Kako vklopiti WiFi na prenosnem računalniku Lenovo in nastaviti distribucijo?

Po nakupu novega prenosnega računalnika ali ponovni namestitvi operacijskega sistema se mnogi uporabniki soočajo z resnim problemom - prenosnik ne najde brezžične povezave z internetom. Za to napako obstaja več razlogov. Ampak ne panike, v večini primerov je problem rešen v petih do desetih minutah. Pomanjkanje povezave lahko povzroči:

 • Neuspeh pri upravljanju voznikov.
 • Deaktiviran wifi adapter.
 • Iskanje in namestitev gonilnikov

  Prvi odgovor so strokovnjaki, ki sprašujejo, zakaj se prenosni računalnik ne poveže z brezžičnim omrežjem: neinstalirani ali nepravilno upravljani gonilniki. Problem njihove preproste ponovne namestitve je rešen.


  Če želite poiskati podobne gonilnike, se obrnite na uradno spletno stran "Lenovo", nato pa na zavihek "Podpora in jamstvo" kliknite na element "Gonilniki". Nato v iskalni vrstici morate vnesti model prenosnega računalnika. Uporabnik bo pozvan, da vnese posebno številko izdelka, nato pa boste morali prenesti gonilnik za Wi-Fi adapter s seznama. Ko je prenos končan, morate namestiti in znova zagnati operacijski sistem.

  Kako vklopiti WiFi na prenosnih računalnikih Lenovo

  Ko so gonilniki nameščeni za povezavo z brezžičnim omrežjem, morate ponovno zagnati prenosni računalnik, da bodo nove nastavitve začele veljati. Pogosto po ponovnem zagonu ni težav, kako vklopiti WiFi na prenosnih računalnikih Lenovo.Sam sistem bo aktiviral iskanje razpoložljivih omrežij. Toda v primerih, ko se adapter ne vklopi samodejno, bo uporabnik moral ugotoviti, kako ročno vklopiti WiFi na prenosnem računalniku Lenovo. Adapter lahko aktivirate na več načinov.
  Prvi in ​​najlažji način je, da omogočite hotkeys. Tipkanje se lahko razlikujejo glede na model prenosnika, v večini primerov pa lahko uporabite tipke Fn + F5.


  Vprašanje, kako vklopiti WiFi na prenosnem računalniku Lenovo, se pojavi tudi, ko uporabnik ne pozna bližnjic na tipkovnici, da bi aktiviral adapter. Če želite odpraviti težavo, morate skrbno prebrati ikone, prikazane na tipkah F1-12. Adapter bo vklopil gumb, kjer bo prikazana antena. Drugi način za rešitev problema in odgovor na vprašanje, kako vklopiti WiFi na prenosnem računalniku Lenovo g50 in na drugih modelih, je nekoliko bolj zapleten. Uporabnik mora odpreti zavihek Nastavitve, odpreti napravo in klikniti vrstico »Upravitelj naprav«. Naslednji korak je iskanje vmesnika, ki je v skupini Omrežni adapterji. Ko je naprava najdena, odprite nastavitve in izberite element »Aktiviraj«.
  Obstaja druga pot. Kako vklopiti WiFi na prenosnem računalniku Lenovo v580c in na drugih modelih? Najti morate posebno stikalo, ki se nahaja na telesu pripomočka. Uporabnik mora skrbno preučiti stranske površine prenosnega računalnika in najti stikalo, ki aktivira adapter.

  Povezovanje z brezžičnim omrežjem

  Ko vozniknameščen in uporabnik, ki je omogočal vmesnik, se bo končno lahko povezal z internetom. To storite tako, da v opravilni vrstici kliknete ikono WiFi in izberete domače omrežje. Nato boste morali vnesti geslo za povezavo in potrditi, da gre za varno omrežje, ki ne ogroža podatkov o prenosniku in lastniku.
  Na ta način ni treba vzpostaviti povezave z internetom. Dovolj je, da potrdite polje "Automatically connect" in sistem bo dokončal vse nastavitve.

  Nastavitev dostopne točke na prenosnem računalniku

  Na žalost so razvijalci operacijskega sistema Windows »v najnovejših različicah OS odstranili možnost ustvarjanja dostopnih točk z vgrajenimi pripomočki. Za distribucijo interneta s prenosnim računalnikom bo uporabnik moral kupiti poseben vife strežnik ali uporabiti programe tretjih oseb.

  Sorodne publikacije