawei", pa tudi kamero. Tam lahko najdete različne majhne napise in oznake.

  Ergonomija

  Tabletaizgleda precej prepričljivo in trdno. Pri medsebojnem delovanju se ne premika niti na odstranljivem pokrovu. O Huawei Mediapad 7 mnenji pravijo, da kapljica z majhne višine ne bo pokvarila zunanjega stanja naprave. Net ima celo posnetke, kjer je pripomoček padel in vse je v redu.
  Še posebej prijetno je, da je kljub temu, da je ohišje izdelano iz kovine, precej odporno na mehanske poškodbe. Tako za Huawei Mediapad 7 pokrov morda ni potreben. Čeprav, seveda, ga hranite v smeti in prah je močno ne priporoča. Kar se tiče fizičnih tipk, se nahajajo na najbolj priročnem mestu, čeprav je roka prijetno počutena in gladka. Kaj je potem narobe? Primer je še vedno kupljen, in če je vsestranski na radirkah, bodo gumbi sami pritisnjeni.
  Zaslon
  Spregovorimo o tem, kaj je najbolj pomembno v tabličnem računalniku. To je zaslon. Iskanje informacij o Huawei Mediapad 7 lite je lažje, saj so ga večinoma prodajali v Rusiji, Ukrajini in tako naprej. Toda značilnosti zaslona v posebni razpravi ne potrebujejo. To je sedem-palčni IPS zaslon z ločljivostjo 1280 x 800 slikovnih pik z možnostjo povečanja kontrasta in svetlosti. Kaj to daje? Lastnik tablice lahko samostojno prejme kakovostno sliko v zaprtih prostorih in na prostem. Za proračunski sistem je to čudovit kazalnik. Zaslon je narejen iz stekla in zelo zbira prste. Zato je načeloma prisotnost prtiča v osnovnem kompletu povsem upravičena.

  Baterija

  Prednost je, da je Huawei Mediapad 7 lepaVisoko zmogljiva baterija. Teoretično, pri največjih obremenitvah teh 4100 čarovnikov je dovolj za več kot štiri ure. Z gospodarno uporabo se pogoji povečajo na 13 ur. Vendar pa takšni kazalniki v letu 2017 ne bodo presenetljivi. Tako bodo lastniki Mediapada 7 morali kupiti dodatno zunanjo baterijo za gledanje filmov in uporabo drugih funkcij tablice zunaj doma.

  Kamere

  V napravi sta dve kameri. Zadnji del - 5 milijonov slikovnih pik s samodejnim ostrenjem, ki ni v izvirni aplikaciji. Tudi bliskavice niso opazili. Proizvajalec trdi, da kamera posname fotografije z ločljivostjo 2592 s točkami 1944 in video v HD z indeksom 1080 z 720. Kljub temu, glede na ocene, v sončnem vremenu, fotografije dobijo zelo visoko kakovost. Huawei Mediapad 7 ni primeren kraj za fotografiranje v sobi, kot pri fotografiranju. Kot je za prednjo kamero, proizvajalci ne bedak, trdijo, da je 1,3 milijona slikovnih pik. Za priljubljene sefije-posnetke to ni dovolj, vendar je za komunikacijo na "Skype" ali "Weber" dovolj. To še posebej velja v povezavi z napravo 3G. Toda kje dati sedem kartic?

  3G modul in spomin

  Zadnji pokrovček izgleda zelo impresivno, osredotoča se na dva trikotnika iz temnega, prijetnega na dotik plastike. Če je zgornja vgrajena kamera, se lahko dno odstrani in tam najdejo dve reži. Ena je za sim kartico, druga pa za pomnilniško kartico. Vse je zelo jedrnato in zadržano. V zvezi s povečanjem pomnilnika je to res potrebno. Dva gigabajta od osmih sta zasedenasistemske datoteke. Pravzaprav Huawei MediaPad 7 prejme samo 6 gigabajtov pomnilnika za osebne podatke. V realnosti sodobnega sveta je to zelo majhno. Ko že govorimo o RAM-u, je proizvajalec v ta model dal 1 gigabajt. To je dovolj za delo z več zavihki in nekaj aplikacij hkrati. Načeloma je dober kazalnik.

  Železo

  Huawei MediaPad 7 je od samega začetka govoril o napravi za navdušence, saj je bilo treba podrobnosti izboljšati. Ko uporabljate te podrobnosti, postanejo očitne. Toda na splošno je tableta vredna svojega denarja. Procesor v enoti je dvojedrni Cortex-A8, ki deluje na 12 GHz. To je precej nenavadna izbira za proizvajalca, saj je že dolgo znano, kako se agresivno A8 včasih manifestira. Tako zmogljivost klasičnega Huawei Mediapad 7 ni tako visoka, kot bi bilo zaželeno. Ampak vse pokriva sorazmerno nizko ceno.
  Nekateri viri so pokazali, da je tablični računalnik deloval na napravi Qualcomm Snapdragon MSM8260. Morda zelo različni procesorji na istem modelu pomagajo ustvariti o tabličnem računalniku tako dramatično različne preglede. Operacijski sistem je enak kot pri Huawei Mediapad 7 lite - Android 403. In to je po posodobitvah - v delniški opciji je trojna. Večina sodobnih programov ne bo delovala normalno - to je dejstvo.

