Kako narediti Glitch efekt v "Photoshopu"? Nasveti in triki

Ko retuširate fotografijo, ste se verjetno spraševali, kako spremeniti postopek urejanja, tako da je zanimiv in zanimiv. Urednik mora natančno obdelati fotografije, se držati razmerij in uskladiti retuširanje predmeta. Včasih pa si želimo nekaj briljantnega in izrednega, tistega, ki človeka navdušuje, da uteleša podobo. V zadnjih letih je gleit art-motion postal priljubljen. Slike imajo edinstveno strukturo v obliki analognih napak, popačenja na zaslonu in nepravilnega prenosa barv. Uporabnik bo verjetno razmišljal o tem, kako narediti učinek napake v Photoshopu. Kljub nenavadni naravi so podobe resnično edinstvene.


Kako narediti glitch efekt v Photoshopu

Nekateri uporabniki pogosto upogibajo palico z učinki motenj, zamegljenosti in napak, kar močno spremeni vizualno privlačnost slike - včasih je nemogoče razstaviti. Zato je veliko vesel, da je treba učinek napake v Photoshopu CS6 uporabiti do te mere. Poleg Adobe Photoshopa obstajajo tudi drugačna grafična okolja. Lahko naredite glitch učinek v Photoshop in Illustrator. Najprej bomo izvedli pripravljalne operacije za delo:
 • Odprite program in ustvarite slikovni dokument, ki ga boste lahko urejali.
 • Najbolje je, da vse plasti združite v edino, tako da bodo popačenje in motnje vplivale na vse dele dokumenta. Potrebno jePreoblikovajte plast v pametni objekt v plošči Plasti.
 • Izdelamo štiri podvojene enojne plasti skozi plast bar (element "Spoji vse" ali "Spoji vidno").
 • Preklopite na našo novo podvojeno plast za reproduciranje dela spreminjajočih se barv.
 • Spreminjanje RGB kanalov

 • Preden naredite Glitch učinek v Photoshopu, je potrebno izvesti operacijo dekompresije ključev, saj bo vsem izkrivljanjem in motnjam sledilo. Pravilna barvna ločitev RGB prispeva k enotni uporabi "pogojne maske barv".
 • S klikom na aktivno dvojno plast prikličemo meni postavitve. Tu izberemo odsek "Možnosti prekrivanja", ki vsebuje barvne kanale. Pustimo samo en barvni kanal. Premaknite sliko malo stran, da ustvarite učinek vizualnega kloniranja.
 • Natančno isto operacijo, ki jo opravimo z dvema podvojenima kroglicama, je treba za vsako plast izbrati le njen barvni kanal.
 • Na zadnji podvojeni plasti je vredno ustvariti masko, v kateri lahko povečate nasičenost vseh barv in ustvarite masko v obliki vodoravnih črt.
 • VHS Texture

  Poskusite lahko filtre in teksture, ki se nahajajo v ustreznem razdelku. Najpogosteje uporabljajo teksturo "Grain" in "Color Tile". Po definiranju s teksturo in drugimi vizualnimi filtri določite parametre elementov, ki vključujejo gostoto in velikost teksture. Odpre se zavihek "Filtri"veliko uporabnih podsistemov, na primer hrup, ki je nenadomestljiv pri ustvarjanju učinka napake. Osnova te metode je uvedba različnih učinkov in filtrov na različne plasti.

  Sorodne publikacije