Mobilni telefon Nokia 230: specifikacije, ocene in opis lastnikov

Obstaja manj ljudi, ki imajo raje klasične mobilne telefone s fizično tipkovnico. Nekateri proizvajalci so že dolgo izključeni iz njihovega obsega takih pripomočkov, glede na njihovo sproščanje je brezupno porabo denarja in moči. Vendar pa obstajajo podjetja, ki ne verjamejo in še naprej izpuščajo telefone "starega" vzorca. Takšne naprave so povpraševanje kupcev, ki imajo življenjsko dobo baterije in sposobnost, da ostanejo v stiku bolj pomembno kot vse prednosti, ki jih ponuja sodoben pametni telefon. Ne smemo pozabiti na starejše, ki ne morejo razumeti sodobnega pametnega telefona. Imajo gumb različico naprave, da okus več.

Magic Nokia: prej in zdaj

Nokia - toliko v tej besedi je bilo pred 15-20 leti. V tistih časih, ko ni bilo koncepta "pametnega telefona", je bil finski velikan nesporni vodja v proizvodnji mobilnih telefonov. Na začetku 21. stoletja je svetovno najbolj priljubljen svetovni model Nokia 3310. Preprost, enobarvni telefon za prikazovanje združuje izjemno zanesljivost z velikim številom funkcij. Kasneje so bile naprave z barvnim zaslonom in kamero.


Nato trdno stavo na sprostitev naprav z operacijskim sistemom Symbian in ni uspelo. Modelska paleta naprav Symbian v podjetju je številčila na ducate modelov z različno funkcionalnostjo. Ko se je Android prvič pojavil na sceni, Nokia ni bila posebej napeta. Prve upravljalne enoteAndroid sistem je bil zelo patetičen pogled. "Otroški" sistem in nerazumljive funkcionalne prestrašene kupce, ki so navajeni na klasiko. Nokia ni uspela pravočasno obnoviti naprav Android in jih plačati. Že nekaj let je poskušala rehabilitirati, saj je prilagodila izdajo pametnih telefonov, ki temeljijo na sistemu Windows Phone, vendar te naprave ne morejo več tekmovati s svojimi tekmeci z Androidom. Nokia je na koncu kupila družba Microsoft. Iz znamenitega podjetja poznih 90-ih in zgodnjih 2000-ih je bilo samo spomin. Toda najbolj vroči navijači se še vedno tresejo od nekdanjih zlatih časov Nokia.

Microsoft je leta 2015 izdal dve spremembi telefona Nokia pod blagovno znamko. Telefon je bil imenovan "Nokia 230". Tehnične specifikacije, cena in pregledi naprave govorijo sami zase. Obe spremembi telefona sta povpraševanja na trgu. Različni modeli podpirajo samo 2 SIM. Mnenja o napravi Nokia 230 Dual Sim, kar zadeva delo z dvema SIM karticama, so v dobrem stanju.
Analizirajte članke o glavnih tehničnih značilnostih telefona Nokia 230. Ocene o napravi so precej vsestranske. Poskusimo razstaviti prednosti in slabosti naprave.

Vsebina paketa: Kaj je v škatli?

Telefon Nokia 230 je na voljo v ravno pravokotni kartonski škatli. Na sprednji strani je slika naprave, ime modela in ime proizvajalca - Microsoft. Paket je zelo skromen: razen v telefonu je bil v škatli najden samo polnilec, pri čemer je bil kabel USB spet v adapter.napajanje, in ga uporabite za povezavo z računalnikom ne bo delovalo. Telefon Nokia 230 s pregledi na omrežju, nekateri kupci so bili nezadovoljni.

Oblika in prvi vtisi

Telefon je za gumbsko napravo običajen. Na sprednji plošči je velik zaslon, pod njim je fizična tipkovnica. Gumbi s številkami so veliki, za njega bo lahko padla tudi starejša oseba z slabim vidom. Nad zvočnikom sta zvočnik in sprednja kamera z bliskavico.
Strani naprave nimajo nobenih elementov. Na vrhu je priključek 35 mm za stereo slušalke, na spodnji - microUSB izhod. Na hrbtni strani naprave je glavna kamera z zmanjšanjem hrupa z bliskavico in mikrofonom.
Materiali, iz katerih je telefon izdelan, so precej poceni, naprava kot celota se ne zdi draga naprava, vendar ni. Najbolj zanimiva podrobnost primera je odstranljiv zadnji pokrov telefona z logotipom Nokia. Narejena je iz kovine in izgleda zelo elegantno. Montaža naprave je na precej visoki ravni, čeprav se je mogoče držati rahlega zasuka zadnje stene. Kljub nekateri arhaični uporabi lastne fizične tipkovnice in zastarele mobilne platforme je oblikovanje telefona precej sveže in zanimivo. Daweiss je na voljo v dveh barvah - svetlo sivo in temno sivo.

Po videzu so razvrščeni, toda kaj pa drugi parametri? Let's analizirati Nokia 230 specifikacije in pregledifunkcionalna komponenta naprave.

