Kako nastaviti zvok na prenosnem računalniku Windows 10? Kako odstraniti hripanje, jecljanje in povečati volumen

Na žalost se težave z zvokom pojavijo na skoraj vsaki napravi. Včasih so povezane z napakami pri uporabi, včasih z zrušitvami strojne opreme. Pogosto uporabniki ne razumejo, kako prilagoditi zvok na prenosniku Windows 10 zaradi podobnih težav.

Nova različica sistema

Treba je priznati, da je prehod iz "sedem" v "deset" prinesel veliko neugodja. Očitno Windows 7 ostaja priljubljen sistem. Mnogi so zadovoljni z vsem, kar je v njem: od obstoječih funkcij do preproste nastavitve katerega koli parametra. S prihodom operacijskega sistema Windows 8 in 10 se je uporabnik srečal s številnimi težavami. V bistvu so povezane z dejstvom, da piratske različice OS niso prilagojene pravilnemu delu. Posledica tega je, da nekatere funkcije ne uspejo, uporabniki pa poskušajo ugotoviti, kako prilagoditi zvok in druge možnosti na prenosnem računalniku Windows 10. \ t


Nastavitev se je nekoliko spremenila. Večina menijev je spremenila lokacijo, ker so navajeni na Sedem in jih je težko najti. To ni presenetljivo, saj je večina funkcij od različice iz leta 2000 ostala v veljavi.

Težave s strojno opremo

Če imate težave z zvokom na prenosnem računalniku z operacijskim sistemom Windows 10, morate biti pripravljeni na zrušitve strojne opreme. Dejstvo je, da je novi OS zahteval "železo". Stari modeli prenosnih računalnikov in osebnih računalnikov preprosto ne podpirajo potrebnih gonilnikov. Izkazalo se je, da je treba napravo testirati na združljivost. Seveda, če si tipred kratkim kupil laptop, potem takih težav ne bi smel dotik. Če pa je vaša naprava stara več kot 6-7 let, obstaja velika verjetnost, da zvočna kartica ne podpira operacijskega sistema Windows 10.


Napake strojne opreme v prenosnih računalnikih so tako pogosto kot v računalniku. Samo tukaj v računalnikih jih je mogoče hitro pregledati, toda tukaj so prenosni računalniki integrirani. Če nekateri od njih ne delujejo, zamenjava ne bo delovala. Toda ožgane zvočnike prenosnika lahko preverite z zunanjimi zvočniki. Samo povežite jih z avdio izhodom. Za tak pregled so primerne slušalke. Če imajo naprave drugih proizvajalcev zvok, so se notranji zvočniki naprave pokvarili. Lahko jih nadomestite z zunanjimi ali nosite prenosni računalnik za popravilo.

Težave s programsko opremo

Če zvok ne deluje na prenosnem računalniku z operacijskim sistemom Windows 10, je težava v komponenti programske opreme. Sistem lahko pogosto ne uspe in zahteva dodatno prilagoditev. Ampak ne vsak uporabnik lahko sam rešuje probleme. Kaj storiti? Za začetek morate preveriti povezavo in pravilno nastavitev. Obstaja možnost, da zaženete sistemsko orodje, ki bo preverjalo napake. Nato boste morali preveriti gonilnik za zvok za Windows 10. Morda ga sploh ne namestite, deluje nepravilno in ga je treba posodobiti.
Morda zvok ne deluje samo pri predvajanju glasbe in videoposnetkov. Tukaj boste morali obravnavati kodeke. Če sistemskih zvokov ni, se to lahko popravi v nastavitvah. Prav tako boste morali pogledati v BIOS.

Povezovanje

Kako nastaviti zvokprenosni računalnik z okni 10? Za začetek morate preveriti, ali je načeloma vključen. V ta namen morate pogledati ikono zvočnika v spodnjem desnem kotu plošče. Zvočna aktivnost je običajno prikazana ob uri. Z levo tipko miške lahko kliknete na ustrezno ikono. Pojavi se drsnik za prilagajanje. Če je na začetku traku, potem lahko na prenosnem računalniku z operacijskim sistemom Windows 10 deluje zelo tih zvok ali pa sploh ni. Zato je enostavno nastaviti glasnost.

