Arsy: transformator z osebno zgodovino

Arsius (transformator) velja za enega najsvetlejših znakov v vesolju robotskih živih bitij. Ta junakinja hrani veliko ljubezni do človeške rase. Na planetu je Zemlja vedno zaščitila ljudi in mu dala vse sile, za katere je več kot enkrat poskušala postaviti desničarja iz Optimusa Prime. V svoji ekipi je junakinja sodelovala v večini misij, vendar je to le majhen del njene zgodovine.

Vesolje

Arsius - transformator - je le eden izmed sto robotov, ki obstajajo v izmišljenem vesolju. Zgodovina nam pove, da v oddaljeni galaksiji obstaja rasa pametnih robotov, ki je razdeljena na dve frakciji. Avtoboti skušajo ohraniti svetovni red in stati na dobri strani. Deceptikoni poskušajo zasužniti vsak planet in prisiliti višje tehnologije (kot je Iskra), da delajo zase. Od ustanovitve dirk med njimi je boj. Planet Cybertron jim je dal življenje vsem, ker se šteje za osrednjo prestolnico, za katero obstaja nenehen boj. V tem spopadu so bili vpleteni ljudje, ki so pomagali avtobotom z vsemi sredstvi, da bi ohranili neodvisnost Zemlje.
Arsius (transformator) je na prvi pogled krhek mali robot, ki ne more imeti močnih sposobnosti. To je hitro in udobno s kompaktnim prevozom, kar mu omogoča, da je korak pred sovražniki. Pri Cybertronu se je vedno spreminjala v roza avto (barva njenega telesa), vendar ni imel dobrega orožja. SprvaOb obisku Zemlje je lik preletel modro motocikel in preprosto opustil druge oblike transformacije. Sovražniki pogosto podcenjujejo njegovo moč in potencial zaradi svoje majhne rasti in krhke postavitve. To ji daje prednost v bitki. Z videzom sladice postane hladnokrvna in kruta, kar preseneča vse transformatorje. Optimus Arsy je zelo cenil in ni sprejel ekipe samo zaradi zdravniških veščin. V težkih trenutkih junakinja ne panike in sprejema prave odločitve. Bori se na ravni drugih namenskih borcev. Zaradi tega je postala znana med ljubitelji karikature, iger in filmov o transformatorjih.Prvi nastop

Preden je Arsius objavil najbolj znano serijo risank o tem vesolju, je Arsius osvetlil druge stripe in risanke. Gledalci so prvič videli junakino kot enega od zagovornikov mesta avtobotov. V tistem času so deceptikoni pričeli z množičnim napadom na trdnjavo in junakinja se je borila enako kot večina borcev. Sovražniki so jo presegli po velikosti in kakovosti orožja, vendar ji to ni preprečilo, da bi premagala ducate sovražnikov. Naslednje serije kažejo, da je Arsie uradnik za podporo. V filmu Transformers: The Headmasters je na primer prisoten v vsaki seriji, vendar je njegova glavna vloga zagotoviti povezavo med Autobotsom in Cybartronom. Po padcu prestolnice je junakinja odšla v ekipo Neustrašnih bojevnikov na vesoljsko potovanje. Pod vodstvom Zdorovane Maksimus je bila zdravnica in poskrbela za zdravljenje skupine.

Transformatorji: Prime

Serija animacij "Transformers: Prime" je postala najbolj uspešna v življenju sveta živih robotskih bitij. Zgodba slike je, da je Optimus Prime sestavil ekipo petih bojnih glav za obrambo Zemlje v primeru vrnitve decepticonov. V tem skladišču je prišel Arsius, ki varuje občutek maščevanja. Med bitkami v Cybertonu je izgubila dva prijatelja - Cliffjamperja in Taylgeita. Znak dekleta-robota je postal trden in neusmiljen. Nekega dne je izvedela, da je v smrti njenih bližnjih tožnikov kriva Dessepticon Starkstrim. Arsy je šel samo na borbo z močnim sovražnikom in je z besom uspel raztrgati zmago, vendar jo je Optimus v zadnjem trenutku ustavil in ni naredil nobene napake. Poleg tega boja se je v filmu "Transformers Prime" odprlo novo soočenje. Arsy in Knockout - podobni v stilu in postavi borcem, ki so na različnih straneh barikad. Počutijo se medsebojno sočutni, zato so se pogosto zbirali na bojišču, kjer je dekle večkrat zmagalo.

Spretnost

Arsius (transformator), medtem ko je še vedno na Cyberroneu, je študiral pri gospodarju Ayronhayde. Ta izkušeni bojevnik je oddelke poučeval vsem znanim vrstam ročnih veščin. Prilagodljivo telo in majhne dimenzije so omogočile junakinje, da je uspela v tej smeri. Za boj proti kratkotrajnemu gibanju Arsius uporablja dve laserski pištoli, saj je težko orožje všeč slogu hitrega gibanja. Prav tako je vredno omeniti vzdržljivost in možnost hitrega okrevanja. Med operacijami Optimusa Prime je bil lik izpostavljenTemna energija, poškodovana v bitkah, vendar se je vedno hitro vrnila v vrsto. V obliki motornega kolesa Arcy doseže hitrost 250 km /h, in taka številka ne more razviti niti Bumblebyja med preoblikovanjem v dirkalni "Corvet", ki ga je skeniral v času zaščite Zemlje.

Sorodne publikacije