  Vgrajene aplikacije

  Iz programske opreme ni mogoče poudariti nekaj pomembnega, saj lahko ta del "celotnega sklopa" velja za standard. Od skupne mase so:
 • priročen upravitelj datotek.
 • Bralnik, ki napravo pretvori v knjižno omarico.
 • Program za delo z dokumenti.
 • Multiplayer s precej prijetnim dizajnom. Funkcije Huawei MediaPad 7 vam omogočajo, da imate pet namizij in jih v celoti izkoristite. Za vsakega lahko namestite več pripomočkov in bližnjic. Tableta deluje relativno stabilno in pametno. Zamude, seveda, so, vendar se ne obremenjujejo. Zaradi kompetentnega delovanja zaslona in precej velikih kotov gledanja, video ni nadležno.

  Senzorji

  Kaj še lahko rečete o Huawei Mediapad 7? Pregled ne bi bil popoln brez navedbe senzorjev, ki jih proizvajalec ponuja kupcem. Načeloma je vse precej standardno, vendar z nekaterimi izboljšavami. Kaj? Naprava ima funkcijo telefona. Da bi lahko deloval normalno, je Huawei MediaPad 7, katerega cena v letih prodaje je bila približno 14.000 ruskih rubljev, vgrajeni senzorji za bližino in osvetlitev. So, vendar delajo skozi čas. Da bi pripomoček lahko uporabljali kot telefon, je bolje, če kupite slušalke in vključite zaklepanje zaslona, ​​ko govorite ročno. V nasprotnem primeru obstaja velika verjetnost, da bo zaslon zaslepljen. Čeprav, tudi če ne govorite o senzorjih, sedem-palčni zaslon ni najbolj priročen pripomoček za pogovor. Kompas in merilnik pospeška poskušata delovati stabilno in kakovostno. Žal to ni vedno tako.

  Vdelana programska oprema

  Kot kaže praksa, strojna programska oprema v Huawei Mediapad 7 sčasoma ne deluje. Naprava shranjuje vse v predpomnilniku. Torej po nakupu se pripravite na dejstvo, da boste morali občasno prilagoditi vse nastavitve v tovarni, morda celov celoti utripajoč pripomoček. Kot je za firmware, je treba izvajati izključno v skladu s pravili, ki jih je tisti, ki je zbral to isto firmware. Zakaj? Dejstvo je, da je izdelava tablete precej dolgočasno. Inženirji, ki se razvijajo, razmislijo o vseh malenkostih in na koncu dela, kot da bi "zapečatili" napravo. Zakaj? Tableta ni pregrada za poskuse. Ima jasno funkcijo in namen. Takoj, ko nekdo vstopi v sistem za odpravljanje napak, obstaja velika verjetnost, da naprava ne bo uspela in se ne bo nikoli več vklopila. Proizvajalci v vseh pogledih ščitijo svoje stranke pred takšnimi težavami. Mimogrede, uporabniki ugotavljajo, da je večina napak naprave posledica vgrajenega zaganjalnika. Zato lahko nekatere kamnine rešimo s spremembo lupine. Enaka situacija s fotoaparatom - avtofrekvenca se ne prilagodi, toda tisti, ki so nameščeni iz »trga«, se včasih sprožijo. Na srečo je mesto v pripomočku za poskuse takšnega načrta dovolj.

  Zvok

  Kljub temu, da zvočniki Huawei Mediapad 7 classic, dva, visokokakovosten in globok zvok od njih ne dosežeta. In lokacija na vrhu je že dolgo priznana ni najbolj donosna. Nekateri trdijo, da je vse mogoče rešiti z uporabo inženirskega menija, toda mojstri tega ne priporočajo. Zvok v tabličnem računalniku nima globine. Zato je bolje poslušati glasbo prek slušalk.

  Komunikacije

  Kot je navedeno zgoraj, je tableta prejela 3G modul. Toda poleg tega vmesnik gadget vključuje:
 • Bluetooth.
 • GPS.
 • Wi-Fi.
 • Nič novega ali izvirnega. V načrtukomunikacije - vse deluje gladko in stabilno. Ni bilo nesreč ali lagun.

  Sklepi

  Kaj imamo na koncu? Huawei Mediapad 7 je pripomoček, ki tehta skoraj 400 gramov in je lahko blagoslov in prekletstvo. Od svojih prednosti je treba omeniti:
 • Dvojedrni procesor.
 • ​​
 • Precej dober aluminijasti kovček.
 • Matrica z dokaj visoko ločljivostjo.
 • V napravi je veliko slabosti, vendar večina ni posledica najboljše programske opreme na svetu. Torej nekatere težave je mogoče rešiti, vendar pa se baterija v tabličnem računalniku ne bo spremenila, njen obseg pa v sodobni realnosti ni dovolj. Očitno je, da če začnete uporabljati tablični računalnik kot navigator - iz mesta, ga bo izvedel, vendar ga bo pripeljal do cilja? Nič manj žaljivo je delo procesorja, ki ne le ne razlikuje stabilnosti, temveč tudi močno moti tistega, ki uporablja tableto. Nekateri so prišli do zaključka, da če zdaj in kupite ta pripomoček, potem samo kot igrača za majhnega otroka ali fotookvir. V drugem je tableta prestara za poizvedbe sodobne tehnologije.

  Sorodne publikacije