Kako "Excel" razvrstiti po datumu? Navodilo z zgledom

zbirka Microsoftovih programov vsebuje veliko uporabnih pripomočkov, med katerimi je tudi Excel ("Excel"). Videz tega dodatka je olajšal življenje študentov, računovodij, logistike in ljudi drugih poklicev, redno delal z veliko količino podatkov in izdelal izračune. Funkcija razvrščanja podatkov pomaga pri analitičnem delu in omogoča avtomatizacijo procesa iskanja potrebnih informacij. Naslednje je, kako razvrstiti po podatkih "Datum" v "Excelu".

Oblika vnosa podatkov

Pred začetkom vzorčenja je treba zagotoviti, da se podatki v podatkovnem stolpcu vnesejo v ustrezni obliki. Če se datumi vnesejo v besedilni obliki, bodo rezultati te vrste nepravilni. Vse kazalnike je treba umestiti v enotno obliko - to je glavno pravilo vsake klasifikacije.


V novem Excelovem dokumentu imajo vse celice obliko, zato je treba pred vnosom podatkov vse stolpce pretvoriti v obliko, v katero bodo vneseni, in jih shraniti. Če želite to narediti, morate poudariti celice, s katerimi boste delali, pritisnite desni gumb miške in izberite element "Oblika celice". Na kartici "Število" lahko najdete pravo možnost za vnos podatkov.

Razvrsti po datumu

Upoštevaj primer. Naj bo tabela sestavljena iz 2 stolpcev, prva vsebuje datum, v drugem pa številčno vrednost. Da bi razumeli, da je razvrščanje pravilno in razvrstilo podatke, ne samo v prvem stolpcu,ena izmed vrstic tabele je označena z rumeno.
Najbolj osnovna metoda izbire je uporaba vgrajene funkcije za razvrščanje in filtriranje, ki se nahaja na glavnem zavihku programa (zgornji desni kot) ali je posledica desnega klika miške, za operacijo pa je potrebno izbrati vse celice s podatki, začeti razvrščanje in izbrati potrebno pogoji


Zato so vsi kazalniki preurejeni v skladu z določenimi pogoji (v primeru - od novih do starih).

Kako "Excel" razvrstiti po datumu rasti?

Da bi podatki temeljili na rasti, je treba pri izbiri pogojev za razvrščanje navesti postavko "Od starega do novega". Kot rezultat, so vsi podatki prikazani v kronološkem vrstnem redu, in poudarjena vrstica pomaga razumeti, da med procesom izgube podatkov ni prišlo.
Razvrsti in filtriraj podatke z veliko previdnostjo, zlasti ko gre za velike količine informacij. Pred začetkom vzorčenja je priporočljivo, da varnostno kopirate delovno datoteko tako, da je v primeru napake mogoče obnoviti informacije.

Sorodne publikacije