Skupni vmesnik na televizorju Samsung - Kaj je to? Kako uporabljati režo za skupni vmesnik (CI) na televizorjih LCD

Televizijske naprave nove generacije omogočajo dostop do številnih medijskih kanalov z minimalnimi sredstvi strojne opreme. Za zamenjavo zastarelega sistema povezovanja avtonomnih sprejemnikov pridejo bolj kompaktni moduli in prevajalci signalov, ki učinkovito obdelujejo prejete informacije. Napredne tehnologije na tem področju aktivno obvladujejo Philips, LG in Samsung. V tem primeru se upošteva sistemski vmesnik sistema Samsung. Kaj to daje končnemu uporabniku? V bistvu koncept skupnega vmesnika (CI) omogoča poenostavljeno shemo dostopa do kanalov, ki imajo kodiran signal. Z drugimi besedami, TV integrira napravo kot dekoder, kar poveča funkcionalnost tehnologije.


Splošne informacije o vmesniku

Sistem skupnega vmesnika se pogosto zmotno zamenjuje s samim orodjem za dekodiranje kanalov. To je v osnovi napačno, saj je le vmesnik za integracijo podobnih zemljevidov, ki jih nato zagotavljajo telekomunikacijski operaterji. Prisotnost takšne reže na televizorju omogoča uporabo vmesnika kot nadomestilo za tradicionalni sprejemnik. Zato se taki sistemi včasih imenujejo skupni vmesnik DVB, torej režo, ki podpira določen format za povezovanje z integriranim tunerjem. Poleg tega je DVB tuner vsaj zelo priljubljen, vendar še vedno daje prednost več tehnološkim satelitskim analogom. AtPraksa delovanja slotov, uporabnik dobi možnost, da si ogledajo kodirane kanale od določenega operaterja, ki je izdal kartico. To je modul CI, ki je vstavljen v ustrezen vmesnik in po nastavitvah na samem televizorju odpre zaprte programe.


Načelo dekoderskega delovanja

Dekoder deluje v specifičnem dekodirnem sistemu kodirnega algoritma, ki ga uporablja ponudnik telekomunikacijskih storitev. Vmesnik v tem primeru zagotavlja samo tehnično sposobnost za izvajanje dekodiranja s poznejšo predložitvijo signala v eni ali drugi obliki. Večino kodiranih signalov sprejema sprejemnik skupaj s tipko za dostop. Ta ključ se pošlje kartici preko iste reže, ki se odziva v obliki generirane kode. Slednje je usmerjeno na sam sprejemnik, ki je povezan s sistemom skupnega vmesnika na televizorju Samsung. Kaj to pomeni s pravnega vidika? Uporaba takšne sheme dekodiranja signalov je povsem legitimna. Dejstvo je, da se pri nakupu kartice istočasno plačuje storitev za uporabo teh ali drugih kanalov. Običajno se kupi paket, ki bo ob priključitvi imel dostop do nameščene kartice.

Značilnosti modula CI +

Bolj izpopolnjen sistem, ki temelji na vmesniku CI, katerega spremembe so prav tako potrebne, kot jih zahtevajo imetniki medijskih vsebin. Dejstvo je, da moduli te vrste prve generacije uporabnikom ponujajo široko paleto priložnosti pri obravnavanju sprejetih materialov. Po začetni obdelavi signala v kartici gre še dljeoddaja na sprejemniku in ustrezno na zaslonu na odprtem, to je dekodirana oblika. Ta funkcija lastniku strojne opreme omogoča shranjevanje vsebine.
Prav zaradi omejevanja zmogljivosti kopiranja in izvajanja izboljšanega skupnega vmesnika na televizorju Samsung. Kaj to pomeni za gledalca? Prvič, nezmožnost shranjevanja materialov v procesu gledanja. To operacijo lahko izvedete samo z uporabo dodatnih naprav za predvajanje in snemanje. Drugič, uporabnik ne more porabiti oglasnih enot. Dostop do vsebine je na voljo le v enem vrstnem redu - en vtis. Modul s predpono "plus" ne zagotavlja popolnega dekodiranja signala, temveč mu daje le možnost, da vstopi v sprejemnik, in pred prenosom v živo na zaslonu se izvaja dekodiranje. Prav ta algoritem je omejil lastnike televizorjev z vmesniki CI + na možnost dodatnih dejanj s sprejetim gradivom.

