Kako razlikovati originalni iPhone od ponarejanja: kako določiti serijsko številko, primerjati kitajski iPhone in original

Zdaj je potreba po obravnavanju ponarejenega "iPhonea" skoraj izginila. Na trgu je veliko modelov, ki lahko tekmujejo s pametnim telefonom Apple. Hkrati pa se takšne vodilne ladje praviloma izkažejo za veliko cenejše, a kljub temu veliko število ljudi poskuša ugotoviti, kako razlikovati izvirni "iPhone" od ponarejanja. Nekateri kitajski razvijalci so izdali zelo slabo ponaredek in zelo visoko kakovost. Zato moramo obravnavati to vprašanje.

Zakaj ponaredek?

Kljub temu, da so težave z replikami postale redke, je vprašanje, kako razlikovati izvirni "iPhone" od ponarejanja, še vedno nujno. Zakaj nekateri proizvajalci to počnejo?


Prvič, v zasledovanju denarja. To je seveda glavni razlog. To je poskus, da bi šli na priljubljeno blagovno znamko in je gonilna sila. Drugič, mnogi oboževalci Apple ne morejo privoščiti naprave iz te družbe, zato iščejo cenejše možnosti. Povpraševanje obstaja - obstaja predlog, kolut je zelo dober. V tem primeru lahko pomaga le en način, kako razlikovati izvirni "iPhone" od ponarejanja. Kopije so slabe. V tem primeru se opravi vizualni pregled za določitev ponaredka.

Kako določiti repliko

Ni pomembno, kateri model imate v rokah: iPhone 5 ali6. Kako razlikovati izvirni "iPhone" od ponarejanja? Naslednje metode bodo pomagale:
 • vizualni pregled;
 • Preverjanje embalaže in embalaže;
 • preverjanje serijske številke;
 • pregled telefonskega sistema;
 • preverjanje združljivosti z iTunes.
 • To so najpreprostejše in najbolj priljubljene možnosti, ki vam bodo pomagale določiti kitajski ponaredek.


  Najenostavnejša različica

  Vendar obstaja ena tiha metoda, za katero se zdi, da ni popolnoma objektivna. Mnogi verjamejo, da bo oseba, ki je vsaj enkrat v življenju hranila pravi iPhone v rokah, zagotovo določila kopijo. Zato je možno bodisi iti v trgovino, da se tam počuti "jabolčni" pametni telefon, bodisi prositi za pomoč osebe, ki je lastnica iPhonea, če pa je objektivno, metoda ni najbolj zanesljiva. Včasih je prvi vtis lahko zavajajoč, in prvi pogled na repliko bo zamegljen užitek pri nakupu novega telefona. Zato je bolje iti globlje v preučevanje bolj svetovnih metod.

  Preverjanje embalaže

  Najlažje je razumeti, kako razlikovati izvirni "iPhone 7" od ponaredkov, da pogledamo škatlo in celoten komplet. Razvijalci poskušajo ohraniti elemente z vsemi znamkami. Zato bodo pozorni uporabniki verjetno opazili netočnost v paketu, ki je izdelana iz gostega kartona. Ima ostre vogale. Logotip je izdelan s tehniko vtiskovanja. Na hrbtni strani škatle je nalepka, ki vsebuje vse informacije o napravida bi šli na sodišče, mnogi kitajski proizvajalci opozarjajo na različne podatke. Na primer, lahko napišete iPhone z napakami. Tu lahko najdete najrazličnejše različice: od iPhona do lPhone. V zadnjem primeru se namesto i uporabi črka L.
  Glavni logotip se lahko spremeni. Na primer, jabolko je obtičalo na drugi strani. Nekateri prikažejo hruško. Na splošno se vsak proizvajalec, kot se lahko, izkaže. Najbolj natančne replike običajno dobijo enake napise na nalepki in gosto kakovostno embalažo. V tem primeru ostane pogledati noter.

