Kako vklopiti vladar na oddelku in zakaj je potreben

V tem članku bomo opisali, kako vključiti vladarja v "Vordie". Poglejmo dva najbolj znana načina. Poleg tega vam bomo povedali, kako to naredite v različnih različicah programa. Prav tako ne pozabite zapomniti, kaj je vladar in kaj lahko storite z njim. Če uporabljate program Ward za poklicne namene ali ga želite samo obvladati, je ta članek za vas.

Vgradimo vladar v Vordi leta 2003

V vrstici Vardo so različno vključeni, odvisno od različice programa. Zdaj bomo pogledali najbolj znano in še vedno priljubljeno različico 2003. Mnogi so tako navajeni na njo, da še vedno ne želijo od nje preiti na kasnejšo različico. In nekdo jo uporablja zaradi dejstva, da moč računalnika ne omogoča namestitve novejše. Kakorkoli že, orodje, katerega uporaba bo obravnavana v tem članku, je tudi v tej različici. Torej, kako vključiti vladarja v Vardo?


Poenostavite. V zgornjem delu orodne vrstice morate klikniti »Pogled«. Odpre se kontekstni meni, kjer morate označiti polje poleg vrstice. Ko to naredite, boste dodali še en element vmesnika - ravnilo.

Vključuje vrstico v najnovejših različicah Warda

. V kasnejših različicah programa "Vardo" je lahko vključitev ravnila praktično enaka, vendar še vedno obstajajo nekatere razlike. Če želite začeti, pojdite na kartico Pogled. Samo tukaj se kontekstni meni ne bo odprl, preprosto spremenite orodno vrstico programa. V tem trakupoiščite območje, ki se imenuje "Prikaži". V njej so tri potrditvena polja, ki jih morate postaviti tam, kjer je napisan ravnilo.


Drugi način za vključitev ravnila

Torej smo že ugotovili, kako vključiti ravnilo v program "Ward". Seveda pa to ni edini način. Še več, pravočasno je precej drago, kar ne pomeni, kaj bo zdaj. Vendar pa je vredno opozoriti, da ga ni mogoče uporabiti v vseh različicah programa. Na primer, v "Vardo" 2007 se lahko uporablja, vendar v novi različici leta 2016 - št. Spodnja vrstica je preprosta: morate klikniti ikono, ki se nahaja nad drsnikom strani navpično. Sliko in njeno natančno lokacijo lahko vidite na sliki.
S klikom na gumb vklopite ravnilo.

Kaj lahko vladar stori

Seveda članek ne bi razkril teme, če ne bi bilo povedano o funkcijah samega vladarja. Navsezadnje se strinjam, da je bilo nesmiselno v program dodati orodje, ki meri velikost strani navpično in vodoravno. Zdaj bomo zelo natančno preučili vse značilnosti ravnila in njegovo uporabo.

Naredimo umik

V "Vordi" se lahko vladar uporablja na različne načine. Uporabite ga lahko za merjenje strani, vendar to ni veliko, saj so standardi vedno enaki. Zdaj bomo analizirali dve glavni uporabi ravnila in začeli z zamiki. Da bi naredili zamik ali odstavek, ali, kot se imenuje, "rdeča črta", uporabite drsnik na ravnilu. Ta drsnik je na levi stranideli vodoravnega ravnila. Nahaja se na samem vrhu.
Če želite narediti odstavek, morate ta drsnik potegniti le na desni strani. Upoštevajte, da če želite zamikati vse odstavke besedila, ga morate najprej označiti.

Naredimo govor

. Druga funkcija vladarja je performans. Premakne vse vrstice odstavka, razen prve. V ta namen uporabite drsnik na sredini. Bistvo je enako kot pri umiku. Najprej morate izbrati besedilo, ki ga želite pretvoriti, in nato spremeniti lokacijo drsnika. Kar se tiče drugih drsnikov, je vse preprosto. Spodnja služi za premik razdalje med srednjim in zgornjim drsnikom na levo ali desno. Za spremembo velikosti vrstic besedila je potreben drsnik desno. Vendar je najbolje, da sami spremenijo njihov položaj, da bi v praksi razumeli vse.

Sorodne publikacije