Adapterska povezava

Adapter je potreben za nadaljnjo namestitev same upravljalne kartice. Vgrajen mora biti v poseben nišni vmesnik na hrbtni strani. Poleg tega Samsung-ovi razvijalci priporočajo, da to operacijo opravite, preden televizor namestite na stalno mesto uporabe. To še posebej velja za modele, ki vključujejo stensko pritrditev. Kartico je treba namestiti zaradi lažje integracije adapterja. Naprava je pritrjena s posebnimi objemkami, ki se lahko razlikujejo glede na model. Ponavadi za toObjemke in luknje se uporabijo za gosto namestitev adapterja skupnega vmesnika na televizorju Samsung. Kaj vam to daje v kontekstu namestitve samega zemljevida? Adapter sam po sebi omogoča namerno delo z določenimi moduli z uporabo skupnega vmesnika. To pomeni, da ob spremembi ali posodobitvi povezovalnih formatov tunerjev in kartic za režo operaterja bo skupni vmesnik ohranil svoj pomen prav zaradi možnosti uporabe takšnih adapterjev.

Vključitev modula

Namestitev kartice se izvaja v skladu z navodili za določen model. Običajno moduli označujejo smer, v kateri se zahteva integracija. Pred namestitvijo bo televizor posnel dekodiran kanal, vendar po namestitvi mora izginiti. Običajno se pri prvem nameščanju takšnih modulov na zaslonu prikažejo glavni podatki o dobavitelju in posebni identifikacijski podatki uporabnika. Njegov videz pomeni, da je bila kartica skupnega vmesnika pravilno priključena in da je mogoče skenirati kanale. Pomembno je omeniti, da so ti moduli fizično zelo občutljivi, zato jih je treba obravnavati zelo previdno, ne da bi poškodovali površino.

Nastavitev modula preko televizorja

Običajno sistem samodejno izvede potrebne nastavitve z izhodom oddaje iz priključenega sprejemnika signala. O pravilnosti povezave in trenutnem stanju povezave med modulom in sprejemnikom se lahko seznanite v posebnem razdelku "skupni vmesniki", pri nekaterih modelih pa te informacijeprikazani v sistemskem meniju ali v oddaji. Ko se najde zahtevana particija, ostane samo, da se aktivira CI-modul in preklopi televizor v način prikaza.

Kaj naj storim, če modul ni povezan?

Pri nameščanju modula in zaznavanju signala lahko pride do različnih težav. Pogosto je njihovo rešitev mogoče doseči s ponovnim povezovanjem komponent. Tako je na primer težava odpravljena v obliki pomanjkanja kartične dejavnosti. Toda tudi če je CI-modul za televizor pravilno integriran, kanalni kanali niso vedno zagnani samodejno. V tem primeru morate poiskati kanale, v katerih bo izvedeno samodejno pregledovanje. Toda to operacijo je zaželeno, da se izvede pred namestitvijo adapterja. Tudi če kanali niso registrirani kot dekodirani, jih bo sistem popravil.

Pregledi vmesnika

\ t
Večinoma takšne naprave od uporabnikov prejmejo pozitivne povratne informacije. Samsung televizorji so znani po visokokakovostni izvedbi dekodirnih vmesnikov. Ocene velja omeniti stabilnost sprejem signala, enostavnost pri upravljanju nastavitve, in dovolj visoke značilnosti slike v smislu barve. Obstajajo tudi negativne misli o delu takšnih sistemov. Povezani so z dejstvom, da ni vedno mogoče doseči skladne interakcije med sprejemnikom in vmesniško kartico. Greh je slabost televizorjev Samsung. Ocene poudarjajo, da je raznolikost formatov sprejemnikov pogosto zavajajoča pri izbiri ustreznih modulov.

Sklepna ugotovitev

Razvoj tehnologije na področju televizijske opreme temelji tudi na zmanjšanju osnove za sestavne dele. Primer zadevnega vmesnika samo potrjuje učinkovitost dela strokovnjakov na tem področju. Samsungovi moderni digitalni televizorji vam omogočajo, da se znebite opreme tretjih oseb in upravljate kompaktne in preproste za uporabo kartice. Druga stvar je, da tehnična izvedba te tehnologije ni vedno uspešna z vidika ergonomije. Poleg tega obstajajo tudi nevarnosti, povezane z dejstvom vmešavanja neizkušenih uporabnikov v tehnično polnjenje strojnega dela samega televizorja. Kljub temu se ta koncept aktivno razvija, saj se pojavljanje vedno bolj optimiziranih naprav odpravi s tehničnimi in operativnimi težavami.

Sorodne publikacije