Nastavitve

Če želite prilagoditi zvok, morate desno klikniti na to ikono. To vam bo pomagalo, da greste v ustrezen meni. Na seznamu izberite »Naprave za predvajanje«. Novo okno bo prikazalo seznam vseh naprav, ki so bile ali so trenutno povezane. Običajno so tu shranjeni jeziki, ki samodejno namestijo svoje gonilnike. Seznam računalnikov je lahko zelo dolg. Na primer, lahko obstaja več vrst zvočnikov (slušalke, zvočniki, monitor itd.). Če imate studijski mikrofon in je na njem priključek za slušalke, bo ta naprava prikazana tudi na seznamu.
Kako nastaviti zvok na prenosnem računalniku z operacijskim sistemom Windows 10? Poskusite najti napravo za predvajanje, ki jo potrebujete. Če je priključena, se poleg ikone prikaže zelena oznaka. V nasprotnem primeru boste morali klikniti na PCM in klikniti "Activate". Včasih sistem sam izbere napravo za predvajanje. Zaradi nezdružljivosti je napaka prekinjena in nobena od njih ne deluje. Lahko poskusite tapkati na vsak PCMin jo ločite, pri čemer ostanejo samo najbolj potrebni.

Checker

Lahko se obrnete neposredno na sistem za reševanje težav z zvokom. Obstaja programsko orodje, ki samostojno išče težave in jih poskuša popraviti. Za to kliknite na ikono PCM dinamike. Na seznamu izberite "Odpravljanje zvoka". Sistem zažene čarovnika za reševanje težav. Celoten proces poteka samodejno. Počakati moramo, da se težava odkrije. Ko sistem najde razlog, ga lahko poskusite delati. Če so zvočniki izklopljeni, vas bo čarovnik prosil, da jih povežete. To storite tako, da izberete »Uporabi popravke«. Če je več zvočnikov, morate najprej označiti nasprotno. V pogovornem oknu lahko poskusite izboljšati zvok. Napredna nastavitev bo na voljo v meniju. Zvoke sistema lahko vklopite ali pa uporabite orodja za izboljšanje kakovosti. Če želite preizkusiti nameščene gonilnike, bo čarovnik predlagal preizkus zvoka. Odločitev je odvisna od rezultata. Če so bili zvoki slabi, pritisnite "Bad" in sistem vrne zahtevani gonilnik.
Orodje za odpravljanje napak lahko preveri tudi sistemski repozitorij in register. Če so okvare nepomembne, bodo neodvisno vse popravile in zaključile diagnostiko. Včasih ta možnost postane učinkovita in rešuje vse težave.

Posodobitev gonilnika

Avdio gonilnik za Windows 10 je lahko težava. Neuspeh sistema bi lahko pripeljal do tega, da je bil "drv" odstranjen alipoškodovan Virusi so lahko tudi krivi. Da bi to odpravili, je lažje najti gonilnike in jih namestiti. Vendar ne more vsak uporabnik to opraviti.

Zato lahko najprej poskusite orodja OS. To storite tako, da zaženete Upravitelj naprav. To lahko storite v meniju Start. Dovolj, da bi našli ustrezno črto. Uporabite lahko tudi kombinacijo tipk Win + X. V novem pogovornem oknu morate poiskati vrstico z napravami za predvajanje. Potrebne gonilnike lahko iščete v vrstici "Avdio, video in druge igralne naprave". Če ta programska oprema ni nameščena, so lahko zvočniki v vrstici »Neznane naprave«. S klikom na vrstico »Zvok, igre in druge naprave« je treba izbrati v kontekstnem meniju posodobitve. Nato na seznamu naprav izberite zvočnike in jih posodobite na enak način. Potem bo dovolj, da izberete samodejno iskanje potrebnih datotek. Sistem jih bo samostojno iskal tako na računalniku kot na internetu. Po uspešni nadgradnji lahko prenosni računalnik znova zaženete.

Namestitev gonilnikov

Ampak včasih ta možnost ne pomaga popraviti zvoka na prenosniku Windows 10. Kako biti v tem položaju? Poskusite namestiti gonilnike sami. Če želite to narediti, morate obravnavati model "matične plošče". Zvočna kartica je pogosto vgrajena v matično ploščo. Zato model ne bo uspel. Če želite to narediti, morate poiskati gonilnike z imenom "motherboard". Na osebnem računalniku je preprosto poznati model, ker je dovolj, da odprete stranski pokrov ohišja inPoglej dajatev. To je zelo težko narediti v prenosnih računalnikih.
Zato mnogi priporočajo uporabo programa AIDA64, ki zbira vse podatke na prenosnem računalniku. Hkrati lahko diagnosticirate sistem za napake in jih odpravite. Mimogrede, pred iskanjem gonilnikov na prenosnem računalniku poskusite najti disk, ki ste ga dobili z napravo. Samo hrani vse potrebne datoteke.

