Organizator namizja: Kot je organizatorji za osebni računalnik in pametni telefon

V našem hitrem in nemirnem svetu je zelo pomembno, da se stvari opravijo, ne da bi zamudili eno samo nalogo. Od dobro urejenega urnika dneva je veliko odvisno. Konec koncev, glavna stvar - ne pozabite ničesar in shranite takšne glavne vire, kot sile in čas. To bo pomagalo pri tem namiznem organizatorju (če govorite o računalnikih) ali gospodinjskem organizatorju. Kaj so te in kakšne so vrste, razmislite podrobneje.

Zakaj je to potrebno

Žal natančen datum izuma organizatorja ni znan. Verjetno se je to zgodilo kmalu po pojavu koledarja, ker sta datum in dogodek neločljiva pojma. V vlogi prvih so bili drvarji na palicah (od tod tudi izraz "Zarubi sam na nosu"). Težava je bila, da tak "organizator" ni vseboval informacij o vseh nalogah, ki jih je treba opraviti. Ljudje so pogosto zlomili glavo in poskušali opozoriti, kaj je ogljikov hidrat.


Ta beseda je prišla iz angleško govorečih držav, kjer je bila tema, ki pomaga pri organizaciji dogodkov in dogodkov, spomin na pomemben datum. Sprva je bil to zvezek ali knjiga s koledarjem, ki je zabeležila vse načrtovane aktivnosti, naslove, stike in druge potrebne informacije. Glavni namen je doseči učinkovito časovno razporeditev, da se lahko izvedejo vse načrtovane naloge in naloge.

Upravljanje časa

Čas je ena glavnih vrednot v našem življenju. Njegov stalni primanjkljaj je eden od vzrokov za stres. Upravljanje časa je povsem mogoče zaradi takšnega pomočnika, kot je koledar organizatorjanamizje Uspešno razdeli čas - njegova glavna naloga.


Ta načrtovalec je zelo priljubljen med poslovneži. Na različnih področjih je na voljo veliko vrst organizatorjev. Vsi so pozvani, da organizirajo in poenostavijo naše življenje. Na vseh področjih namiznega organizatorja je jasno strukturiranje stvari ali stvari.

Elektronski urnik

Elektronski urniki so se pojavili pred več kot 25 leti. Sprva so ti pripomočki združevali značilnosti koledarja, kalkulatorja in številnih nejasnih funkcij. S svojim izgledom so zmedle ljudi, ki niso bili seznanjeni z višjo matematiko. S prihodom mobilnih telefonov in prenosnih naprav je vse poenostavljeno, veliko elektronskih naprav ima vgrajen organizator. Kaj je elektronski organizator, bomo obravnavali podrobneje. Elektronski namizni organizator za Windows ali pametni telefon je orodje, ki zbira in shranjuje uporabniške podatke z možnostjo iskanja vnesenih informacij. Spremlja dogodke, ki jih želite, pomaga pri postavljanju ciljev in spremlja njihovo izvajanje. Na podlagi Excelove preglednice lahko ustvarite preprost organizator namizja - vnesite telefonske številke, pomembne datume in druge koristne informacije. Vendar se ne razlikuje veliko od papirnega nosilca. To je samo zbirka informacij. Glavna funkcija organizatorja, opomnik, v tem primeru ni. In vedno obstaja tveganje, da boste kaj pomembnega pozabili ali preskočili. Veliko bolj priročno je uporabljati posebneprogrami za osebni računalnik ali mobilni telefon.

Organizatorji za osebne računalnike

Za namestitev namiznega organizatorja v računalnik morate vedeti, ali je združljiv z njegovim operacijskim sistemom, saj vsi organizatorji nimajo večplatformskih različic. V bistvu so enostavne za namestitev in ne zahtevajo velikih računalniških zmogljivosti. Glavne značilnosti urnika:
 • koledar;
 • adresar;
 • zvezek;
 • možnost, da se dogodek poveže z datumom;
 • načrtovanje nalog in spremljanje njihovega izvajanja;
 • budilka in spomin na storitve;
 • delo z elektronsko pošto.
 • PC aplikacije

  Eden najbolj presenetljivih primerov namiznih organizatorjev je Microsoft Outlook, ki je bil mimogrede prvotno zamišljen kot organizator projekta, ne kot storitev elektronske pošte. Microsoft Outlook ima zmožnosti večnamenskega organizatorja, vendar ga uporabniki v veliki meri podcenjujejo.
  EverNote je še en organizator programa, ki je na voljo za brezplačen prenos. To je priročno shranjevanje in hiter dostop ne le do uporabniških zapisov, temveč tudi do shranjenih spletnih mest, autoresponderjev, e-poštnih sporočil, gesel, telefonskih stikov itd. Razlika je v tem, da so naloge tukaj razdeljene v kategorije in stopnja nujnosti - nujna, minutna, stražna, dnevna in tako naprej - do letnega. Koledar z beležkami tega organizatorjalahko natisnete. Pichugin Organizator je preprost, brezplačen, enostaven za uporabo organizator vmesnika. To je vodja stikov, opomnik opravil in nalepke za dodajanje poslov. Program lahko zažene pojavna okna, ko dela na računalniku za časovne in poslovne opomnike. To je daleč od celotnega seznama obstoječih programov namiznih organizatorjev. Poleg brezplačnih, obstaja veliko plačanih različic, izbira je vaša.

