Kako narediti kanal na YouTubu in ga zaslužiti?

Lastni kanal na YouTubu je danes postal ena od možnosti za zaslužek denarja v vaši najljubši poklicni dejavnosti. Zato se vprašanje »kako narediti kanal« vedno pogosteje sliši. Vendar pa ni vse tako preprosto: preden požnete sadove priljubljenosti, morate iti skozi dolg in zapleten način za premikanje kanala. Veliko je odvisno od dobre vsebine in kakovosti vsebine.

Kako določiti temo?

Preden postavite vprašanje "kako narediti kanal na najbolj priljubljenem video gostovanju" in začnete slediti navodilom, je treba odločiti o prihodnjih temah in ciljih ustvarjanja.Ne samo ime, ampak tudi oblikovanje video kanala, razvojna strategija ni odvisna samo od teh načrtov


Če je predvidena nadaljnja monetizacija videa, je priporočljivo, da se držite ene same teme. Analitiki ne potrebujejo posebne zasnove ali uspešnega naslova, zato je dovolj, da se registrirate v socialni mreži Google+ ali vzpostavite e-pošto na istem mestu, kanal YouTube pa bo "brezplačna aplikacija" za druge storitve z informacijskim velikanom.
Stanje z bodočim lastnikom kanala se bo resno ukvarjalo z njegovo promocijo, v prihodnosti pa tudi z monetizacijo, to je zaslužek na YouTubovem kanalu. Priljubljene teme: humor, igrajmo, izobraževalne videoposnetke (navodila korak za korakom, pojave in kompleksneznanstvene koncepte v zanimivi izjavi, lafhaki), politiki in družbi. Vsak videoposnetek lahko postane priljubljen, zato je bolje izbrati teme, ki so blizu ustvarjalcu kanala - lekcije niso tako tako dolgočasne, videoposnetki pa bodo postali zanimivi in ​​»sočni«.


Zakaj potrebujete svoj kanal?

Nekdo vpraša vprašanja "kako ustvariti svoj kanal", da bi našel nekakšno neomejeno spletno shranjevanje za vaše najljubše videoposnetke, nekateri uporabniki iskreno zasledujejo izobraževalne cilje in želijo deliti nekaj koristnega ali občudovati video in si prizadevati za predstavitev svojih stvaritev v svetu. Pogosto so ustvarjeni lastni kanali za zaslužek videoposnetka, torej zaslužka v YouTubu. S tem pristopom vprašanje »kako narediti kanal« ni možno.
Lahko res zaslužite na YouTube, z veliko denarja. Vendar pa nihče ne obljublja zlate gore novice - priljubljenost je pred dolgim ​​razvojem, izboljšanjem kakovosti vsebine in ugibanjem želja občinstva. Tudi ob padcu prvih vrstic ocene v določeni kategoriji voditeljev ni enostavno voditi.

Kako ustvariti kanal v YouTubu?

Kako ustvariti svoj kanal? Pravzaprav je to najlažje narediti v upanju na zanimiv in na prvi pogled enostaven način zaslužka. Ustvariti morate račun pri Googlu in obiskati znano storitev gostovanja videoposnetkov. Ikona za uporabnika se pojavi v zgornjem levem kotu, na desni strani ali ob strani je povezava do njenega kanala. Prvi korak v navodilih »kako ustvariti kanal in zaslužiti« je opravljen, potem bi morali vzeti stran, posneti videoposnetek innapredovati.

Oblikovanje kanala

Oblikovanje mora biti v slogu subjekta kanala. Ne morete ustvariti "korporativni slog" in se držite ene barvne sheme in oblikovanja, vendar ne pretiravajte z barvitostjo. V vsem je pomembno najti zlato sredino, potem pa bo prišlo do izpolnjevanja zahtev večine gledalcev, vendar se zdi, da je nemogoče videti dobro za vsakogar (pred tem se ne bi smeli zavzemati - pretirana izguba časa in truda), ker ni znano, da bi okusi trdili. Kako naredim glavo kanala? Najlažji način, da naredite elegantno glavo za svoj kanal v Photoshopu. Tisti, ki nimajo programa, najprej naredijo že pripravljene slike. Velikost slike klobuka s priporočili samega YouTuba mora biti 2560 x 1440 slikovnih pik. Takšna velika resolucija je zaželena za pravilen prikaz vseh elementov oblikovanja televizorjev velikega formata, vendar nihče ne prepoveduje uporabe manjše slike.
Obstajajo tudi spletne storitve, ki pomagajo narediti povleci in spusti (dobesedno "povleci in spusti", to je vlečenje predmetov). Praviloma lahko najdete že pripravljene kape za kanal s pravo rešitvijo, toda celo velik izbor morda ne ustreza potrebam visoko specializiranega kanala. Med takšnimi "pomočniki" lahko navedete storitve canva.com, ikomee.com, fotojet.com ali photovisi.com. Storitve v angleškem jeziku, vendar intuitiven vmesnik vam omogoča, da hitro razumete vse podrobnosti.

Promocija kanala na YouTubu

Ustvarjanje in oblikovanje kanala na desno, sevedaNo, to se ne konča. Če želite pridobiti popularnost in začeti prejemati znatne prihodke, boste morali vložiti veliko truda. Za zanimanje občinstva morajo biti videi kakovostni, jasni, specifični in informativni, zato je priporočljivo, da nove objave redno objavljate istočasno. Pomembno je, da vedno "čutite val" - poznate trenutne trende in dobre novice. Zanimiv videoposnetek, ki je bil objavljen pravočasno, lahko kanalu prinese neprimerljivo priljubljenost, včasih pa se dotakne tudi videoposnetkov, za katere se zdi, da se niso pretvarjali, da so prve vrstice ocen. Promocija kanala je ogromno delo in eden od ključev uspeha na tem področju je kakovost vsebine.

Sorodne publikacije