Predvajanje glasbe in videa

Če med predvajanjem večpredstavnosti ni zvoka, je težava morda v kodekih. Prejšnji igralci so imeli bolj vsestranske kodeke, ki se ukvarjajo z vsemi zvočnimi posnetki. Sedaj se je stanje spremenilo: vsakdo uporablja svojo različico dekodiranja. Najlažji način je iskanje drugega igralca. Na ta način se boste znebili takšnih napak in dobili posodobljeno različico programske opreme. Paket programa kodeka lahko posodobite.

Sistemski zvoki

Najpogosteje uporabnik onemogoči sistemske zvoke, ker so včasih neprimerni. Treba je omeniti, da se je Windows 10 spremenil. Sistemski zvoki so postali manj kot enkrat. V nekaterih primerih so popolnoma izgubljeni, zato ne bodite presenečeni, če med nobeno operacijo ne slišite zvoka.
Zvoke sistema lahko konfigurirate v ustreznem meniju. Kliknite ikono PCM na ikoni zvočnika v spodnjem desnem kotu zaslona. V kontekstnem meniju izberite »Zvoki«. Če je izbrana zvočna shema "Tiho", lahko izberete možnost "Privzeto". Tako boste lahko individualno prilagodili vsak zvok sistema. Izbira določenih dogodkov je možnaustreznega signala. Tukaj lahko prenesete svojo različico. Na primer, ko zaženete sistem, se bo predvajala vaša najljubša skladba. Po nastavitvi je pomembno, da se spomnite gumba "Uporabi".

BIOS

Nekatere komponente strojne opreme so lahko onemogočene v programu Bios. Če želite to preveriti, morate zagnati ta meni. Odvisno od modela matične plošče boste morda potrebovali določen gumb. Med nalaganjem prenosnega računalnika so na zaslonu prikazane tudi vse možne kombinacije. Zato ga znova zaženite, da najdete zahtevano tipko, nato pa jo znova zaženite, vendar s klikom nanj. Z zagonom BIOS-a boste morali sami iskati želeno sekcijo, saj je zdaj veliko število različic, ki se razlikujejo tako v vmesniku kot v strukturi. Glavna naloga - najti črto z omembo avdio. Pred njim bo gumb "On /Off". Če je naprava izklopljena, jo morate aktivirati.

Drugi problemi

Kaj storiti, če zvok prenosnega računalnika z operacijskim sistemom Windows 10 narašča? Tudi tu boste morali preveriti delovanje zvočnikov ali slušalk. Nato strokovnjaki priporočajo učinke odklopa in dodatna sredstva. V ta namen pojdite v meni "Zvoki", kliknite na delovno dinamiko PCM in preklopite na "Lastnosti". Na kartici »Napredno« morate počistiti potrditveno polje poleg možnosti »Vključi dodatna zvočna orodja«. V zavihku »Priložnosti« potrdite polje »Onemogoči vse učinke«. Če to ne deluje, lahko poskusite spremeniti obliko na kartici »Napredno«. Najbolj optimalno je 16 bitov, 44100 Hz. VseZgoraj navedene možnosti so primerne tudi, če je zvok na prenosnem računalniku z Windows 10 "obtičal". Poskusite nastaviti monopolni način. Na zavihku »Napredno« odstranite ali odkljukajte potrditveno polje in nato uporabite spremembe in preverite zvok. Če ta nastavitev ne uspe, lahko poskusite znova namestiti gonilnike. Morda zaradi nepravilnega dela nastanejo podobne napake.

Spreminjanje glasnosti zvoka

To lahko storite na dva načina. V prvem primeru kliknite na ikono dinamike v spodnjem desnem kotu in povlecite drsnik. Ampak včasih ne daje pravega rezultata in zvok je še vedno šibek. V tem primeru morate odpreti meni Zvok. Če na seznamu izberete želene zvočnike, kliknite na PCM in izberite "Lastnosti". Zavihek Ravni ima dodatni drsnik, ki lahko vpliva tudi na glasnost.

Sorodne publikacije