  Mobilne različice

  Telefoni ali pametni telefoni so bolj mobilne elektronske naprave kot računalniki in prenosni računalniki. Imajo tudi razporejevalnik, ki ga lahko prenesete kot aplikacijo. Takšne pomoči so precej raznolike in lahko izbirajo določene funkcije glede na vrsto dejavnosti uporabnika.
  Tukaj je nekaj od njih:
 • Microsoft OneNote je isti Microsoftov izdelek, ki je zasnovan za naprave, ki temeljijo na operacijskih sistemih Android in iOS. Priročno, praktično, ustvarjeno za širok krog uporabnikov.
 • Any.do - načrtuje opravilo za naprave, ki temeljijo na iOS. Naloga je mogoče ustvariti posamezno in v projektih. Če pretresete pametni telefon, lahko nalogo izbrišete in ustvarite novo z glasovnim izbiranjem.
 • Wunderlist je aplikacija za računalnik in pametni telefon. Omogoča vam, da delite sezname in opombe s sodelavci, načrtujete, opominjate in nadzorujete naloge. Na voljo je brezplačna uporabniška različica in različica naročniškega plačila.
 • LeaderTask je aplikacija Android in iOS, kot tudi spletni organizator. Poleg standardnih funkcij organizatorja odlično sinhronizira naloge, datoteke in stike med vsemi elektronskiminaprave, distribuira naloge znotraj podjetja in filtre.
 • Spletni asistenti

  Tehnologije niso na kraju samem, zlasti internetne tehnologije. Program ni potrebno namestiti, dovolj je dostop do interneta in organizator bo vedno pri roki. Spletni planerji obstajajo v obliki programov ali storitev. Poleg nalog, kot so seznam opravil, opomniki, koledar in zvezek, lahko vključujejo e-pošto, seznam stikov in osnovo projekta.
  Naslednji spletni pomočniki so prav tako zelo pomembni, kot so razmejitev dostopa do nalog, pregled nalog po projektu zaposlenega ali poslovnega projekta, sinhronizacija z Microsoft Outlookom, delo na mobilni napravi. Danes so priljubljeni naslednji spletni načrtovalci primerov:
 • Todoist je vmesnik z več platformami, ki je preprost za uporabo in vam omogoča, da sodelujete in so na voljo za poštne storitve.
 • YahooCalendar - ima bogat vmesnik, možno je voditi vzporedne koledarje, jih razširiti, nastaviti opomnike z SMS-om in e-pošto.
 • GoogleCalendar - omogoča skupno rabo in ločevanje koledarjev. Možno je sinhronizacijo z Microsoft Outlookom, integracijo z Gmailom, podporo za formate XML in iCal, pod pogojem, da so na voljo različice za mobilne naprave.
 • Organizatorji gospodinjstev

  Tudi v vsakdanjem življenju so se uporabljali takšni pomočniki. Včasih niti ne sumimo, da uporabljamo organizatorja za eno ali drugo stvar. Lahko je običajna škatla ali škatla za urejeno shranjevanje stvari. Tako na primer nismo nikoli pomislilita organizator fotografij bo organizator fotografij. Obdržite čas, ne porabite ga za iskanje neke vrste stvari - to je naloga domačega organizatorja, pa tudi zagotavljanje, da so stvari pravi pogoji za shranjevanje. Vse vrste zabojev, škatle, škatle z oddelki, obesni žepi - vse te vrste organizatorjev obstajajo za različne gospodinjske stvari in malenkosti. To so lahko škatle za orodje, skrinjice z dodatki za šivanje, platnene krpe, čevlji in kopalni dodatki, za otroške igrače in za ženski nakit, in še veliko več. Strokovnjaki svetujejo, da uporabite organizator za vse stvari, če so približno ducat ali več.

  Vsaka stvar je vaše mesto

  Če želite izbrati organizatorja, morate določiti, kaj bo v njem shranjeno. Z nakupom ustrezne plastične škatle, razdeljene na več delov, je možno organizirati nakit, niti, majhne igrače, mestna semena, nohte in druge malenkosti. Za žensko kozmetiko se prilega modularna predalnica z drsnimi predali in predal za ščetke in aplikatorje. In za voznike samo potrebujejo avto-organizator, ki bo pomagal shraniti dodatke za nego avtomobila, potrebno orodje in vzdrževanje reda v prtljažniku avtomobila. Za pisarniške delavce je organizator za shranjevanje dokumentov in pisarniških potrebščin. V majhnem stojalu z več oddelki so predmeti, ki morajo biti vedno pri roki, svinčniki, gumbi, označevalci itd.prostor in red v njem. Vse lahko shranite, od majhnih stvari do kopalnice in končate s čevlji, oblačili in čistilnimi sredstvi.

  Sorodne publikacije