SMD 3528 - LED trak: opis, značilnosti in pregledi

Danes so LED trakovi ena najbolj iskanih naprav za organizacijo glavne in sekundarne razsvetljave. Uporabljajo se za gospodinjske in industrijske namene. Trakovi vam omogočajo, da ustvarite živo oglaševalsko oznako in ustvarite dodatno osvetlitev delovnega prostora v kuhinji. Okrasijo notranjost in zunanjost različnih zgradb. Ena izmed najbolj priljubljenih vrst predstavljenih izdelkov je LED trak 3528. Za pravilno izbiro te naprave morate poznati njene glavne značilnosti in lastnosti. O njih bomo razpravljali še naprej.


Splošne značilnosti

Treba je skrbno in odgovorno upoštevati izbiro LED LED trakov. Trak SMD 3528 je instrument, ki je sestavljen iz fleksibilne tiskane kontaktne kartice. Na njem so v določenem zaporedju diode. Prav oni oddajajo svetlobo potrebne moči.
Debelina fleksibilne plošče ne presega 2 mm. Širina je lahko različna (8-10 mm). Struktura vključuje tudi upore. Omejujejo električni tok, ki se dovaja na diodo. Helms tipa SMD je danes zelo povpraševanje. So relativno poceni in trajni. Uporabljajo se lahko za različne namene. Predstavljeni trak lahko deluje 50-100 tisoč ur. Poraba električne energije z diodami je najbolj ekonomična. Pogosto se za notranje razsvetljavo uporabljajo trakovi tipa SMD. To vam omogoča, da okrasite notranjost, da dodeli določena območja v sobi. TudiUporablja se v nakupovalnih, zabaviščnih centrih, različnih salonih in drugih predmetih.


Tip LED

Diode so glavni element sistema. Oddajajo svetlobo določene sence in intenzivnosti. Od njih je odvisno, v kateri sferi bo naprava uporabljena. LED trak SMD 3528 spada v skupino enobarvnih sort. Lahko oddaja belo, modro, zeleno, rdečo ali rumeno barvo. Takšne diode ne morejo spremeniti sence.
Tip SMD (Surface Mounted Device) diod je montiran na površino traku. Upravljajo jih krmilniki. Moč sevanja je odvisna od gostote postavitve elementov diodnega tipa na upogljivo ploščo. Danes je trak tipa SMD najbolj povpraševanja. Uporablja se v suhih, čistih prostorih. To je najcenejša različica LED traku. Nima visoke varnosti. Diod s postavitvijo so na prostem. Torej, tak trak ne bi smela pršiti vode, masti, sedi veliko prahu. Če morate napravo uporabljati v mokrem prostoru, je bolje dati prednost drugim možnostim plošče. Tudi, če morate ustvariti več odtenkov svetlobe, morate kupiti RGB trakove.

Velikost diode

LED trak SMD 3528 ima določeno moč svetilnosti. Ta indikator določa velikost diod. Ta oznaka je označena z oznako. Če vemo, kaj pomeni trak SMD, je treba upoštevati številčno vrednost predstavljene naprave. Označuje velikost svetlobnih elementov traku.
Na primer, kupec je kupil bel LED trak 3528. Štiri prikazane številke kažejo velikost diod. Njihova dolžina je 35 mm, širina pa 28 mm. Obstajajo trakovi z velikimi diodami. Ustvarijo lahko svetlo, avtonomno osvetlitev. Trak lahko uporabite namesto običajne žarnice. Mere 3528 diod se skoraj vedno uporabljajo za ustvarjanje dodatne razsvetljave.
En element takega traku lahko proizvede sevanje 5 lumnov. To je standardno merilo intenzivnosti instrumentnih žarkov. Druge velikosti diod lahko svetijo. Na primer, velikost 5050 lahko oddaja 15 lumnov, dioda pa 5630 - 18 lumnov.

Število diod

Poleg velikosti svetlečega elementa na svetlost luminiscence vpliva tudi koncentracija na 1 m traku. Najmanjša koncentracija diod je 30 kosov. To so dim naprave. Področje uporabe je zelo omejeno. Večja priljubljenost je LED trak 3528 LED 60. Na 1 m mora biti tekoča dioda 2-krat večja od prejšnje naprave.
Največje število diod 3528 na traku tipa SMD lahko doseže 240 kosov. V tem primeru bo predstavljeni izdelek lahko v celoti osvetlil prostor. Takšno število diod se lahko uporablja samo za trakove SMD 3526. Če ima vsaka postavka velike dimenzije, lahko njihovo največje število na 1 m ne presega 120 kosov. Hkrati je poraba energije traku neposredno odvisna od prikazanega indikatorja. Za pravilno montažo vseh elementov sistema je potreben poveljnikizračuna vse značilnosti traku. To mu daje priložnost, da pravilno pobere napajanje.