  Preverjanje celotnega sklopa

  Paket podjetja se skoraj nikoli ne spremeni. Vse pomembne spremembe so vedno navedene v predstavitvi. Zato je enostavno slediti in preveriti polje za prisotnost obveznih komponent.
  Torej je v njem vedno polnilnik in mu je priložen napajalni kabel. Poleg tega je originalna slušalka na voljo uporabniku. Danes so brezžične slušalke še posebej priljubljene. Priložena dokumentacija je v posebni ovojnici. Na voljo je posnetek za izvlečenje pladnja s sim kartico, ki ga lahko posebej upoštevate. Narejene so iz trpežne plastike. Ne smejo imeti prask, udarcev, kosov in drugih napak. Napajalni kabel mora biti mehak. Vsaka komponenta je lepo pakirana. Sedaj podjetje izvaja dobavo predmetov v ločenih škatlah.

  Vizualni pregled

  Kako razlikovati izvirni "iPhone" od ponarejanja? V tem primeru vseodvisno od posameznega modela. Pomembno je razumeti razlike v spremembah pametnega telefona. Morate najti podrobnosti in razlike. Obstajajo pa tudi skupni elementi, ki bodo lahko našli repliko.
  Vsi deli originalne naprave so dobro pritrjeni. Ne sme biti nobenih bliskavic in škripanja. Izključena je tudi prisotnost vrzeli. Ohišje naprave je monolitno. Nemogoče je razstaviti, odstraniti pokrov, dobiti baterijo in podobno. Jasno se morajo odzvati na tisk, ne pa na priseganje in ne na praske. Obstaja nekaj trenutkov, ki jih je vedno dajal Fake:
 • Odstranljiva baterija;
 • prisotnost dveh sim kartic (z izjemo novega leta 2018);
 • prisotnost reže za pomnilniško kartico;
 • mikro USB priključek namesto strele;
 • teleskopska antena.
 • Pozornost do podrobnosti

  Kako razlikovati izvirno "iPhone 8" od ponarejanja? Poglejmo podrobnosti, ki so posebnost tega modela.
  Gledamo kamero. Originalna naprava ima urejen modul na pravem mestu. Pod steklom ne sme biti prahu. Tudi tam ne more biti napak, zaslon originalnega iPhone-a pa je dobil globoko črno barvo. Ne plava siva, ne blush, nima zlomljenih slikovnih pik itd. Seveda, če pride do težav z zaslonom, to ne pomeni, da naprava ni originalna. Morda je bil v servisnem centru, nato pa poglejte logotip. Narejen je iz nerjavečega jekla. Ne more ga zavesti noht ali gubica. Je zanesljivo vdrto v telo in jeDel lahko pazite na pristanišče Lightning. Na njegovih straneh so vijaki, ki se nahajajo simetrično. Imajo peterokotno nit. Če je poškodovan, opraskan ali ima kakšno drugo okvaro, obstaja možnost, da ga je pametni telefon poskusil popraviti ali zamenjati z "fill".

  Preverjanje serijske številke in IMEI

  Ta metoda vam bo zagotovo dala odgovor, repliko v vaših rokah ali ne. Čeprav vas ne bo vedno rešil iz iPhone-a, ki je obiskal servisni center, za začetek morate primerjati številke IMEI na paketu in v samem sistemu. Če ga želite najti, morate iti do nastavitev pametnega telefona, poiščite razdelek "Osnovni" - "O napravi" in tam zbrati potrebne informacije. Na splošno, njihovo veliko število, na primer, iphoneox. Po vnosu kode se prikažejo informacije o napravi. Opisuje datum izdaje, tehnične parametre in še veliko več.
  Prav tako bo vir pomagal ugotoviti, ali je telefon "črne". Nato morate preveriti serijsko številko. Prav tako je na embalaži in v telefonu. Zahvaljujoč mu lahko razumete, kako razlikovati izvirno "iPhone 6s" od ponarejanja.Na uradni strani podjetja lahko preverite pravico do garancijskih storitev. Če je izvirnik v vaših rokah, bo stran označila datum nakupa in status tehnične podpore.