Specifikacije

Torej, navedimo seznam funkcij Nokia 230:
 • Zaslon. Telefon ima 28-palčni zaslon in ločljivost 240x320 slikovnih pik.
 • Spomin. Vgrajeni pomnilnik je 16 MB. Na voljo je podpora za pomnilniške kartice do 32 GB.
 • Optični moduli. Naprava je opremljena z dvema kamerama z LED utripa.
 • Sporočila. Glede na spremembo lahko naprava deluje z eno ali dvema standardoma velikosti SIM. Delo podpirajo omrežja EDGE.
 • Brezžični moduli in napredne možnosti. Sedanja različica modula Bluetooth 3.0 je FM sprejemnik.
 • Mere naprave. Širina je 534 mm, dolžina je 1246 mm, debelina je 109 mm, teža je 92 gramov.
 • Zaslon

  Kot smo že omenili, je telefon opremljen z 28-palčnim zaslonom z ločljivostjo 240x320 slikovnih pik. Zaslon je izdelan s tehnologijo TFT, ki lahko prikaže 65 tisoč barv. Gostota slikovnih pik je 143 x 1 cm. Nokia 230 "zaslon, glede na funkcije in preglede, po ceni 50 $, je narejen zelo kakovostno.
  Prikazana slika ni nevsiljiva, kar ustreza razredu naprave. Slika na svetlem soncu postane bleda, koti gledanja pa dopuščajo še veliko želje. Tudi pri rahlem nagibu je barvni prenos bistveno slabši, slika pa se zbledi.

  Kamere: ponos Nokia 230

  Optični moduli proizvajalca telefona predstavljajo glavni poudarek telefona Nokia 230. Naprava ima ločljivost zadnje in sprednje kamere.vsaka po milijonih slikovnih pik. Obe kameri sta opremljeni z LED utripanjem. Seveda, telefon ne more tekmovati s sodobnimi pametnimi telefoni o kakovosti slik, vendar to ni potrebno od običajnega "dialer". Dovolj je reči, da v dobrih svetlobnih pogojih obstajajo dobre slike. Sprednja kamera v napravi je postavljena kot dobra pomoč za štruco in ima dobre lastnosti. Mnenja o "Nokia 230" v smislu dela na sprednji kameri so zelo dobri. Gadget ima aplikacijo za dostop do priljubljenih družabnih omrežij, tako da je le prisotnost teh funkcij v telefonu z gumbom "starodavnega" dizajna nekoliko neprijetna. Predstavniki ciljne skupine uporabnikov pripomočkov verjetno ne bodo "obešali" na socialnih omrežjih, mladi napredni kupec pa bo kmalu vzel najpreprostejši Android-pametni telefon kot taka naprava.

  Prednameščena programska oprema

  Proizvajalec je kupcu ponudil dober nabor vnaprej nameščene programske opreme. Predstavite aplikacije za neposreden dostop do Facebooka in Twitterja. Za brskanje po internetu se predlaga uporaba brskalnika Opera Mini. Obstaja tudi Messenger GroupMe po Skype, Bing iskalnik, MSN Vreme vreme aplikacija, poslušanje glasbe in video gledalec. Na voljo so že nameščene igre.

  Komunikacije in brezžični vmesniki

  Telefon podpira omrežja 3G, odvisno od spremembe pa lahko v napravo vstavite eno ali dve kartici SIM. Nokia Dual Sim 230, glede na značilnosti, ceno in povratne informacije, je praktično enaka kot sorodnik. Na kakovost komunikacije med napravama ni pritožb.glas se prenaša dobro. Iz brezžičnih modulov v napravi je Bluetooth različica 3.0. Ta brezžični vmesnik se lahko uporablja za izmenjavo podatkov med napravami, prav tako pa lahko poveže zvočnik ali stereo slušalke. Kakovost predvajanja glasbe prek Bluetootha, glede na značilnosti in ocene Nokia 230, je na visoki ravni.

  Življenjska doba baterije in baterije

  Dolga uporaba brez dostopa do vtičnice je bila vedno močna stran navadnih telefonov. Sodeč po povratnih informacijah in tehničnih specifikacijah, telefon Nokia 230 ni postal izjema.
  Verjetno se nobeden od modernih pametnih telefonov ne more pohvaliti s takšnim obdobjem avtonomnega dela, ki je lastnik junaka tega pregleda. V stanju pripravljenosti lahko na primer naprava traja do 28 dni. Ta indikator velja za en telefon SIM. Življenjska doba baterije Nokia 230 Dual Sim, po funkcijah in pregledih, je le 23 dni. V načinu pogovora bo pripomoček deloval 24 ur. Seveda, z uporabo Bluetootha, poslušanja glasbe, brskanja po spletu z vnaprej nameščenim brskalnikom Opera Mini lahko bistveno skrajša čas telefona brez polnjenja.

  Če povzamemo

  Microsoft pod blagovno znamko Nokia je izdal odličen univerzalni telefon s pritiskom na gumb, bolj ciljno usmerjen na občinstvo ljudi, ki potrebujejo napravo, predvsem za klice. To so lahko podjetja, ki kupujejo podjetniške telefone za komunikacijo. Telefonu je všeč in upokojencem, ki ne želijo imeti "babico" na vseh.Nekateri poslovneži, kljub priložnost za nakup dragih pametni telefon, prav tako ne oklevajte, da v skladu s pregledi, "Nokia 230", zaradi značilnosti avtonomije in zanesljivosti.
  Naraščajoče občinstvo naprave najverjetneje ne zanima slaba kamera, običajen zaslon, fizična tipkovnica in odsotnost običajnega sistema iOS ali Android. In ne glede na to, koliko nameščenih aplikacij, povezanih s socialno omrežje, telefon ni postavljeno, ta določba ne bo shranite. Najstnik bo raje kupil pameten pametni telefon kot klasični telefon s fizično tipkovnico. Sodeč po ocenah in funkcijah, bo Nokia 230 našla svoje oboževalce, ki imajo raje običajen telefon z razširjenim naborom funkcij in odlično življenjsko dobo baterije.

  Sorodne publikacije