Moč žarka

LED trak 3528 (60 30120, itd.) Ima določen indeks moči. Ta indikator se upošteva pri povezovanju naprave z omrežjem. Lastnosti moči se merijo v vatih. Za ta kazalnik za trakove tipa 3528 so določene vrednosti.
Če bo na površini traku 60 diod, bo 1 m te naprave porabila 48 vatov. V skladu s tem, s povečanjem njihovega števila do 120 kosov, se bo moč povečala za 2-krat. To bo 96 vatov. Največji meter tekočega traku lahko porabi 168 vatov. V tem primeru je koncentracija diod 240 kosov.
Če želite ustvariti lokalno osvetlitev, je moč naprave do 10 W /m. Če je potrebno, za popolno, glavno osvetlitev, je treba izbrati naprave z močjo 144 W /m. Tudi parametri traku se upoštevajo pri izbiri napajalnika.

Nazivna moč

Pri izbiri LED traku mora vedno upoštevati njegovo nazivno moč. To vam omogoča izbiro ustreznega napajanja. Brez nje trak ne bo deloval iz gospodinjskega omrežja. Za to morate narediti preprost izračun. Najprej se določi moč 1 m poprodajne prodaje. Na primer, kupec je kupil LED trak 3528 (120). Z drugimi besedami, diode na njej 120 kosov.
Kot je navedeno zgoraj, ima predstavljena naprava za osvetlitev moč 96 W /m. Če je celoten trakdolžina 3 m, njena skupna moč: 96 x 3 = 288 W. Napajanje mora biti izbrano za 20% več kot rezultat. To bo zagotovilo normalno delovanje naprave za osvetljevanje. Napajanje mora biti približno 35 vatov.

Adapter

LED trak 3528 (12V) je danes najpogosteje uporabljena različica te vrste opreme. Povezuje se preko posebnega adapterja. Namenjen je pretvorbi trenutnega domačega omrežja v zahtevano raven. Pri priključitvi LED trakov lahko uporabite tudi adapterje 24 in 36 V. Ti se nanašajo na profesionalno opremo. Za domačo uporabo je najpogosteje uporabljeno napajanje 12 ur.
Tip adapterja, ki ga želite priključiti na trak, je označen z oznako. Zato morate pri nakupu preveriti navodila proizvajalca. Napajalnik mora ustrezati zahtevam. V nasprotnem primeru trak ne bo deloval. Strokovnjaki ne priporočajo nakupa napajalnika z veliko dobavo energije. Kazalnik 20% nad vrednostjo, ki izhaja iz tega, bo dovolj. V nasprotnem primeru boste morali več plačati za adapter.

Naprave za kakovost

LED trak 3528 je lahko zelo vzdržljiva naprava. Vendar pa strokovnjaki pravijo, da so samo izdelki dokazanih proizvajalcev dolge življenjske dobe. Najbolj kakovostni izdelki so dobavljeni na trg Maxus, Feron. Če želite izbrati kakovostno napravo, jo morate skrbno preučiti. Diode je treba spajati enakomerno. Napake na tem področju nisomora biti V nasprotnem primeru nakup podobnega izdelka ni priporočljiv. Kvalitativne trakove lahko določimo tudi z vrsto upora. V takih izdelkih imajo vrednost odpornosti 150 ali 300 ohmov. Označevanje takšnih delov opreme bo 151 in 301. Trakovi nizke kakovosti imajo upor 100 ohmov (oznaka 101).

Mnenja strokovnjakov

LED trak 3528 v skladu s strokovnimi pregledi se lahko uporablja za lokalno in polno razsvetljavo v prostoru. V ta namen morate pravilno izbrati moč naprave. Predstavljeni trakovi delujejo dolgo časa in porabijo minimalno količino električne energije. Ni priporočljivo, da prihranite pri kakovosti. V tem primeru aplikacija trak ni le kratkotrajna, temveč tudi nevarna. Izdelki omenjenih svetovnih blagovnih znamk so znani po svojem dolgem delu (ne manj kot 5 let). Z ustreznim priključevanjem in izbiro napajalne napetosti za enoto osvetlitve, ki deluje v skladu z navodili proizvajalca, ne morete dvomiti v njeno zanesljivost. Pri izbiri sistema je potrebno izračunati njegovo moč, da se upošteva področje uporabe naprave. Samo v tem primeru bo delo opreme ustrezalo zahtevam uporabnika. Po preučitvi, kaj je 3528 LED trak in njegove glavne značilnosti, bodo vsi lahko izbrali pravilno razsvetljavo za različne namene.

Sorodne publikacije