  Preverjanje sistema

  Še en najlažji način za razumevanje, kako razlikovati izvirni "iPhone 5" od ponarejanja. Ta metoda vedno pomaga identificirati repliko. Dejstvo je, da je Apple ustvaril originalni operacijski sistem iOS,ki deluje samo na napravah "apple". Ni ga mogoče namestiti na noben drug pametni telefon.
  Za lažje razvijanje lažnih razvijalcev telefonov namestijo vse svoje najljubše naprave Android, vendar jih "uglasijo" v iOS. Kljub temu pa je razlika še vedno opazna, vredno pa je tudi opozoriti na funkcionalnost blagovnih znamk. IPhone ima priljubljene storitve iTunes, pa tudi domači brskalnik in Sirijev glasovni pomočnik. Če je telefon izvirnik, bodo vse zgoraj navedene storitve delovale.
  Obstaja možnost, da si ogledate shrambo aplikacij. Mnogi uporabniki vedo, da je podjetje "jabolko" označeno. App Store - originalna storitev Apple. Seveda ne more biti v drugi napravi, kljub podobnim ikonam in drugim trikom, če odprete to storitev na lažnem pametnem telefonu, se bo odprla slavna Google Play. Te prodajalne so zelo različne, zato kupca ne boste mogli zamenjati.

  Združljivost z iTunes

  Kot smo že omenili, iTunes lahko pomaga pri razlikovanju med originalnim iPhone 5s in ponaredkom. Program je blagovno znamko in pomaga sinhronizirati podatke pametnega telefona na računalniku, saj je Apple vse to delal, tako da povezovanje naprave tretje osebe v parih s to aplikacijo ne bo uspelo na noben način. Zato je dovolj, da iPhone povežete z računalnikom in zaženete iTunes. Program bo poskušal sinhronizirati podatke in identificirati napravo. Seveda v primeru replike ta proces ne bo uspešen.

  Vprašanja glede slušalk

  Kot prejomenjeni prej, lahko pomagajo pri določanju replika lahko skrbno pregledati celoten sklop. Zdaj je novi iPhone opremljen z originalnimi slušalkami EarPods. Za določitev ponarejenega pametnega telefona, je dovolj razlikovati originalne slušalke "Ayfon" od ponarejanja. Kako to storiti?
  Nekateri ljudje mislijo, da je dovolj, da poslušate zvok in določite originalne slušalke. Slušalke znamke Apple so zelo kakovostne, dajejo globok, čist zvok in nizke basove, nato poglejte podrobnosti:
 • Originalne slušalke v blazinah so gosto temno modre kovinske mreže. Pri ponarejanju se pogosto uporablja tkanina.
 • ​​
 • Med deli za slušalke v originalu ni vrzeli. Rokavice so ponavadi netočne, zato imajo velike razpoke.
 • Originalne slušalke imajo oznako desne in leve slušalke. Ni ponaredek ali pa je napačno.
 • Material je gladko in brez okvar v originalu.
 • Včasih proizvajalec ne moti in niti ne ponovi prvotne oblike blazin. Kakovostna žica ni preveč pomembna, če je žična različica. Je zelo tanka in groba, ki se lahko hitro razpokne ali zlomi.

  Nakup replike

  Seveda je uporabno znanje o določanju ponarejenega "iPhonea", vendar se je bolje izogniti takšnemu primeru. V win-win situaciji se boste znašli samo, ko boste zbrali denar za originalni pametni telefon in ga dobili od pooblaščenega prodajalca.
  Kakovostna naprava ima 1-letno garancijo in podporo zAppleovih strokovnjakov. Dobite priložnost, da uporabite vse blagovne znamke storitev, ki so tako všeč ljubitelji podjetja. Na izvirnem pametnem telefonu "letijo" vse uradne posodobitve z avtomatsko namestitvijo.

  Sorodne publikacije