Zamenjava radiatorja tuljave z VAZ-2110 z lastnimi rokami

Zagotavljanje udobne vožnje pozimi - dober grelec. Običajno o tem lastniki avtomobilov razmišljajo v zadnjem trenutku (ko je zmrzal). Pri domačih avtomobilih je priporočljivo preprečiti peč. Izjema je VAZ-2110. Zamenjava štedilnika je postopek, ki ga mora vsak lastnik vedeti za "desetine". Oglejmo si, kateri toplotni izmenjevalec izberemo in kako razviti neodvisno nadomestitev.

Ključni znaki

Kateri so simptomi zamenjave tega izdelka? Najprej in predvsem to je slabo delo same peči. Od deflektorjev bo samo pihal hladen ali komaj topel zrak. To kaže na onesnaženje izmenjevalnika toplote. V primeru okvare bodo v kabini nastale maščobne madeže z značilnim vonjem.

Kaj kupiti?

Najprej je treba določiti tip radiatorja. Od leta 2003 VAZ-2110 namesti nov toplotni izmenjevalnik peči. Zato je treba pri nakupu določiti leto izdaje avtomobila.
Toplotni izmenjevalci se razlikujejo tudi po vrsti materiala, ki se proizvaja. Obstajajo bakreni in aluminijasti elementi. Prvi se štejejo za učinkovitejše in imajo dobro toplotno moč. Mnenja pravijo, da je "deset" je bolje, da dvo-vrstico element s številko kataloga 2110-8101060. Kakšna je cena radiatorja VAZ-2110? Njegova vrednost je od ene in pol do dva tisoč rubljev. Če je proračun omejen, lahko kupite aluminijast analog iz DAAS. Koliko stane ta radiator VAZ-2110 pečic? Njegova cena je dvakrat nižja kot v prejšnji. Ampak moraterazumeti, da ima aluminij nižjo toplotno moč. Včasih bo kabina hladna.

Pripravimo orodje

Za zamenjavo radiatorja tuljave na VAZ-2110 je potreben naslednji komplet orodij:
 • Posoda za odvajanje starega toasta.
 • Komplet glav in ključev.
 • Vrtljivi izvijač.
 • Opozoriti je treba, da se postopek zamenjave pri vozilih pred in po izdaji iz leta 2003 nekoliko razlikuje.

  Kako odstraniti radiator radiatorja na VAZ-2110 pred letom 2003?

  Prvič, toksol je treba izprazniti iz sistema. Da bi izključili nastanek vakuuma v sistemu, odvijte pokrov plastičnega rezervoarja. Nato odvijte čep za izpust. V sistemu je približno štiri litre hladilne tekočine (zmogljivost mora biti vsaj). Po tem vzamemo gumijasto tesnilo (tako imenovani jabot).
  Vijak, ki pritrjuje krastače, je pod glavnim zavornim valjem. Sam element je pritrjen na štiri vijake. Moramo izvleči desni del krastače. Nato odvijte objemke, ki potegnejo cevi in ​​žice v pečico. Rahlo potisnite levi del krastače. Ni ga treba odstraniti - samo odvijte oba vijaka. Nato odstranite vetrobransko steklo. Na nekaterih modelih lahko obstaja terminal, ki gre na senzor nivoja. V prisotnosti takega elementa je treba odstraniti. Tudi iz ekspanzijske posode odstranite cev za izpust pare. Po tem morate narediti več predmetov, in sicer:
 • Cevi pralnega stekla.
 • Sprednji pokrov.
 • Brisalci vetrobranskega stekla.
 • Spone, ki pritrjujejo ohišje peči.
 • Prav tako moramo odstranitivse cevi in ​​žice, ki gredo v pečico. Po tem bo zagotovljen dostop do radiatorja. Zdaj ga lahko varno spravite ven. Če imate nameščen baker, ga je mogoče popraviti. Baker lahko spajamo. Popravila vam bodo prihranila veliko denarja. Pri vgradnji je potrebno zagotoviti, da plastično ohišje ventilatorja pade v utor. V nasprotnem primeru menjalnik ne bo spremenil položaja blažilnika in zrak bo hladen.

  Kako zamenjati radiator radiatorja na novem vzorcu VAZ-2110?

  Modeli avtomobilov iz leta 2003 imajo konstruktivne lastnosti. Še posebej je obstajala rafinirana pečica. Za zamenjavo radiatorja tuljave na VAZ-2110 je potrebno odviti srednji vijak v spodnjem delu vetrobranskega stekla in dve matici, ki se nahajata tik nad kolektorjem.
  Poleg tega je treba matico odvijati v bližini filtra. Na avto "desete" družine v karoseriji vagona in hatchback je treba tudi odstraniti rezervoar z "ovivaikoy" za zadnje okno in zračni filter. Po tem bomo imeli dostop do radiatorja. Tako kot v prejšnjem primeru odklopite vse cevi in ​​žice. Nato odstranimo element iz utorov in namestimo novega na njegovo mesto.
  Montaža se izvede v obratnem vrstnem redu. Po popravilu ne pozabite napolniti sistema s hladilno tekočino. Nato zaženemo motor, pečico in počakamo, da se vozilo ogreje na delovno temperaturo. Potem spet odpremo pokrov in pogledamo nivo loja v rezervoarju. Če se spusti, jo bomo obnovili na srednjo oznako. To lahko storite z destilirano vodovode.

  Zaključek

  Zdaj vemo, kako zamenjati rešetko hladilnika na VAZ-2110. Vse operacije lahko opravite z rokami v garaži. In na novih "desetinah" je še lažje. Nazadnje, majhen nasvet: pri nameščanju gumijastih šob je potrebno notranji del (zelo rob) drgniti z litholom. To bo zagotovilo dodatno tesnost. In sam gumi je veliko lažje položiti na luknjo.

  Sorodne publikacije